פלטפורמות הבלוגים הטובות ביותר הופכות את זה לפשוט וקל להקים ולפתוח בלוג. אם אתה לא בדיוק בטוח איך לאתר את פלטפורמות הבלוגים הטובות ביותר ולבחור את הפלטפורמה המתאימה לך – יש לך את המקום הנכון. עם כל כך הרבה פלטפורמות בלוגים בחוץ, המשימה הזו עשויה להרגיש מעייפת במקרה הטוב.
המטרה העיקרית של פלטפורמות בלוגים היא לאפשר לכותבים לפרסם תוכן (בין אם מאמרים, ביקורות על מוצרים או חוות דעת) במהירות ובפשטות דרך אתרים עצמאיים, אתרי רשתות חברתיות או דואר אלקטרוני. פלטפורמות אלו יכולות גם לספק כלים רבי עוצמה לשיווק (נפתח בכרטיסייה חדשה) ולבניית מותג, בהתחשב בכך שבלוג מחושב היטב יכול לרתק קהל רחב יותר ולבנות קהל עוקבים ברחבי העולם.
פלטפורמות הבלוגים הטובות ביותר של 2023 במלואן:
1. וורדפרס
הטוב ביותר עבור קלות שימוש, שליטה יצירתית ועוצמה טהורה. נוצרה במקור כפלטפורמת בלוגים, וורדפרס מפעילה כיום יותר מ-43% מכל האתרים באינטרנט, מה שמעיד על הפופולריות שלה. הוא מציע איזון מצוין בין קלות שימוש ותכונות חזקות יותר.

מכיוון שאתה משלם עבור שירות מלא, אתה יכול לתת לצוות הטכני של וורדפרס לטפל בכל הפרטים, כמו טיפול בשם הדומיין, שמירה על אבטחת האתר שלך ושירותי
אירוח אתרים – זוהי חבילה הכל-באחד. למרות שקיימת רמה חינמית זמינה, היא מתאימה לבלוגים לא מסחריים רק מכיוון שהיא מפרסמת מודעות וורדפרס בבלוג שלך אך מסירה את היכולת לייצר ממנה רווחים.
עם זאת, אתה יכול פשוט להוריד את תוכנת הבלוגים החינמית של WordPress מ-WordPress.org ולהגדיר אותה בעצמך בחשבון אירוח אתרים. התהליך פשוט יחסית וללא כאבים, במיוחד מכיוון שמארחי אינטרנט רבים מספקים CPanel, שלעתים קרובות כולל וורדפרס כהתקנה בלחיצה אחת. זוהי הדרך המועדפת על אתרים אישיים ועסקיים רבים מכיוון שהיא מציעה כמות עצומה של חופש לעשות בה מה שאתה רוצה, הרחק מהמגבלות של אפשרות בניית אתרים בתשלום.
2. בלוגר
מושלם עבור שילוב גוגל. אם תשאל בלוגר ותיק באיזו פלטפורמה הוא התחיל את הבלוג שלו, רוב הסיכויים שהם יענו שזה היה בלוגר. למעלה משני עשורים מאוחר יותר, ההצעה של גוגל בתחום הבלוגים עדיין טומנת בחובה מספר יתרונות על פני המתחרים, כולל שחשבון Google הקיים שלך אומר שכבר יש לך חשבון בלוגר.
אלה שעובדים על תקציב נמוך ישמחו לשמוע ש-בלוגר הוא לגמרי בחינם, ותקבל תת-דומיין "blogspot.com" לאתחול. כדי להוסיף שם דומיין מותאם אישית תצטרך לקנות אותו מרשם דומיינים של צד שלישי, וניתן לעשות זאת בכמה קליקים. בלוגר היא אחת מפלטפורמות הבלוגים הפשוטות ביותר שיש, ואפילו תקבל מבחר של תבניות שניתן להתאים אישית יותר.
