עמוד ראשי  |  התחבר או אם אינך עדיין רשום, הרשם בחינם.
  בלוגר  

אודות

יותר ויותר מתבהר לי שאני הכי אוהבת בעולם 2 דברים
להכין, להמציא, ליצור ולכבד אנשים בדברים מתוקים שאני מכינה...
עוגות, קינוחים ושאר תופינים (-:
והדבר השני לפגוש אנשים...לחוש ולראות את הלב שניפתח ומתוכו קורן החוצה האור של מי שהם באמת
קורה שם מין קסם שכזה... מראה שלא דומה לשום דבר אחר,
זו אהבה בהתגלמותה.


אין לי אג'נדה כזאת או אחרת, אני מכינה מה שטעים לי, מה שמתחשק , מה שאני אוהבת ואת מה שהלקוחות שלי אוהבים
זה יכול להיות שוקולדים ויכול להיות פתאום איזה פאי משוגע

הכלל היחיד שאני מקפידה עליו הוא שזה יהיה בריא ומזין
שחומרי הגלם יהיו באיכות הכי גבוהה
טעם מקורי, טריות ואסתטיקה

אני אוהבת לתת מענה לכל מי שנפשו חשקה בפינוק לגוף ולנשמה
אני מתמחה בקינוחי RAW
לכן תוכלו למצוא אצלי גם עוגות וקינוחים טבעוניים וללא גלוטן


אז.... What's your dream
תודה על הזכות
לאה סמדג'ה
נפלאותיה
קבלת עדכונים
רוצים לקבל הודעה במייל בכל פעם שהבלוג שלי מתעדכן ?

עדכוני RSS
חיפוש
נושאים
ארכיון
נפלאותיה - אודות
פחמימות סוכרים ומה שבינם
15/10/2017 09:16
לאה סמדג'ה
פחמימות, חטיפי אנרגיה, מתוק, בריאות, בריא


60 מילים על המתוק המתוק הזה

או בשפה המקצועית.... פחמימות וסוכרים

 

הפחמימות מורכבות מהיסודות פחמן, מימן וחמצן.

הפחמימות מהוות את מקור האנרגיה העיקרי לגוף האדם, שמקבל אותן מן המזון.

כל הפחמימות מתפרקות בגוף לגלוקוז (חד סוכרים), שכן הגוף שלנו משתמשבגלוקוז

הפשוט להפקת אנרגיה על ידי קליטתו בדם.

הפחמימות הכרחיות לסינתזה (הרכבה) של חומרים חיוניים,המשתתפים בבניית התאים.

הן משמשות חלק ממבנה התא וממלאות תפקידים חשובים בפעילות

המוח, בכבד ובמערכת העצבים.

ותפקידים נוספים כמו לדאוג לעיכול תקין, מניעת עצירותופעילות המעיים.


ישנה הבחנה בין פחמימות פשוטות לבין פחמימות מורכבות.

הפחמימות הפשוטות הן החד סוכרים והדו סוכרים, שטעמם הינומתוק (גלוקוז, סוכרוז).

נמצאים בעיקר בכל החטיפים, מוצרי חלב , לחם עוד

הסוכרים מתפרקים ונספגים במהירות בגוף ומעלים במהירות אתרמת הסוכר בדם, אך באותה מידה לאחר מכן, חלה ירידת מתח והרגשת רעב בשנית.

לעומת זאת, הפחמימות המורכבות הן הרב סוכרים, כדוגמתהעמילן.

הנמצאים בדגנים מלאים, תמרים ועוד

פחמימות אלו חשובות יותר תזונתית מהפחמימות הפשוטות,


ידוע שעודף סוכרים בגוף גורם לסוכרים העודפים להפוך לשומנים.

כלומר, הגוף מנצל את כמות הסוכרים הדרושה לו להפקת אנרגיהואת היתר הוא הופך לשומנים ולכן עלולים לגרום להשמנה.

כמו כן לבעיות בשיניים, סוכרת ולחץ דם גבוה.

