עמוד ראשי  |  התחבר או אם אינך עדיין רשום, הרשם בחינם.
  בלוגר  
אודות
פעמים רבות תירצתי לעצמי את העובדה שאני לא בשלנית מדופלמת בכך שגדלתי בבית של בשלנים לא מדופלמים..
אחרי כעשרים שנה נישואין לאיש שאמו בשלנית בחסד נראה לי שהתירוץ אינו תקף עוד..
הגיע הזמן לשתף את המשפחה המורחבת והחברים במתכונים של חמותי שכל היוצא מתחת ידיה גורם ללקק את האצבעות...
קבלת עדכונים
רוצים לקבל הודעה במייל בכל פעם שהבלוג שלי מתעדכן ?

עדכוני RSS
חיפוש
ארכיון
ואיך אפשר בלי קינוח...
07/05/2015 15:28
karina


יש מנות אחרונות שבשבילן בני המשפחה מוכנים להמעיט באכילה בארוחה

כדי לשמור מקום במיוחד בשבילן...


כזו היא עוגת השוקולד והקוקוס שלפניכן...See full size image


עוגת קוקוס לפסח אבל לא רק

10 ביצים

250 גר' קוקוס

250 גר' סוכר

200 גר' חמאה

טבלת שוקולד מריר


אופן ההכנה

לחמם את התנור מראש לחום בינוני

להפריד  את הביצים חלבונים בכלי ניפרד להקצפה וחלמונים בכלי ניפרד

להקציף את החלבונים עם הסוכר לקצף יציב ולאחר מכן להוסיף בתנועות קיפול את הקוקוס

לקחת תבנית מלבנית של תנור האפיה לרפד אותו בנייר אפיה ולשפוך פנימה את תערובת הקוקוס,

לאפות כ20 ד' או עד שהמרקם הופך לכהה יותר


 אפשר לבדוק עם קיסם שהמרקם כבר אפוי ע''י זה ש הקיסם יוצא יבש לאחר הבדיקה,

להפוך את בצק הקוקוס בגמר האפיה על השיש או על כל משטח ישר, להוריד בזהירות את נייר  האפיה מהבצק,

 ולחלק ל4 יחידות בעזרת סכין,


קרם השוקולד


להוסיף לחלמונים 4-5 כפות סוכר ואת טבלת השוקולד כשהיא שבורה לריבועים ריבועים,

לחמם סיר מיים ולשים מעליו את הכלי (אפשר גם סיר קטן) שמכיל את החלמונים עם הסוכר והשוקולד

לערבב ולחכות שהכל יימס יחדיו, לאחר מכן להוסיף את החמאה ולערבב עד שהכול נמס.

לקחת צלחת מלבנית באורך בצק הקוקוס

לשים חלק ממנו על הצלחת ולמרוח עליו קרם שוקולד

אחר כך להוסיף עוד שכבה ולמרוח עוד קרם

את הקרם שנשפך לצדדים לא צריך לנגב

אלא למרוח כך שיכסה בקרם שוקולד את כל העוגה


עושים שוב אותו הדבר עם שני חלקי בצק הקוקוס שנותרו

כך שמקבלים שתי עוגות


מכניסים למקרר


ואוכלים בתיאבון


אזהרת הכותבת-


כשמתחילים ליישר קשה לעצור...



0 תגובות
ועכשיו המרק...
07/05/2015 15:15
karina

למי שקרא את הפוסט הקודם ותהה לעצמו


אבל איפה המרק שלתוכו יוצקים את הקניידלאך מעוררי התיאבון הללו


אז הנה הוא!




מרק עוף

See full size image


המצרכים-


לפחות 2 ק''ג חלקי עוף כמו:גבות עוף,גרונות הודו\עוף או גם וגם    וכנפי עוף 

שורש סלרי, שורש פטרוזיליה,קישוא, דלעת, בצל גדול, כמה שיני שום,כמה גזרים,

קולורבי(לא חובה),עלי פטרוזיליה ועלי שמיר 

אבקת מרק או מלח, אבקת פילפל לבן



אופן ההכנה


שוטפים היטב את חלקי העוף, מקלפים את ירקות השורש שוטפים היטב את כל השאר, ומכניסים לסיר גדול,

ממלאים אותו במים, מוסיפים כ-5 כפות אבקת מרק או כפית\שניים מלח, פילפל לבן  ,

כשהמים מגיעים לרתיחה, מורידים את הקצף הכהה שנוצר (זה גורם למרק להיראות צח) ממשיכים לבשל עד שהבשר וירקות השורש מתרככים  ,מסננים את המרק אם רוצים שיהיה צח , אפשר להוסיף לו כל ירק שרוצים מהירקות המבושלים

יש לבדוק תוך כדי הבישול אם חסר טעם ולהוסיף בהתאם  

כדאי לקרר את המרק הצח  יממה לפחות  , כך כל השומן ניקרש  וצף וניתן לזרוק אותו  כך שמספר הקלוריות יורד......