מכיוון שזוהי הצעה של Google, היא משתלבת בקלות עם מוצרי Google אחרים, כולל Google Analytics, שיספק מידע על המבקרים באתר שלך שניתן להשתמש בו כדי להגדיל את התנועה. עם כל זה, האם יש סיבה לא להשתמש ב-בלוגר? ובכן, מכיוון שעם בלוגר תקבל כלי בלוג בסיסיים בלבד, ככל שהבלוג שלך יגדל הוא יתגבר על בלוגר בשלב מסוים. כמו כן, מעבר מ-בלוגר לפלטפורמה אחרת יכול להיות קצת מסובך, אם כי לא בלתי אפשרי.
בסך הכל, עם זאת, ל-בלוגר אין את הכלים והגמישות של פלטפורמות מתחרות כמו וורדפרס, אבל היא בסיסית למדי וקל לאנשים להגדיר ולהתחיל איתן.
3. Wix
הכי טוב לבניית בלוג מקצועי. בין אם אתם מחפשים פלטפורמת בלוגים לפתיחת בלוג אישי או בניית אתר מקצועי, בוודאי נתקלתם ב-Wix – אחד השחקנים הגדולים ביותר בנוף בניית האתרים כיום. פשוט אך לא פשטני, Wix מציעה תכונות שמתאימות במיוחד למצטרפים חדשים למשחק הבלוגים וזה באמת פשוט כמו לבחור תבנית מהמבחר הרחב שלהם ולהתאים אותה אישית. עם זאת, החיסרון, ברגע שאתה בוחר תבנית אתה לא יכול לשנות אותה מבלי להפעיל את האתר שלך מאפס, מה שיכול להיות מטריד במקרה הטוב.
עם Wix, אתה יכול ליצור את הבלוג שלך בחינם (בתנאי שהגדרת את שם הדומיין שלך ולא אכפת לך שיהיה לך מיתוג Wix בבלוג שלך), להביא תנועה לבלוג שלך עם כלי ה-SEO המתקדמים של Wix כמו AMP & Schema, ויש לך תוכנית SEO מותאמת אישית להגברת הנראות שלך במנועי החיפוש. ל- Wix יש גם תכונת תזמון כך שתוכל לכתוב את הערכים בבלוג שלך מתי שהכי נוח לך ולאחר מכן לתזמן אותם לעלות לאוויר בזמן אופטימלי.
4. ג'קיל
החלופה הטובה ביותר ל-CMS אחרים עבור משתמשים מתקדמים. הגרסה האחרונה של Jekyll פועלת כמחולל אתרים שיכול "להפוך את הטקסט הפשוט שלך לאתרים סטטיים ולבלוגים". תוכן נוצר בקובצי TXT, המוכנסים לתיקיות. לאחר מכן אתה בונה את האתר שלך באמצעות תבניות שפה נוזלית. לאחר מכן Jekyll ממזגת את התוכן והתבנית, והרי, נוצר אתר שניתן להעלות לשרת. למי שצריך מארח, יש אינטגרציה עם Jekyll כדי לארח את האתר בחינם ב- GitHub.

אמנם ישנו 'מדריך התחלה מהיר' מקיף באתר Jekyll, אבל הוא כמעט לא מציע את הפשטות של כמה פלטפורמות בלוגים מתחרות שיכולות לעשות את כל זה "מממשק אינטרנט". עם זאת, היתרונות ש-Jekyll מציעה הם התכונות המתקדמות, הכוללות אפשרויות לעימוד פוסטים, שפע של תוספים, עיבוד קטעים, תבניות וערכות נושא המתוחזקות בקהילה. בנוסף, הוא תומך בהעברת בלוגים מפלטפורמות אחרות.
יתרון נוסף הוא שאין עלות לפלטפורמה, אך אין תמיכת לקוחות מלבד תמיכה בקהילה. כמו כן, מכיוון שהעבודה מתרחשת בסביבת הפיתוח של רובי, רוב הלא-טכנאים יידחקו.
קרא גם על איך להיות בלוגר כאן.
5. טאמבלר
הטוב ביותר עבור מולטימדיה, מיקרובלוגינג וקלות. בעוד שפלטפורמות בלוגים מסוימות מעודדות את המשתמשים שלהן להתפתח ולטשטש את הגבול בין בלוג לאתר מלא – טאמבלר עומד בקצה השני של הדברים. עם זאת, הוא בטח עושה משהו נכון, שכן הוא טוען שמספר מדהים של 551+ מיליון בלוגים שונים.