לכן מומלץ לאכול פחמימות מורכבות יותר מאשר הפחמימותהפשוטות, משום שהן יותר מועילות תזונתית לגופנו.

הן נותנות הרגשת שובע ומתפרקות לאט יחסית.

מומלץ לצרוך אותן לפני פעילות פיזית ובעיקר לאחר פעילותפיזית,

אכילתם תספק מאגר של אנרגיה  לגוף לקראת הפעילות ותעזור בתהליך ההתאוששות שלהגוף ושל השרירים לאחר הפעילות.


אז בפעם הבאה שאתם צרכים אנרגיה לפני או אחרי פעילות גופנית

או שסתם בא לכם מהמתוק המתוק הזה...

תבדקו טוב טוב מה אתם בוחרים.







שיהיה לכם יום נפלאותיה

0 תגובות
חטיפי בריאות, אנרגיה - האומנם?
28/09/2017 07:20
לאה סמדג'ה



אם בעבר לימדו אותנו שכדי לחיות אורח חיים נכון, חשוב לאכול 3 ארוחות ביום, הרי שהיום מדברים הרבה על החשיבות של ארוחות הביניים, 

הן מבחינת תחושת השובע (שמונעת מאיתנו להתפרעאחר כך) והן מבחינת האנרגיה הזמינה לגוף. 


אבל מהי ארוחת ביניים מומלצת?

סנדוויץ? פרי?


לאחרונה אני כל הזמן שומעת סביבי על עוד ועוד אנשים שצורכיםחטיפי אנרגיה, חטיפי חלבון, 

ולאו דווקא מתאמנים בחדרי כושר או ספורטאים...

על פניו זה ניראה נשמע כמו תחלופה לא רעה בכלל, חטיף "בריאות" שאפשר לזרוק לתיק למקרה חירום. אבל.....???

 

בואו רגע נבדוק את זה יותר לעומק, ניכנס לתוך נבכי העטיפה שמציינת בגאווה "חטיף בריאות"

ופרסומות שמראות אנשים יפים, רזים ומחוטבים רצים לתוך השקיעה...


בעשור האחרון חלה עליה חדה בייצור ושיווק "חטיפי בריאות"  "חטיפי חלבון",כחלופה לארוחות שאנו מפספסים בסדר היום העמוס שלנו.


העליה המתמשכת בשעות העבודה, בלחץ ובטירוף היומיומי בו אנו חיים,הובילה לשגשוג של שוק התוספים שאמורים להחליף לנו את האוכל, במהלך היום, לקראתהאימון או לאחריו.

שהרי מרבית המתאמנים יבצעו את האימון מוקדם בבוקר ומשם ימשיכו ישירותלעבודה, או לחילופין יתאמנו מיד בסיום שעות העבודה מבלי לחלוף בבית קודםלכן. 

ושעות העבודה המטורפות שלא משאירות זמן להכין סנדוויץ טוב לדרך ושלא לדבר על ארוחת צהריים. 

לפער התזונתי שנוצר במרווחים הללו,  נועדו שלל חטיפי האנרגיה והחלבון.


אז בואו ננסה לעשות סדר ונבדוק מה באמת נמצא שם בפנים, למי הםמתאימים וממה כדאי להיזהר.



קטגוריה ראשונה: חטיפים בריאות המוגדרים תחליפי ארוחה מלאה


חטיפים אלו יכילו לרוב כמות חלבון יפה (כ-25-35 גרם חלבון לחטיף),כמות פחמימה גבוהה (כ-40-60 גרם פחמימה לחטיף) וכמות שומן נאה (כ-10-20 גרם שומןלחטיף).  

רובם מועשרים בוויטמינים ומינרלים דוגמת ויטמיני B, מגנזיום, אשלגן,נתרן, ויטמיןA .


מבחינה קלורית ינועו לרוב סביב 350-500 קלוריות לחטיף.


מטרתם העיקרית לספק לנו ארוחה מלאה הן מבחינה קלורית והן מבחינת הרכבאבות המזון.


