עמוד ראשי  |  התחבר או אם אינך עדיין רשום, הרשם בחינם.
  בלוגר  

אודות

הבלוג לאמהות עובדות ** סטודנטים בתקופת מבחנים ** כלות טריות במטבח ** ילדים מבשלים ** וכאלה מחפשים ליצור בן רגע משהו מכלום. בלי הרבה עבודה ובלי בלאגן מיותר. לערבב ת'חומרים והופס זה מוכן.


בהצלחה יקיריי
נושאים
מיוחדים
מרקים

הפיצה הכי טעימה שאכלתי

03/06/2012 04:39
וניל פקאן
פיצה, בצק שמרים, חלבי, קמח מלא

אתם מכירים את זה-שבא לכם פיצה?! ואין לכם כח להזיז את עצמכם מהבית, אבל אתם מוכנים להשקיע-כדי לאכול אחת טובה-כמו בפיצרייה.. נכון?

אז זה המתכון בדיוק! מאז שהכנתי אותו בפעם הראשונה-אני פשוט לא מפסיקה להכין אותו.

מתכון מעולה, משובח וטעים. בלי מרכיבים משוגעים ובלי התפחה אינסופית שמייאשת.. פשוט, קצר וקולע.

 

לזו- אני קוראת פיצה אמיתית!

 

מבוסס על המתכון של "שימרית" עם שינויים שלי

 

 

 

 

 

החומרים לבצק:

1 כפית סוכר
2 כפות שמרים יבשים

1 ק"ג קמח מלא 70%
½ כוס שמן
2 כפיות מלח שטוחות
½2 כוסות מים/חלב פושרים (1/3 מים רותים והיתר בטמפ' החדר)

(לקמח מלא 90% ו-100% להוסיף לפחות עוד ½ כוס נוזלים)

 

 

החומרים לרוטב:

1 קופסת שימורים גדולה של רסק עגבניות

2 כפות בזיליקום יבש קצוץ

2 כפות אורגנו יבש קצוץ

ראש שום שלם כתוש

5 כפות סוכר (לתקן לפי הטעם)

2 כפיות מלח (לתקן לפי הטעם)

 

 

*זיתים

*גבינה צהובה מגוררת

 


אופן ההכנה
:

מחממים תנור לחום של 200 מעלות.

בקערה בינונית לערבב את השמרים והסוכר. לשפוך עליהם את כל כמות המים ולהניח ל-5 דק' עד שהשמרים תוססים.

בקערה גדולה להניח את שאר החומרים ולשפוך לתוכה את נוזל השמרים התוססים. ללוש היטב עד לקבלת בצק אחיד, רך ונעים למגע.

לעשות כדור ולשמן אותו מעט מכל הכיוונים.

לכסות בניילון נצמד ולהניח להתפחה כ-20 דק'.

 

לאחר שהבצק תפח*, מחלקים את אותו ל-3 כדורים.

מניחים בתבנית (גדולה-זאת שבאה עם התנור..) נייר אפיה ומרדדים עליה כדור בצק לעיגול גדול בעובי של 1/2 עד 1 ס"מ.

 

מערבבים בקערית את מרכיבי הרוטב ומחלקים אותו ל-3.

מורחים על הבצק המרודד כמות אחת של רוטב, מפזרים זיתים חתוכים וגבינה צהובה מגוררת.

 

ניתן להוסיף פטריות/בצל קצוץ/תירס וכל העולה על רוחכם-איך שאתם אוהבים את הפיצה שלכם.

 

מכניסים לתנור (שחומם מראש ל200-- מעלות) ואופים 20 דק' בלבד.

 

 

*(מי שלא רוצה להשתמש בכל כמות הבצק-ניתן לעטוף את הבצק היטב בנייליון נצמד ולהקפיא אותו לאחר ההתפחה)

 

 

 

 

 

 

 

הילה
06/06/2012 20:35
כל הכבוד!!!!
ושאלה-אני לא יודעת לעבוד עם שמרים יבשים-כמה שמרית משתמשים למתכון הזה?
וניל פקאן
06/06/2012 21:37
איזה כיף שאת כאן!

בעיקרון-אין שום קושי לעבוד עם שמרים יבשים.
רק צריך להקפיד שהם לא יקבלו לחות ולכן שומרים אותם באריזה/קופסה סגורה באיזור קריר ויבש (לא במקרר).
אם בכל זאת את רוצה בשמרית-אני ממירה כך:
שקית שמרית (50 גר')=2 כפות שמרים יבשים.

יתרון נוסף של השמרים היבשים-הוא שאין להם טעם/ריח לוואי שמשתלט על המאכל.
תפארת
06/06/2012 21:24
איזה פיצה.. יממייה!!
את הגבינה הצהובה קנית חתוך או שחתכת בעצמך?
וניל פקאן
07/06/2012 06:04
:)
אפרת
06/06/2012 21:38
חייבים עם קמח מלא? תודה!
וניל פקאן
06/06/2012 22:05
שלום אפרת,
לא חייבים עם קמח מלא. אם את רוצה להכין מקמח רגיל- תמירי את זה 1/1.

בהצלחה!
תפארת
07/06/2012 14:25
למה לא שומרים שמרים יבשים במקרר?
אך.. למה אני לא יכולה לפתוח את הדלת ולשאול אותך את זה??
מתי? מתי?
יאללה, כל המחנה מחכה לכם!! :)
olive89
03/07/2012 09:08
שלום אפרת, התמונות נראות מעוררות תיאבון והמתכונים כתובים בצורה ברורה כל כך, גם עבור ירוקים במטבח :-)
אנסה להכין אותה מכוסמין ושאור..אין לי מושג כמה זמן צריך להתפיח את הבצק- את הלחם שאני מכינה עם שאור אני מתפיחה כ-12 שעות, יש לך הערכה כמה זמן אצטרך להתפיח את הבצק לפיצה? זה בגדר ניסוי וטעיה.
תודה רבה!
אודליה
שיר
26/11/2012 21:02
אם מקפיאים את הבצק, מה ההוראות להפשרה?
אשכולות
09/12/2014 17:27
דיר באלק לא יצא טוב
כתיבת תגובה:
שמכם:

אימייל:

קישור:

תגובה:


הקלד את המספר המופיע בתמונה:

קבלת עדכונים
רוצים לקבל הודעה במייל בכל פעם שהבלוג שלי מתעדכן ?

עדכוני RSS
חיפוש
ארכיון
דגים
ממולאים
סלטים
עופות
נשנושים
תוספת לארוחה
מאפי שמרים
פשטידות