עמוד ראשי  |  התחבר או אם אינך עדיין רשום, הרשם בחינם.
  בלוגר  

אודות

הבלוג לאמהות עובדות ** סטודנטים בתקופת מבחנים ** כלות טריות במטבח ** ילדים מבשלים ** וכאלה מחפשים ליצור בן רגע משהו מכלום. בלי הרבה עבודה ובלי בלאגן מיותר. לערבב ת'חומרים והופס זה מוכן.


בהצלחה יקיריי
נושאים
מיוחדים
מרקים

שטוחיות שיבולת שועל ושקדים (ללא קמח)

23/12/2012 00:37
וניל פקאן
שיבולת שועל, קוואקר, שקדים, ללא קמח, קינמון

פריך, מתוק בדיוק במידה, וכיף לנשנש.

 

בתיאבון!

 

 

 

החומרים:

1/2 כוס שמן
1/2 כוס סוכר (אפשר גם פחות..)
1 ביצה
1 כוס קוואקר

1/2 כוס שיבולת שועל שלמה

100 גר' שקדים קלופים ופרוסים
קורט מלח
1 כפית אבקת אפיה
1כפית תמצית וניל
1 כפית קינמון


אופן ההכנה
:

להפעיל תנור לחום של 175 מעלות.

להניח את כל החומקים בקערה.

לערבב הכל יחד במיקסר.

להניח בתבנית נייר אפייה.

 

אפשרות 1:

בעזרת 2 כפיות להניח מהעיסה על גבי נייר האפייה במרחקים דיי גדולים (זה משתטח מאוד)
לאפות בדיוק 10 דק'.

לאחר שיוצא לצנן כ4-5 דק' ורק אז להפריד מנייר האפייה לכלי האחסון.

 

אפשרות 2:

לשטח את כל הבלילה על גבי נייר האפייה כך שיוצא לנו משטח שלם של העיסה. לאפות בדיוק 10 דק'.

לאחר יוצא מהתנור, להמתין כ-2 דק' ולחתוך בעזרת סכין חדה לאיזה צורות וגדלים שרוצים.

להמתין עוד 2-3- דק' ורק כשזה דיי התקרר - להפריד מנייא האפייה לכלי האחסון.

 

 

המלצה: טעים וקראנצ'י יותר אחרי 3-4 ימים :)

 

כתיבת תגובה:
שמכם:

אימייל:

קישור:

תגובה:


הקלד את המספר המופיע בתמונה:

קבלת עדכונים
רוצים לקבל הודעה במייל בכל פעם שהבלוג שלי מתעדכן ?

עדכוני RSS
חיפוש
ארכיון
דגים
ממולאים
סלטים
עופות
נשנושים
תוספת לארוחה
מאפי שמרים
פשטידות