מרק ממש דייאטתי ובריא מאוד   הוא ניקרא גם תרופת סבתא כשמצוננים


ושוב, למי שחושב לעצמו

מה כבר יכול להיות ייחודי במרק עוף

וחושב שזה אוכל לחולים בשפעת בלבד,

הלא נכונה לו או לה הפתעה

כי בשביל המרק הזה תסכימו להתחזות לחולים בשפעת ולו לקבל ממנו טעימה...


בהצלחה

0 תגובות
פסח, לא רק מצות...
07/05/2015 15:10
karina

אמנם פסח עבר לו ביעף אך רציתי לעשות צדק עם חג זה.

לכל אלו החושבים שפסח הוא חג יבש המורכב בעיקר ממצות עם שוקולד למריחה או מצבריי

הרי שניתן לאכול מטעמים גם בחג זה.


ונפתח בקניידלאך המפורסמים של חמותי


להם ילדי, ולא רק הם,ממתינים כל השנה..



See full size image


מתכון לקניידלך


12 כפות קמח מצה

6 ביצים

3 כפות שמן

מלח, פלפל

כוס מים רותחים


אופן ההכנה


שופכים לקערה קמח מצות,שמן, מלח, פלפל,

מוסיפים חצי כוס מים רותחים ומערבבים,

אם העיסה מוצקה, להוסיף עוד קצת מים,

מירקם  העיסה צריך להיות די דליל  כמו דייסה.


נותנים לעיסה להתקרר ולאחר מכן מוסיפים בהדרגה את הביצים תוך כדי עירבוב,

נותנים לעיסה לנוח במקרר כחצי שעה-שעה ולאחר מכן בודקים את העיסה,

אם היא עדיין דלילה מידי, אזי צריך להוסיף עוד קצת קמח מצה ואם היא מוצקה מידי להוסיף עו קצת מים,

חשוב שהמירקם יהיה  רך.


ממלאים סיר גדול עם הרבה מים,

להוסיף אבקת מרק, או מלח כהעדפתכם

כשהמים רותחים מכינים כדורים קטנים מהעיסה  (להרטיב  את כפות הידיים במיים כדי שהכדורים לא ידבקו לידיים)

ומכניסים אותם למים הרותחים, מבשלים עם מכסה כחצי שעה,


לאחר מכן כדאי לבדוק כדור אחד אם התבשל כראוי, ואם תוך הקניידלך עדיין לא מבושל להמשיך  לבשל עוד מספר דקות,

להשאיר את הקניידלך במים החמים עד ההגשה,

 עדיף להכין אותם ממש לפני ההגשה !


בשלוש מילים-


שווה את המאמץ


     בהצלחה !!

0 תגובות
לבנה ביתית
01/02/2015 19:01
karina
אחד המאכלים האהובים על בני המשפחה היא לבנה מעשה ידינו.
כזו עם סימני הפסים של הגופיה...
למי שלא מכיר, תיכף יובן...


See full size image

מה צריך?

מיכל של 2 ליטר יוגורט 3-4 אחוזי שומן
2 כפיות מלח
2 כפיות מלח לימון

מערבבים הכל היטב 

לוקחים גופית סבא לבנה נקיה שמוקדשת לעשית לבנה
קושרים את הקצה התחתון
ממלאים את הגוםיה הקשורה ביוגורט המתובל והמעורבב
קושרים על הברז מעל קערה בכיור
מניחים כך למשך כחמש שעות לפחות
עד שהנוזלים מצטברים בקערה

מעבירים את הלבנה לכלי מתאים
ומנסים לא לאבד את צורת הפסים הייחודית

כשמגישים מומלק להוסיף מעט שמן זית וזעתר

אם מוסיפים ליד זיתים, בהכנה ביתית גם הם,
ולחם טרי
עם פרוסות עגבניה
מובטח תענוג צרוף!
0 תגובות
שקשוקה ישראלית
18/01/2015 15:48
karina
בכל שבת, כשיש פנאי בבוקר ולא חייבים למהר ולצאת מהבית
 אנו בוחרים בין הכנת שקשוקה לבין הכנת פנקייקס.
בימים בהם חשים געגוע לטעם של בית ולארץ, השקשוקה לוקחת ובגדול...
ריחה של השקשוקה עולה לחדרי הילדים ומעיר אותם עם חיוך על הפנים... 




