עמוד ראשי  |  התחבר או אם אינך עדיין רשום, הרשם בחינם.
  בלוגר  

אודות

הבלוג לאמהות עובדות ** סטודנטים בתקופת מבחנים ** כלות טריות במטבח ** ילדים מבשלים ** וכאלה מחפשים ליצור בן רגע משהו מכלום. בלי הרבה עבודה ובלי בלאגן מיותר. לערבב ת'חומרים והופס זה מוכן.


בהצלחה יקיריי
נושאים
מיוחדים
מרקים

עוגת מוס שוקולד קפה פסים (ללא קמח)

19/03/2013 21:15
וניל פקאן
ללא קמח, שוקולד, קפה, ביצים, סוכר, קצפת, שמנת

 

לא יודעת למה אבל תמיד פסח מצטייר כחג נטול הפתעות וקינוחים טעימים..

המוס הזה הוא פשוט תענוג.

גם בסיס אפוי, גם כשר לפסח, גם ללא קמח וגם מהמם ביופיו...

תהנו!

 

 

החומרים:
200 גר´ שוקולד מריר
1 כף קפה נמס
4 כפות מים רותחים
6 ביצים מופרדות
1/3 כוס סוכר
שמנת מתוקה להקצפה (לגרסת הפרווה-קצפת צמחית)

רוטב מייפל לקישוט


הכנה:
1. שוקולד+קפה+מים להמיס היטב בצלחת.
2. בקערה א´ להקציף חלבונים עם 1/2 כמות הסוכר.
3. בקערה ב´ לערבב חלמונים+1/2 כמות הסוכר שנותרה.
4. להוסיף פנימה את השוקולד המומס מהצלחת.
5. לקפל פנימה (לקערה ב´) גם את קערה א´.


6. לשמן תבנית, למזוג 1/3 כמות והשאר לשמור במקרר
7. לאפות 10 דק´ בחום נמוך עד שקיסם יוצא יבש. להוציא ולקרר.


8. להקציף את השמנת המתוקה ולמלא שקית זילוף, למלא שקית זילוף נוספת גם בתערובת המוס החומה שהוצאה מהמקרר.


9.
  בעזרת החזקת שקית הזילוף ביד אחת, ולחיצה קלה ביד השנייה מזליפים פסים במרווחים על הבסיס האפוי.

 


 

10.  בין כל פס לבן יוזלף פס חום.



אפשר גם קצת מייפל לקישוט..

 

* לשמור במקרר

 

בתיאבון!

 

זה כ"כ יפה אז אחרון ודי.. :)

 

שרון
24/03/2013 18:03
גודל תבנית? תודה. הולכת לנסות.
וניל פקאן
24/03/2013 19:11
שלום,
גודל התבנית 21*30

בהצלחה וחג שמח!
מיכל
31/03/2013 17:54
זה מתכון מקסים, אבל כשהכנתי אותות המוס יצא לי נוזלי מאוד (ועשיתי בדיוק לפי המתכון) ובכלל לא הצלחתי להזליף ממנו פס כזה.
שני
17/10/2013 10:17
נראה מקסים!
אפשר להכין לפני שבת ולשמור במקרר?
תודה!
וניל פקאן
18/10/2013 12:31
שני, בוודאי.
נשמר היטב במקרר

~שבת שלום~
כתיבת תגובה:
שמכם:

אימייל:

קישור:

תגובה:


הקלד את המספר המופיע בתמונה:

קבלת עדכונים
רוצים לקבל הודעה במייל בכל פעם שהבלוג שלי מתעדכן ?

עדכוני RSS
חיפוש
ארכיון
דגים
ממולאים
סלטים
עופות
נשנושים
תוספת לארוחה
מאפי שמרים
פשטידות