עמוד ראשי  |  התחבר או אם אינך עדיין רשום, הרשם בחינם.
  בלוגר  

אודות

הבלוג לאמהות עובדות ** סטודנטים בתקופת מבחנים ** כלות טריות במטבח ** ילדים מבשלים ** וכאלה מחפשים ליצור בן רגע משהו מכלום. בלי הרבה עבודה ובלי בלאגן מיותר. לערבב ת'חומרים והופס זה מוכן.


בהצלחה יקיריי
נושאים
מיוחדים
מרקים

סלט עגבניות שרי צלויות

19/08/2012 17:40
וניל פקאן
עגבניות, שום, פטרוזיליה, שמן זית, לימון

 

 

אין כמו משהו טוב להעמיס על החלה של שבת..

חריפות.. חמיצות... פיקנטיות ושמן זית ביחד זה תמיד הולך..

 

מוקדש באהבה לאחותי תמר שמפנטזת על הסלט הזה באופן קבוע...

 

 

החומרים:
כ-30 עגבניות שרי חצויות

מלח

3/4 כוס שמן זית (מי שלא אוהב טעם חזק של שמן זית יכול לשים חצי מהכמות שמן קנולה)
3 שיני שום גדולות

חופן פטרוזיליה

מיץ מ1/2 לימון

צנצנת זכוכית

 

אופן ההכנה:

 

 

חוצים את העגבניות ומסדרים אותן על גבי נייר אפייה בתבנית.

זורים מלח על העגבניות ומכניסים לתנור בחום 160-170 מעלות כשעתיים

עד שהעגבניות מצטמקות, הנוזלים מתאדים והן מקבלות מראה צלוי.

 

 

על מנת שהכל יקבל את כל הטעמים, מניחים בשכבות בתוך הצנצנת:

1/3 כמות שמן זית,

מעל מניחים 1/3 מכמות העגבניות הצלויות

פורסים את השום לפרוסות דקות ומניחים 1/3 מהכמות על גבי העגבניות

קוצצים הפרוזליה בצורה גסה ומניחים 1/3 מהכמות על גבי השום.

סוחטים 1/2 לימון ושופכים 1/3 מהכמות על גבי השום

מתבלים עם מעט מלח.

 

כך מסדרים את השכבות בצנצנת עוד פעמיים ומניחים במקרר 3 שעות לספיגת טעמים.

 

לפני ההגשה מנערים מעט את הצנצת לערבוב אחרון ומגישים בצלוחית.

 

 

תמר
20/08/2012 09:08
יוווו איזה יפה זה יצא!!! שכוייח לאחותי הגדולה והמשקיענית!!! :):)
כתיבת תגובה:
שמכם:

אימייל:

קישור:

תגובה:


הקלד את המספר המופיע בתמונה:

קבלת עדכונים
רוצים לקבל הודעה במייל בכל פעם שהבלוג שלי מתעדכן ?

עדכוני RSS
חיפוש
ארכיון
דגים
ממולאים
סלטים
עופות
נשנושים
תוספת לארוחה
מאפי שמרים
פשטידות