למי הם מתאימים?

חטיפים אלו מתאימים כארוחה, כתוצאה מחוסרזמן לאכול או כחלק מתפריט אכילה עשיר שאותו אנחנו רוצים לגוון.


ממה כדאי להיזהר?

לרוב, חטיפים אלו יכילו כמות גבוהה של סוכר פשוט ושומן שאינו איכותי.  

על כן, חשוב לזכור כי לעולם לא יחליפו בצורה אידיאלית מזון אותו אנויכולים לברור בקפידה.


סוג השומן הנפוץ בחטיפים הינו שמן דקלים שאינו איכותי כמו שמן זית אוקנולה.  


הרבה מאוד סוכר שברובו מורכב מגלוקוז שעשוי לגרום לעליה חדה ברמת הסוכר בדם,

ופרוקטוז שצריכה מוגברת שלו מקושרת לעליה בשומנים בדם.

הם יעלו במהירות את רמת הסוכר בדם ולאחר מכן נחווה ירידה חדה ברמת הסוכר, דבר העלול לגרום לתחושות רעב מוגברות ולנפילת אנרגיה.



קטגוריה שנייה –חטיפי אנרגיה מועשרים בחלבון


חטיפים המספקים פתרון ל"זמנים הקשים" סביב האימון שלנו.  

כאמור, מרבית המתאמנים אינם מגיעים ישירות הביתה לפני או אחרי האימון אלא ממשיכים בסדר היום שלהם.  

חטיפי אנרגיה המועשרים בחלבון מותאמים מבחינתההרכב כך שיספקו אנרגיה וחלבון זמינים ובניגוד לחטיפי בריאות, הםיהיו דלים בשומן על מנת שלא יכבידו על מערכת העיכול ולא יגרמו אי נוחות בזמןהאימון.  

יכילו לרוב כמות פחמימות גבוהה (כ-20-40 גרם לחטיף), כמות חלבון ממוצעת (10-20 גרם לחטיף) וכמות שומן נמוכה (2-5 גרם לחטיף ).


למי הם מתאימים?

לכל מי שאינו מספיק לאכול לפני או אחרי האימון ומחפש פתרון זמין ונוחלמזון מוצק.  


ממה כדאי להיזהר?

תכולת שומן גבוהה בחלק מהחטיפים, העשויה להכביד על מערכת העיכול ולגרוםלחוסר נוחות.

הם מכילים בעיקר סוכרים פשוטים וזמיניםלפעילות הגופנית.  

סוכר שברובו מורכב מגלוקוז שעשוי לגרום לעליה חדה ברמת הסוכר בדם 

ופרוקטוז שצריכה מוגברת שלו מקושרת לעליה בשומנים בדם.


לסיכום:


איך שלא נסתכל על זה... "עלייה וקוץ בה" או "לא כלהנוצץ הוא זהב  וכו' וכו'

בפעם הבאה כשתכנסו לסופר או חנות טבע

תהפכו את החטיף לצד השני, תקראו טוב טוב מה באמת הם מכילים

איזה סוג שומנים?

ואם סוכר הוא הדבר הראשון או השני שמופיע ברשימת הרכיבים... קחו זאת בחשבון

כי החסרון גדול מאוד על היתרון.



רק בריאות !!!

ושיהיה לכולנו יום נפלאותיה



נפלאותיה - To Fitness

חטיפי אנרגיה מועשרים החלבון טבעי





 

0 תגובות
בואו נקרא לילד בשמו !!!
27/08/2017 15:52
לאה סמדג'ה
בריאות, חטיפי בריאות, ילדים, חטיף, טבעוני

רגע לפני שנפתחת שנת הלימודים...


בואו נקרא לילד בשמו !!!

 

השם "חטיף בריאות לילדים" אומר לכם משהו?


חטיפי בריאות לילדים הוא בעצם שם שיווקי שקיבלו החטיפים כתוצאה מכך שזהו מוצר שיש בו ויטמינים, סיבים תזונתיים, ברזל וכו'…


אבל שימו לב!


