עמוד ראשי  |  התחבר או אם אינך עדיין רשום, הרשם בחינם.
  בלוגר  

אודות

הבלוג לאמהות עובדות ** סטודנטים בתקופת מבחנים ** כלות טריות במטבח ** ילדים מבשלים ** וכאלה מחפשים ליצור בן רגע משהו מכלום. בלי הרבה עבודה ובלי בלאגן מיותר. לערבב ת'חומרים והופס זה מוכן.


בהצלחה יקיריי
נושאים
מיוחדים
מרקים

מאפינס וניל

11/10/2013 10:18
וניל פקאן
ביצים, עוגות, יומולדת

 

 

הגדולה בת ה5.5 הודיעה לי ביום חמישי אחה"צ שהיא אמא של שבת..

כן, מרוב עומס לא שמתי לב לפתק ששכב בתיק מיום רביעי..

החלטנו פה אחד לעשות לילדים בגן עוגות אישיות. ככה היא גם עסוקה וגם מרגישה שהיא מחלקת לילדים משהו שהיא עצמה הכינה. נפלא.

אז את החומרים היא עזרה להכניס לתוך הקערה, ולאחר האפייה היא ישבה וכתבה על פתקים הקדשה לכל ילד וילד, הדבקנו על קיסמים קטנים ונעצנו בכל עוגה אישית.

 

העיקר שהיא הייתה מרוצה :)

 

וגם הגנת...

 

(כ-25 מאפניס)

 

החומרים:

4 ביצים

1/2 כוס שמן

3/4 כוס מים

2 כפיות תמצית וניל

1/2 כוס סוכר

חבלית אינסטנט פודינג וניל

1+1/2 כוסות קמח (יוצא מצויין גם עם קמח כוסמין או קמח מלא)

 

לקישוט:
100 גר' שוקולד מריר (חפיסה אחת)

1 כפית שמן להברקה

אופן ההכנה:

לחמם תנור ל175-180 מעלות.

להניח את כל החומרים לפי הסדר בקערת המיקסר.

לערבב במהירות הכי גבוהה 3 דק' עד שהבלילה תופחת מעט, נהיית בהירה ואוורירית יותר.

לסדר מנג'טים (עטרות נייר) בתוך תבנית שקעים ולצקת לתוכם עד 3/4 מהגובה שלהם.

לאפות כ-8-10 דק' או עד שהמאפינס משחימים מעט והקיסם יוצא יבש.

להוציא אותם מתבנית השקעים ולקרר על רשת. לא מומלץ לקרר אותם בתוך התבנית כי הם צוברים רטיבות בתחתית בגלל הלחות שנוצרת מהחום בין התבנית לנייר.

 

קישוט המאפינס:

לשבור את השוקולד לקוביות ולהניח בתוך קערית חסינת חום. להניח את הקערית ע"ג סיר המלא במים רותחים המונח על להבת אש נמוכה.
האדים הרותחים העולים מן הסיר, מחממים בעדינות את הקערית וממיסים את השוקולד. להוסיף כפית שמן ולערבב היטב את השוקולד המומס עד שהמרקם אחיד.

מסירים את הקערית ומניחים על השיש להורדת הטמפ' של השוקולד מעט- שלא יהיה חם מאוד אלא בטמפ' שהאצבע יכולה לגעת בקלות.

למלא שקית זילוף/שקית אוכל עבה/שקית יומולדת משולשת (כזו שממלאים בממתקים) ולשפוך לתוכה את השוקולד. לחתוך בקצה חור זעיר, להזליף שתי וערב על המאפינס ולפזר סוכריות צבעוניות.

 

אין צורך לשמור במקרר.

מהערב לבוקר שמרתי את המאפינס בתוך תבנית גדולה מכוסה בשקית ניילון גדולה ומלאה באוויר ע"מ שלא תיגע בעוגות. הטריוּת נשמרה נפלא.


יערה ברוס
21/11/2013 14:33
הרגע בדקנו כי יש מחר ליהודה יומולדת
נראה מעולה והרעיןן עם החמצוצים אדיר
כתיבת תגובה:
שמכם:

אימייל:

קישור:

תגובה:


הקלד את המספר המופיע בתמונה:

קבלת עדכונים
רוצים לקבל הודעה במייל בכל פעם שהבלוג שלי מתעדכן ?

עדכוני RSS
חיפוש
ארכיון
דגים
ממולאים
סלטים
עופות
נשנושים
תוספת לארוחה
מאפי שמרים
פשטידות