קוצצים בצל גדול לחתיכות קטנות
שן שום חתוכה דק
חותכים 2 עגבניות ופלפל אחד לחתיכות קטנות
מטגנים במעט שמן זית במחבת גדולה ורחבה
לתבל במעט פלפל ומלח
להוסיף לאחר כחמש דקות שלוש ביצים
ולחמם על אש קטנה עם מכסה עוד כ 5 עד 8 דקות
ניתן להוסיף גם פפריקה מתוקה לתיבול

בתיאבון!
0 תגובות
קישואים שגם ילדים אוהבים
07/01/2015 12:53
karina
רוב הילדים שאני מכירה לא משתגעים על ירקות

ובפרט על תבשילי ירקות.

תבשיל הקישואים שלמדתי להכיר מחמותי

מצליח לשבור מחסום זה...

לפתע מסתבר שילדים אוהבים תבשילים, אפילו של קישואים!

נשמע כמו משפט בלתי הגיוני

נסו ותראו !

אגב, ממליצה להכין כמות כפולה.. כי התבשיל נאכל מהר...


תבשיל קישואים-

מרסקים 6 קישואים קלופים בפומפיה

סוחטים היטב את הקישואים כך שיוצאים מהם הנוזלים

מטגנים שני בצלים חתוכים דק עם מעט שמן עד שהבצל נעשה שקוף

מוסיפים את הקישואים
מוסיפים כשלוש כפות שמיר קצוץ, כף אבקת מרק , פלפל ומלח לפי הטעם
מערבבים ומבשלים על אש קטנה כעשרים דקות

לערבב תוך כדי

להוסיף בסוף הבישול כף חומץ וחצי כף סוכר ולערבב היטב

להוריד מהאש ולהוסיף חצי כוס יוגורט או שמנת חמוצה

אם רוצים טעם מעודן יותר, אפשר להוסיף ביצה קשה חתוכה לחתיכות קטנות ולערבב


פשוט מעדן!

0 תגובות
חומוס עושים באהבה או...
01/01/2015 13:30
karina


"חומוס עושים באהבה או לא עושים בכלל"...


כארבעים שנה חייתי על פני הפלנטה בלי לעשות חומוס.

זה לא שלא טעמתי פה ושם חומוס איכותי אמיתי...

בביתי אמנם היה חומוס של "אחלה" או "צבר"

אך כל קשר בינם ובין ההרכב התזונתי של חומוס אמיתי מקרי ומזערי בהחלט...

כחיפאית טעמתי כמה פעמים חומוס בואדי

וכטיילנית הלכתי מספר פעמים לנגב חומוס באבו גוש ,

אך לא הפכתי לחובבת חומוס מושבעת וגם לא לזו המכינה אותו במו ידיה,

עד שבתי הבכורה החליטה להפוך לצמחונית מפאת נפשה הרגישה ואהבת החיות,

לאחר שנתיים של הכחשה הבנתי שעלי לעבור מהפך מבשלנית של אוכל מהיר ויעיל לאוכל טעים ומזין...

כך שפניתי אחר כבוד לחמי וחמותי שהחומוס שלהם ידוע בכל המשפחה המורחבת וקבלתי מתכון פשוט להפליא !

 

משרים גרגרי חומוס (500 גרם, שהלא אם טורחים ומכינים אז שתהיה כמות...) בקערת מים ללילה ביחד  עם כפית אבקת סודה לשתיה

למחרת מבשלים את גרגרי החומוס במים שהושרו בסיר

מרתיחים ומבשלים עוד כשעה עד לריכוך.

אחרי שהתרככו טוחנים את הגרגרים במעבד מזון ביחד עם כוס מהמים שבהם בושל

עם טחינה גולמית (500 גרם)

ומיץ מלימון אחד

טועמים, בודקים וממשיכים לטחון ולהוסיף מים עד שמגיע לטעם ולמרקם הרצויים

   

 

האמת? הרבה יותר פשוט ממה שחשבתי?

והטעם?

רחוק שנות אור מהדבר הקנוי בקופסא המתקרא בטעות על ידי המשווקים חומוס,

ומצד שני רחוק עדין גם מהטעם המופלא של החומוס של סבא וסבתא...