כשקוראים את האותיות הקטנות מבינים שחטיפים רבים רחוקים מלהיות בריאים ואפילו מזיקים לבריאות ילדינו.


חטיפי ה"בריאות" שמוכרים לנו בשנים האחרונות כנשנוש מלא אנרגיה ובריאות הם לא יותר מערימת סוכרים, מתפיחים, חומרים מתחלבים וחומרים משמרים במקום אחד.


רובם מכילים הרבה מאוד סוכר (ממוצע של כ- 3.5 כפיות סוכר בחטיף(

ברשימת הרכיבים תזהו את שומן הטרנס כ"שומן צמחי".

שומן טרנס הוא אחד מסוגי השומן המסוכנים והמזיקים ביותר. 

הוא שוקע ומצטבר בקלות בכלי הדם, והגוף אינו יכול לסלק אותו בקלות, 

כך שהוא מעלה מאוד את הסיכון למחלות לב וכלי דם.


מלבד שומן טרנס אפשר למצוא גם כמות נכבדת של שומן רווי.

שומן רווי יוצר נזק גדול למערכת הלב וכלי הדם.

ברוב החטיפים, כמחצית מכמות השומן הוא שומן רווי.


והם מכילים המון המון מרכיבים:

ככל שיש יותר מרכיבים, המוצר תעשייתי יותר ורחוק יותר מלהיות בריא וטבעי.

 

אומנם הם בדרך כלל מועשרים בויטמינים, ברזל וסידן (בעיקר אלו עם החלב)

אולם אלו ויטמינים סינטטיים ברוב המקרים


והמיתוס שחטיפי אנרגיה תורמים לריכוז, האומנם ?

כמות הסוכר הגבוהה ייגרמו לעליית סוכר חדה, ולאחר זמן קצר לנפילה חדה כך שהתוצאה תהיה דווקא הפוכה, של עייפות ולא של ריכוז.

 

 

אז בואו נקרה לילד בשמו – זה לא יותר ממתק


 

אז גם אני לא ידעתי... אבל שאלתי ובדקתי וכמו תמיד... נכנסתי למטבח ויצרתי

מגוון של חטיפי בריאות מועשרים בחלבון טבעי

המכילים את כל הדברים הטובים שיש לטבע להציע.


חטיפים בריאים, מזינים ללא תוספת סוכר, וחומרים משמרים ועוד כל מי שמות ארוכים


נפלאותיה  To Go Kids


משמשים כארוחה משלימה  לילדים לבית הספר ולמגרש המשחקים

מענה לנשנוש מול טלוויזיה, או בטיול משפחתי.


החטיפים של נפלאותיה טבעונים וברובם לא מכילים מוצרים עם גלוטן

(מלבד החטיפים שמכילים שיבולת שועל)


 

שילוב מנצח של בריאות, איכות וטעם 


0 תגובות
מה זה בכלל תזונת RAW FOOD ?
14/08/2017 08:25
לאה סמדג'ה
תזונה, בריאות, הרזיה, קינוחים, מתוק

במאמר הזה נבין  מה זו תזונת רואו פוד בכלל

נלמד את היתרונות של תזונה זו, כולל סרטונים שונים, טיפים לשילוב תזונה זו בחיים 

תזונת רואו פוד היא תזונה טבעונית =ללא מוצרים מהחי, בה לפחות 75-80% מהמזון לא חומם מעל 48 מעלות צלזיוס (118 מעלות פרנהייט).
זוהי תזונה אשר מבוססת בעיקרה על ירקות ופרות חיים; אגוזים וזרעים (לא קלויים); נבטי קטניות, עדשים ודגנים; שמנים מן הצומח; אצות; תבלינים; מיצי פירות וירקות; שייקים וכד'

היתרונות של תזונת רואו פוד טבעונית:

1. מזון עשיר בטעם – בישול הורס את הטעם העשיר הטבעי של המזון ולכן כאשר מבשלים את המזון, יש צורך להוסיף תבלינים, כדי להחזיר את הטעם.

