למצוא את התשוקה שלך. כתבו על מה שאתם יודעים. זוהי העצה הנהדרת שיתנו לך מומחים כאשר אתה מחפש נישה לפתיחת בלוג. אבל, זה לא מספיק. המפתח לבניית בלוג מוצלח הוא מציאת נישת בלוגים רווחית. מציאת הנישה הנכונה היא החלק החשוב ביותר בבניית בלוג שלעתים קרובות מתעלמים ממנו. אם אתה בוחר נישה עם יותר מדי תחרות, הבלוג שלך יובס על ידי אתרים בעלי סמכות גבוהה. אם תבחר נישה קטנה יותר ללא ביקוש, הבלוג שלך בקושי ישפיע. אתה צריך למצוא נישה שנמצאת באמצע ונישה שאפשר להרוויח ממנה בקלות. בפוסט זה, אנו נותנים לך כמה טיפים מעשיים כיצד למצוא נישת בלוגים רווחית שיכולה לייצר תנועה לאתר שלך ובסופו של דבר להפוך לזרם הכנסה מוצלח.
1. בחר נושא שאתה נהנה לדבר עליו.
אם אתה תוהה איך לפתוח בלוג, אז אתה לא צריך לדאוג הרבה כי פתיחת בלוג היא תהליך ממש מהנה. רכישת דומיינים, הקמת האתר, התאמה אישית של העיצוב וכתיבת המאמר הראשון שלך היא ללא ספק חוויה מרגשת. אבל, רוב האנשים מוותרים על בלוגים לאחר מספר חודשים כי הם מאבדים עניין בו לעתים קרובות. לכן, חשוב שתבחרו נושא לבלוג שלכם שגם אתם אוהבים ללמוד ולדבר עליו. זה יכול להיות על תחביב, על העבודה שלך, או שזה יכול להיות על קרוואן חדש שזה עתה קניתם.

אתה לא חייב להיות מומחה בנושא זה. זה פשוט חייב להיות נושא שמרגש אותך כשמדברים עליו. איך אתה מוודא שאתה בוחר נושא מעניין לבלוג עליו? הנה מבחן מהיר כדי להבין את זה. קח עט ונייר. רשום 10 רעיונות לפוסטים בבלוג ממש מעל ראשך שאתה יכול לכתוב עליהם. תרגיל זה אמור לעזור להבטיח שאתה נלהב מהנושא שבחרת.
2. ערכו מחקר שוק.
השלב הבא הוא לוודא שיש שוק רווחי וגדול מספיק עבור הנושא שלך. זה יכול להיעשות עם מחקר שוק קטן. הנה איך אתה יכול להתחיל. לדוגמה, נניח שטיפוס צוקים הוא אחד התחביבים האהובים עליך, ואתה רוצה לפתוח בלוג בנושא. עכשיו, אתה רוצה לראות אם לנושא הזה יש קהל מספיק גדול ולראות כמה תחרות יש לו.
התחל את החיפוש עם Google Trends. הקלד "טיפוס על סלעים" כדי לראות אם לנושא זה יש עניין וכמה אנשים מחפשים אותו. שלב זה חשוב מכיוון שהגרף הזה יראה לך אם העניין בנושא שלך יציב, עולה או יורד לאורך זמן. הימנעו מנושאים יורדים בעניין כדי לבנות בלוג שיחזיק מעמד לאורך זמן.
תראה שטיפוס צוקים הוא נושא נהדר לבלוג עליו. במהלך 5 השנים האחרונות, העניין בנושא זה היה יציב, והוא ממשיך לעלות. זה אומר שיהיה לך קהל מספיק גדול כדי להוביל תנועה לבלוג שלך במשך שנים רבות קדימה.
3. בחר נישה קטנה יותר.
בוא נראה איזה סוג של תחרות יש לך על הנושא שלך. חפש את הנושא שלך בגוגל וראה כמה תוצאות חיפוש מופיעות עבור נושא זה. ברור שנראה שהנושא "טיפוס צוקים" הוא מונח רחב מדי מכדי למקד אותו, ויש יותר מדי אתרים שמתחרים עליו. כדי להימנע מהצורך להתחרות באתרי רשות גדולים, עליך לבחור נישה קטנה יותר.
אם תגלול עד למטה בדף תוצאות החיפוש של Google, תבחין בכמה ממונחי החיפוש הקשורים האחרים. בחר מונח חיפוש ובדוק כדי לראות כמה אנשים מחפשים את המונח הספציפי הזה מדי חודש. עבור אל מתכנן מילות המפתח של AdWords כדי לנתח את מונח החיפוש. נראה שהמונח "טיפוס צוקים למתחילים" הוא נישה מצוינת לבלוג. הוא מקבל בסביבות 1K עד 10K חיפושים ממוצעים בחודש ויש לו תחרות נמוכה.
ואם תחקור עוד רעיונות למילות מפתח, תבחין שיש עוד הרבה מילות מפתח אחרות בתחרות נמוכה שאתה יכול למקד בנושא זה. מה שאומר שיהיו לך הרבה מילות מפתח נהדרות למיקוד באמצעות הפוסטים בבלוג שלך.

4. ודא שזה רווחי.
אם אתה מתכנן להרוויח כסף מהבלוג שלך, עליך לוודא שהנישה שלך רווחית מספיק כדי לייצר רווח מהבלוג שלך ולעזור לך להרוויח הכנסה טובה. דרך קלה לבדוק זאת היא לראות אם מותגים או עסקים כלשהם מפרסמים עבור מילות המפתח שלך. אם אנשים מוציאים כסף על AdWords כדי לפרסם מוצרים המתמקדים במילות מפתח ספציפיות הקשורות לנישה שלך, אז בחרת את הנושא הנכון.
משמעות הדבר היא שתוכל לייצר רווח בקלות מהבלוג שלך באמצעות מודעות AdSense. עם זאת, גישה טובה יותר ורווחית יותר תהיה למכור מוצרים שותפים בבלוג שלך. אתה יכול בקלות להצטרף לתוכנית השותפים של אמזון כדי לקדם את מוצריה. בכל פעם שתשלח לקוח קונה לאמזון [1], תרוויח כ-10 אחוז עמלה על כל מוצר שהוא קונה. אתה יכול לכתוב ביקורות על ציוד טיפוס צוקים ולהכין רשימות של נעלי הטיפוס הטובות ביותר תוך קישור למוצרי השותפים האלה של אמזון כדי להפוך את העבודה הקשה שלך לרווח.
אליך
ברגע שתמצא את הנישה המתאימה לבלוג שלך, התחל לכתוב תוכן יוצא דופן שעוזר לך להתבלט מהקהל. היו עקביים והמשיכו לכתוב בלוג לפי לוח זמנים. ייקח זמן עד שתתחיל לראות מאות מבקרים מגיעים לאתר שלך וקונים את מוצרי השותפים שלך. אז, היה סבלני. בסופו של דבר, תראה את התוצאות המוצלחות של העבודה הקשה שלך.
אולי תרצה לקרוא את המדריך שלנו על מה זה בלוג כאן.