הוא מתמקד בקצה התמציתי יותר של הספקטרום, עם דגש על תוכן קצר יותר, כמו רק תמונה או קישור, שיכולים להופיע יותר כפלטפורמת מדיה חברתית חלופית. התוכן הוא קצר יותר, עם פוסטים המורכבים ממגוון של חומרים, למשל, תמונות, בדיחות, קשקושים, רצועות Spotify וסרטונים (זכור שתוכן למבוגרים אינו רצוי יותר). כמו בפלטפורמות של מדיה חברתית, אתה יכול גם לעקוב אחר בלוגים אחרים ולפרסם מחדש פוסטים שאתה אוהב בבלוג שלך.
היתרון העיקרי בשימוש ב-Tumblr הוא הפשטות והידידותיות לנייד – וזה לא עולה כלום. עם זאת, זה פחות אידיאלי עבור בלוגים שאפתניים יותר, מכיוון שכל התוכן נשאר במערכת האקולוגית של Tumblr, ואין דרך לייצר ממנו רווחים ישירות.
למען ההגינות, אתה יכול להוסיף מודעות דרך חברות כמו Google Adsense, Yahoo Bing Contextual Ads ו-Infolinks, או לקשר את הבלוג Tumblr שלך לחנות המקוונת, לאתר העסק או לערוץ YouTube שלך – עם זאת, אינך יכול לעשות זאת ישירות דרך Tumblr .
6. Typepad
פלטפורמת הבלוגים הטובה ביותר לבלוגים מקצועיים. Typepad היא פלטפורמת בלוגים מפותחת במלואה שתוכננה תוך מחשבה על הבלוגר המקצועי. הוא מציע המון גמישות, כולל היכולת לפרסם ממייל, מדפדפן אינטרנט או סמארטפון. זה גם משתלב בקלות עם Google Analytics ויש לו תוכנית שותפים משלו.
Typepad תומך בהתאמה אישית של עיצוב עם בונה ערכות נושא למראה מותאם אישית ואפשרות ליצירת תבנית מותאמת אישית משלך או שינוי ערכת נושא עם CSS מותאם אישית. זה גם מתארח במלואו ומספק תמיכת לקוחות מעולה.
שאלות נפוצות על פלטפורמות הבלוגים הטובות ביותר
כיצד לבחור את פלטפורמת הבלוגים הטובה ביותר
בעוד שכל הפלטפורמות משתנות מעט במונחים של תכונות, פלטפורמות הבלוגים הטובות ביותר צריכות לכסות את כל תכונות הליבה כולל עורך תוכן קל לשימוש, טונות של ערכות נושא ותבניות, כמה כלי אופטימיזציה למנועי חיפוש SEO (או יכולת להתקין צד שלישי אלה), וחנות אפליקציות בשפע עם הרחבות או אינטגרציות עם כלים של צד שלישי.
בנוסף לכך, עליך לחפש כלי אבטחה מתקדמים, ניתוח ומעקב אחר ביצועים, שירות לקוחות מוצק, תכונות מסחר אלקטרוני (אם אתה מתכנן לייצר רווח מהבלוג שלך), וגרסת ניסיון בחינם (או לפחות אחריות להחזר הכסף) – כך שתוכל לנסות את הפלטפורמה לפני שתוציא כסף.
מהי פלטפורמת בלוגים?
לפני זמן לא רב, הכלים שבהם תשתמשו ליצירת אתר וכלים לבניית בלוג היו שונים לגמרי – כעת, הגבול שחילק אותם מטושטש יותר מתמיד. רוב מערכות ניהול התוכן (CMS) ובוני אתרים מן המניין יאפשרו לך ליצור ולנהל כל סוג של בלוג או אתר.
אז, בימינו, פלטפורמת בלוגים מתייחסת לכל מערכת כלים מבוססת תוכנה המאפשרת לך ליצור בלוג תוך אחסון כל התוכן, המדיה, הקבצים, הקישורים וכל שאר הקריטיים כדי שהבלוג שלך יעבוד.
קרא גם על כמה מרוויחים בלוגר כאן.