2. מזון פשוט להכנה  – הרבה יותר פשוט ומהיר להכין אוכל שאינו מצריך בישול כמו סלטים, מיצים, שייקים וכד'.

3. שמירה מיטבית על הערך התזונתי של המזון – חימום מזון מעל 48 מעלות צלזיוס, משנה את המבנה המולקולרי של המזון, האנזימים במזון נהרסים ויש ירידה משמעותית בכמות ואיכות הויטמינים, חומצות אמינו וחלבונים. מעבר לכך, תזונת רואו פוד מכילה בדרך כלל נבטים שונים ותהליך ההנבטה מגדיל את הערך התזונתי של הנבטים בעשרות ומאות אחוזים ביחס לזרע שלא הונבט.

4. איזון החומציות בגוף -חומציות יתר בגוף גורמת למחלות שונות. תזונת רואו פוד טבעונית, הינה תזונה  בסיסית אשר מאזנת את החומציות בגוף.

5. חלק מתהליכי הבישול יוצרים כימיקלים שמסוכנים לבריאות, עקב חימום השומנים, חלבונים ופחמימות שנמצאים במזון.

6. שיפור הבריאות – מחקרים רבים מראים קשר בין התחלואה במחלות השפע הנפוצות במערב (סרטן, סוכרת, מחלות לב, יתר לחץ דם, אירוע מוחי, השמנת יתר וכד') לתזונה מן החי וריפוי מחלות אלו בעזרת תזונה המבוססת על מזונות מלאים מן הצומח.

הסרטון הבא מתעד ריפוי של חולי סוכרת מסוג 2 על ידי תזונת רואו פוד במשך 30 יום:

7. הורדה במשקל – תזונה טבעונית תורמת להורדה במשקל ובפרט תזונת רואו פוד טבעונית.
בקישור הבא, ניתן לצפות בסרט הדוקומנטרי "superchrge me", אשר מתעד את השינויים בחייה של ג'ינה נורווד (בין היתר הורדה משמעותית במשקל), לאחר אכילת רואו פוד במשך 30 יום.

8. שיפור המראה – תזונת רואו פוד טבעונית תורמת למראה צעיר, עור זוהר ונקי מפצעים, עיניים בורקות וגוף רזה יותר.


הסרטון הבא מראה אישה בת 70 שגילתה את מעין הנעורים בתזונת רואו פוד טבעונית, שהינה התזונה שלה בעשרים ושבע השנים האחרונות:

9. מזון קל לעיכול – האנזימים אשר נמצאים בשפע במזון רואו פוד ונהרסים בבישול, נחוצים לתהליך העיכול של המזון ומקלים על ומזרזים את תהליך העיכול.

10. אנרגיית חיים מקסימלית -מזון חי וטרי, מספק לגוף אנרגיית חיים מקסימלית וממלא את הגוף בחיות, כך שלאחר אכילת מזון חי, הגוף מרגיש קל ומלא באנרגיה, לעומת העייפות שמורגשת לאחר ארוחות כבדות. אחד המדדים לכמות אנרגיית החיים במזון הינו הטעם (כפי שבישול פוגם בטעם הטבעי של המזון, בישול גם מקטין את כמות אנרגיית החיים במזון.
השם מזון חי, גם מעיד על כך שיש במזון אנרגיית חיים. כאשר כבר אין במזון (או בכל יצור חי) אנרגיית חיים, הוא נחשב למת.

11. תזונה זו תומכת באורח חיים רוחני – תזונת רואו פוד, הינה תזונה סאטווית, אשר תומכת באורח חיים רוחני ותורמת לבריאות ולאיזון גופני-אנרגטי-רגשי-מנטלי-רוחני, להגברת רמת האנרגיה והחיוניות, לתחושה כללית טובה יותר (well being) ולשלווה.

