עמוד ראשי  |  התחבר או אם אינך עדיין רשום, הרשם בחינם.
  בלוגר  

אודות

הבלוג לאמהות עובדות ** סטודנטים בתקופת מבחנים ** כלות טריות במטבח ** ילדים מבשלים ** וכאלה מחפשים ליצור בן רגע משהו מכלום. בלי הרבה עבודה ובלי בלאגן מיותר. לערבב ת'חומרים והופס זה מוכן.


בהצלחה יקיריי
נושאים
מיוחדים
מרקים

נסיכת הנילוס עם ירקות בתבנית אחת

09/06/2012 22:25
וניל פקאן
דגים, ארוחה שלמה בתבנית אחת

לאישי יש שתי מינוס-אהבות בחיים. אחת-היא מיונז. הוא פשוט לא אוהב מיונז!!
השניה-היא דגים.
אבל יש דג אחד שהוא כן מוכן לאכול ואפילו אוהב. הוא תמיד מבקש את "ההוא עם הרוטב שכיף לנגב בו את החלה בערב שבת.."

מה שהוא לא יודע, זה, שהסוד שלו הוא המיונז... (ששש אל תגלו..) שנותן לו פשוט טעם נפלא..

המתכון הבא, הוא באמת כייפי.
דג נסיכת הנילוס עבה ובשרני, פרוסות תפו"א, ירקות חתוכים והרבה רוטב.. פשוט ארוחה שלמה בתבנית אחת.

 

החומרים:
דג נסיכת הנילוס
2 כפות מיונז
4 תפו"א בינוניים
2 קישואים בינוניים
1 פלפל צהוב או כתום
1 בצל קצוץ
1 עגבניה
חופן כוסברה טריה קצוצה
קטשופ


לרוטב:
5 כפות שמן זית
1/2 כפית קארי
1/3 כפית כמון
1 כפית גדושה פפריקה
1/3 כפית כורכום
1 כפית שטוחה מלח
1 כפית חרדל
1 ראש שום שלם כתוש
1/2 כוס מים


1 כוס מים לתוך התבנית


אופן ההכנה:
מחממים תנור ל180 מעלות.
קולפים את תפוחי האדמה, פורסים אותם לפרוסות בעובי של 1.5 ס"מ ומניחים אותם על גבי תבנית (זכוכית/חרסינה).
שוטפים ומנקים היטב את הדג.
פורסים אותו לרצועות (לא חייבים, אפשר גם להשאיר אותו שלם).
מניחים את הפרוסות על התפוחי אדמה ומורחים אותן במיונז מכל הכיוונים.


חותכים לחתיכות קטנות את הקישואים, פלפל, בצל ועגבניה ומפזרים על הדג ולצידו.
קוצצים כוסברה ומפזרים על הכל.

בצלוחית מניחים את כל מרכיבי הרוטב, מערבבים היטב ובעזרת כף שופכים באופן שווה על גבי רצועות הדג.

בלחיצה עדינה על בקבוק הקטשופ שופכים אותו בצורת שתי-וערב באופן שווה על גבי הכל,

מוסיפים כוס מים בצידי התבנית, מכסים בנייר כסף ומכניסים לתנור כשעה.

עכשיו רק החלה חסרה....

בתיאבון!

חנה
11/12/2012 19:42
מעולה ממש.
באמצע לאכול עכשיו (:

תודה!
שירה
07/10/2014 22:00
האם מתאים עם רצועות של נסיכה? ולא הדג במלוא הדרו....?
כתיבת תגובה:
שמכם:

אימייל:

קישור:

תגובה:


הקלד את המספר המופיע בתמונה:

קבלת עדכונים
רוצים לקבל הודעה במייל בכל פעם שהבלוג שלי מתעדכן ?

עדכוני RSS
חיפוש
ארכיון
דגים
ממולאים
סלטים
עופות
נשנושים
תוספת לארוחה
מאפי שמרים
פשטידות