עמוד ראשי  |  התחבר או אם אינך עדיין רשום, הרשם בחינם.
  בלוגר  

אודות

הבלוג לאמהות עובדות ** סטודנטים בתקופת מבחנים ** כלות טריות במטבח ** ילדים מבשלים ** וכאלה מחפשים ליצור בן רגע משהו מכלום. בלי הרבה עבודה ובלי בלאגן מיותר. לערבב ת'חומרים והופס זה מוכן.


בהצלחה יקיריי
נושאים
מיוחדים
מרקים

בלינצ'ס מכוסמין ממולא בגזר וחומוס

14/06/2012 23:07
וניל פקאן
כוסמין, בלינצס, ביצים

עם בלינצ'סים אני לא מתחכמת. יש לי מתכון אחד יחיד ומיוחד-שלעולם אני לא אחליף. קיבלתי אותו מדודה שלי.
מאז שהייתי ילדה אני זוכרת את עצמי עושה בלינצ'סים במטבח מהמתכון-הזה!
אני המרתי אותו לכוסמין, ושמן זית שרק טוב עשו לו.. ובמילוי של גזר וחומוס -זו מנה מנצחת.




החומרים לבלינצ'ס

2 ביצים
1 כוס קמח כוסמין
1.5 כוסות מים
קורט מלח
2 כפות שמן זית
4 כפות שמן זית בתוך צלוחית קטנה+נייר סופג

 

אופן ההכנה:

מקציפים במיקסר את כל החומרים יחד עד לקבלת תערובת נוזלית אחידה.
לצד הכיריים מניחים את הצלוחית ובתוכה נייר סופג  טבול בשמן זית.
מחממים מחבת ומעבירים "ניגוב" עם הנייר הסופג על המחבת ומחזירה אותו לצלוחית.
יוצקים כמות (לא רבה, ככל שהם יותר דקים הסיכוי לקרעים בגילגול עם המילוי הולך וקטן) לתוך המחבת ובעזרת תנועתיות עם היד מוודאים שהבלילה התחלקה בצורה שווה.
מניחים כחצי דקה-דקה לבלילה להיטגן וברגע שרואים שהקצוות מתחילים להתקפל כלפי פנימה-זה הזמן להפוך את הבלינצ'ס לצידו השני וכשמוכן להעביר לצלחת.
לחזור על אופן הפעולה של הנייר הספוג בשמן על המחבת בין בלינצ'ס אחד לשני על מנת שהם לא יידבקו למחבת.



החומרים למילוי

1 בצל קצוץ
3 גזרים קצוצים גס
1/2 כוס חומוס מבושל ומוכן לאכילה
1/3 כוס מים
מלח לפי הטעם
כפית פטרוזיליה יבשה קצוצה
1/3 כפית חוואיג'
1/4 כפית כמון
מעט פפריקה
מעט כורכום
מלח לפי הטעם

אופן ההכנה:

מטגנים היטב בצל עד לריכוך, מוסיפים את הגזר, כעבור 5 דק' מוסיפים את המים ושאר החומרים. מבשים עד שהכל רך ומקבל טעמים.

הרכבת הבלינצ'ס:
1. להניח את המילוי בחלקו התחתון של הבלינצ'ס (כ-4 ס"מ מהקצה)
2. לקפל את צד שמאל וצד ימין כלפי פנים
3. לקפל את החלק התחתון כלפי מעלה, להניח על המילוי ולהמשיך לגלגל כאשר זה מכניס בתוכו את שני הצדדים ובעצם סוגר את הבלינצ'ס.

בתיאבון!

חיה
15/06/2012 14:21
תודה נשמה! העם דורש עוד מתכוני כוסמין!
וניל פקאן
06/07/2012 12:32
חיה יקירתי,
בע"ה יהיו פה עוד הרבה מתכוני כוסמין..

במיוחד בשבילך!
תפארת
16/06/2012 23:29
איפה קונים קמח כוסמין? מה זה?
אוהבת לבשל =)
06/07/2012 11:51
וואו נראה פשוט מעולה!!
אפשר להחליף את הכוסמין בקמח רגיל או קמח מלא?
וניל פקאן
06/07/2012 12:31
ברוכה הבאה :)
בוודאי שאפשר להחליף את הכוסמין בקמח רגיל או בקמח מלא.
רק לשים לב, שבקמח רגיל הבלינצ'ס מוכנים מהר יותר על המחבת.

בהצלחה!
מסרת
24/06/2014 18:55
יצא מעולה! תודה רבה!
וניל פקאן
25/06/2014 18:39
יופי! אני ממש שמחה!
בתיאבון!
כתיבת תגובה:
שמכם:

אימייל:

קישור:

תגובה:


הקלד את המספר המופיע בתמונה:

קבלת עדכונים
רוצים לקבל הודעה במייל בכל פעם שהבלוג שלי מתעדכן ?

עדכוני RSS
חיפוש
ארכיון
דגים
ממולאים
סלטים
עופות
נשנושים
תוספת לארוחה
מאפי שמרים
פשטידות