12. חסכון באנרגיה – כיוון שרב המזון בתזונת רואו פוד אינו מבושל, יש חסכון באנרגיה שדרושה לבישול המזון (חשמל, גז וכד').

בהרצאה "תזונת רואו פוד – מה נכון ומה לא נכון", התזונאית מלינה וסנטו סוקרת את המחקרים שנעשו על תזונת רואו פוד:


לסיכום:

כמו לכל דבר בחיים, הגישה שלי היא להיות בהקשבה, בהקשבה לגוף שלנו.

להיות באיזון ולא ללכת לקיצוניות זו או אחרת

להתנסות, להקשיב לגוף ולהחליט מה מתאים לי

לא כי אמרו לי!

כי אני בדקתי, טעמתי, הרגשתי, בחרתי!

תשמרו על ראש פתוח, זה בכלל טיפ ענק לחיים (-:

ותסכימו לנסות דברים חדשים.

אלו החיים שלנו ב"מגרש המשחקים" הענק הזה שקוראים לו כדור ארץ.

כמו בכל שינוי בחיים, גם כאן ממליצה שהשינויים יהיו הדרגתיים. 

מתחילים ממה שאפשרי וכל צעד נותן מוטיבציה לצעד הבא.
אפשר להתחיל מכך שאת הנשנושים במהלך היום מחליפים בפירות וירקות חיים או בכוס מיץ סחוט טרי.
ניתן לדאוג לכך שכל ארוחה תכלול תוספת קטנה של סלט או שרב הארוחות יורכבו מ 50% מזון חי, 

בצורה זו האנזימים שנמצאים במזון החי, יעזרו לעיכול המזון המבושל.
ניתן גם לאדות מזון במקום לטגן, לאפות או לבשל אותו.

בקיצור תחליטו אתם מה נכון לכם

ולגבי הקינוחים.... המתוק המתוק הזה שהוא חלק בלתי נפרד מהתזונה שלנו....

במאמר הבא (-:

ניתן גם לקבל מידע נוסף בסרט התיעודי הבא:

להתרשמויות, שאלות מוזמנים לכתוב בתגובות פה למטה

מוזמנים לבקר אותי בדף העסקי שלי בפייסבוק

https://www.facebook.com/Nifleoteah/?hc_ref=ARQMoNO-CoNqsC2luWJxCIKpHGWhraBCQIk3Yny8RE0_dCOfS4Ndmoj3iC5B_JN92R0&fref=nf

ימים נפלאים

לאה 

0 תגובות
מה זה בכלל קינוחי Raw
14/08/2017 07:15
לאה סמדג'ה
בריאות, תזונה, קינוחים, ללא גלוטן, טבעוני

קינוחי Raw 

הדבר הבא בעולם הקינוחים בכלל וקינוחים בריאים בפרט.

שוקולד, חטיפי אנרגיה וקינוחי Raw

עשירים בטעם, רכיבים תזונתיים רבים ואנרגיית חיים.

מכילים מזונות-על וחומרי גלם רבים מהצומח,

מהבריאים והנפלאים שיש לטבע להציע.

(כמו חמאת קקאו, עיסת קקאו, קוקוס, צ'יא, מייפל  ורבים נוספים)

התועלת התזונתית שלהם היא אדירה.

הם אינם מכילים סוכר מזוקק ולכן אינם ממכרים.

אינם אפויים,

כך שכל חומרי הגלם שומרים על הערכים התזונתיים הגבוהים שלהם

וללא מוצרים מן החי.

בעלי אינדקס גליקמי נמוך יותר, ונטולי כולסטרול.

 

כתוצאה מכך הגוף מגיע לתחושת שובע מהר יותר

ואוכלים כמות קטנה יותר.

קינוחי Raw טבעונים ורובם הגדול אינם מכילים גלוטן

(מלבד מוצרים עם שיבולת שועל)

 

הם עשירים בטעמים מיוחדים ומקוריים

מוצר שהוא שילוב מנצח של בריאות וטעם

 

 

נפלאותיה   052-3200919

 


0 תגובות