עוד ימים יגיעו...

בינתים מתאמנים ונהנים...

 

 

 

0 תגובות
סלט ירקות ישראלי שגם ילדים אוהבים
04/12/2014 15:14
karina

תשאלו בוודאי מה כבר יש לכתוב על סלט

לא כולם יודעים להכין?

לאלו אני משיבה-

יש סלט ויש סלט !

יש הטוענים שהסוד בסלט הטוב הוא החיתוך הקטן והסבלני ביד אוהבת

יש האומרים שהרוטב

ואני גורסת -השילוב של שלושתם הוא השילוב המנצח !


קצת רקע עלי להבנת העניין הגדול שאני מגלה בסלט ירקות בסיסי-


אני באה מבית בו סלט ירקות היה שלוב בין עגבנייה ומלפפון

ואם רוצים ממש להשקיע מוסיפים פלפל אדום

חותכים לחתיכות בגודל בינוני עד גדול

מוסיפים מעט מלח אבל ממש מעט, שכן בבית פולני מדובר...

שמן כלשהו - לא תמיד מקפידים על שמן זית, למי יש זמן לפרטים הקטנים...

ואם לא שוכחים אפשר קצת לימון

אבל ממש קצת שלא נרגיש את הטעם...

רוטב בכלי נפרד?

לא חבל על הלכלוך והבלגן?


נבהלתם?

לחלקיכם אולי נשמע מוכר?

טוב...

אז הנה סלט שכל דמיון בינו ובין הסלט עליו אני גדלתי הוא קלוש בהחלט !


מה יש בו בסלט של סבתא שכל הילדים, גם אלו שלא אוהבים בדרך כלל סלט ומאכלים בריאים בהגדרתם, מבקשים תוספת?


נתחיל מההתחלה - הרוטב

שהוא אחד העיקרים-


בצל קצוץ דק - כן, אפילו בצל, כשהוא קצוץ ממש דק גם ילדים צעירים אוהבים !

שליש כוס חומץ

שליש כוס מים

שליש כוס שמן זית

כף מיונז

פלפל ומלח לפי הטעם - הרבה! כמו שבעלי אומר, לא מתבלים כדי לומר שתיבלתי אלא כך שירגישו את התיבול!

קורט סוכר


מסתבר שאמורים להכין את הרוטב בצנצנת בצד

ואני הדיוטית שכמותי לא ידעתי...

אמורים לערבב, לטעום, לערבב, שוב לטעום

להוסיף

עד שהטעם יוצא מושלם!


לוקחים סכין חדה

בוחרים -

2 עגבניות אדומות אך לא רכות מדי

2 מלפפונים

פלפל אדום

פלפל ירוק

כמה עלי חסה


חותכים בסבלנות ובאהבה לחתיכות קטנות ועדינות-

אם אתם לא בעלי סבלנות רבה לבישולים גיליתי שמוסיקה רגועה ברקע מקלה עלי את הביצוע המדויק...


שופכים את הרוטב רגע לפני ההגשה ומערבבים היטב !


בתיאבון





0 תגובות
בישול למתחילים- מתחילים מההתחלה- עוגת פירות
03/12/2014 14:28
karina

פעמים רבות בעודי צופה בחמותי מכינה מאכלים במטבח ומשוחחת אתה שיח נשים ספרה לי שכאשר נישאה בקושי ידעה להכין חביתה.. היא ניסתה בדרכה העדינה והכנה לרמוז שגם אני יכולה להעז ולנסות... לקח לי זמן רב לנסות אחד מהמתכונים הרבים שקבלתי ממנה.


אחד הראשונים הוא עוגת פירות שתמיד מצליחה !


3 ביצים

1.5 כוסות סוכר לבן

1/2 כוס שמן תירס

2 כוסות קמח תופח

2חבילות סוכר וניל


לערבב הכל במיקסר ידני מספר דקות


לחמם תבנית אפיה עגולה

להניח מעל את הבצק ולהדק מעט


לפזר מעל הבצק תפוחים קלופים וחתוכים או שזיפים חתוכים ללא גלעינים או ענבים

לפזר מעט סוכר מעל


זהו?כן! כל כך פשוט


להכניס לתנור שחומם כמה דקות מראש ל 180 מעלות

כ-35דקות


תלוי בתנור...


להוציא ובתיאבון!


לא יאמינו שזו העוגה הראשונה שלכם



0 תגובות