עמוד ראשי  |  התחבר או אם אינך עדיין רשום, הרשם בחינם.
  בלוגר  
אודות
קבלת עדכונים
רוצים לקבל הודעה במייל בכל פעם שהבלוג שלי מתעדכן ?

עדכוני RSS
חיפוש
נושאים
ארכיון
הדרך אל הקפה המושלם
22/05/2012 11:04
hacafesheli
קפה הפוך

בשביל לבחור קפה טוב יש דבר אחד שצריך לדעת, ויהיה לנו קשה ללמד אתכם. במיוחד לאור העובדה כי הידע כבר אצלכם.

תרבות הקפה שהתפתחה בארץ הגדילה את היצע הקפה לבחירה מ'נס' וקפה שחור למגוון רחב של סוגים ותערובות. בואו למצוא את עצמכם בעולם הבלתי נדלה של הקפה.

על טעם ועל ריח...

בעוד מרבית עם ישראל נהג לשתות נס על חלב, כיום קפה הפוך נחשב לקפה המועדף על מרבית ציבור צרכני הקפה בארצנו הקטנה.

בהמשך הרשימה נמצא גם לא מעט אנשים שמעדיפים את הקפה שלהם עם נגיעה קטנה בלבד של חלב או ללא חלב בכלל. כך למשל גם קפה אספרסו תמציתי ומרוכז רכש לו בארץ קהל אוהדים נכבד, כמו גם קפה אמריקנו. קפה זה נחשב למעודן יותר בטעמו בשל תוספת המים החמים. גם המקיאטו, המורכב מתמצית קפה ונגיעה קלה של קצף חלב, הופך ליותר ויותר פופולארי,

לא רק בבית קפה

על מנת לקבל קפה איכותי וגם טעים אתם יכולים לגשת לכל בית קפה שמתייחס לתהליך הכנת הקפה במקצועיות המתבקשת. במקביל, אתם יכולים לקחת את העניינים בידיים ולהקים לעצמכם בבית, בית קפה קטן ומקצועי.

אם תרכשו מכונת קפה ביתית, תוכלו ליהנות מקפה איכותי גם בבית שלכם. בכל חנות קפה תוכלו למצוא מבחר סוגים של מכונות, כאלה הזקוקות לתערובות קפה וכאלה המייצרות קפה באמצעות קפסולות קפה. כך או כך, בחירת סוג התערובת וטעמה צריכה להתאים בראש ובראשונה לכם. לכן, הבחירה החכמה תהיה כזו אשר מבוססת על טעימה. 

אם אתם אינכם שותים מספיק קפה שלטעמכם מצדיק רכישה של מכונה, עדיין אין סיבה למהר להרתיח מים בקומקום. במקרים כאלו, רכישה של מקינטה תעשה את העבודה. מדובר במכשיר קטן למדי ואף זול, אשר מאפשר לכם להכין קפה איכותי בקלות ומבלי לצאת מהבית.

בעזרת המקינטה תקבלו קפה בעל קרמה מעודנת יותר מזו של קפה אספרסו. טעמו של הקפה דומה לזה של קפה שחור, אם כי הוא עדיין הולך מצוין גם עם חלב.

קפה בלי קפה

בקפה נמצא את חומר הקפאין. זהו החומר הפעיל במשקה שגורם לעירור מערכת העצבים, מה שמוביל לתחושת הערנות אשר כבר נקשרת באופן טבעי לשתיית קפה. עם זאת, את חומר הקפאין ניתן למצוא במגוון רחב של משקאות ומזונות. בין אלו משקאות תוססים, שוקו, תה, שוקולד ואחרים.

סגולתו של הקפאין יכולה לבוא גם בעוכריכם ולמנוע מכם שינה סדירה בלילה. יתרה מכך, ישנם אנשים אשר הקפאין מעורר אצלם תחושות פיזיות שונות, כגון כאבי ראש, הפרעות עיכול, חרדה ועוד ולכן הם מעדיפים או חייבים לשתות קפה נטול קפאין.

גם אלו הסובלים ממחלות לב ומחלות נוספות אינם יכולים לצרוך קפאין כלל וכלל. בדומה לאנשים הנחשבים לבעלי סיכון גבוה לשבץ או כאלו שאובחנו כבעלי לחץ דם גבוה.

בטוב טעם

בסופו של יום אין בחירה אחת טובה על האחרת. לא המכונה, לא הקפאין ולא שום דבר אחר יקבעו מה יהיה הקפה שתשתו. כל אחד וטעמו האישי הם המכתיבים היחידים מה יהיה הקפה שיהיה הכי טעים לחיככם.

 

1 תגובות
איך מכינים בבית קפה איכותי?
01/04/2012 11:05
hacafesheli
חנות קפה, איך להכין קפה

על טעם ועל ריח. כל אחד והקפה שהוא אוהב לשתות בבית. אבל מה אם תוכלו לשתות בבית את אותו הקפה שיש בבית הקפה?

רוצים לדעת איך להכין קפה טוב בדיוק כמו זה בבית הקפה? עם קצת השקעה, תוכלו לפנק את עצמכם ואת האורחים שלכם בקפה איכותי וכל זאת מבלי שתצטרכו בכלל לצאת מפתח הבית.

ריקוד המכונה

אולי נסחפנו קצת, כי בשביל קפה טוב עדיין צריך לצאת מן הבית. אבל רק בשביל לרכוש לראשונה את הכלים הנחוצים להצלחת המשימה. חנות קפה תספק לכם את כל מה שאתם צריכים במקום אחד. נתחיל בבחירת מכונת אספרסו ביתית.

על מנת לבחור מכונה המתאימה לכם, תצטרכו לעמוד רגע על טעמכם האישי בקפה. המכונות נבדלות אלו מאלו במספר פרמטרים, ביניהם מידת הריכוזיות של הקפה. בעוד חלק מן המכונות יעניקו לכם קפה החלש מזה שאתם אוהבים, חלקן יעשו את ההפך וחלקן יקלעו בדיוק למטרה. מכאן, שבעת בחירת המכונה רצוי לבחון אותה כבר בחנות.

לבחור את הפולים

אם אתם כבר בחנות, תשקיעו עוד כמה דקות בבחירת פולי קפה הערבים לחיככם. הבחירה במקרה זה תלויה בראש ובראשונה בטעמכם האישי. האם אתם מעדיפים קפה מר? מתוק? חזק? וכן הלאה.

איזה סוגי קפה אתם אוהבים לשתות? זו גם שאלה שצריך לענות עליה טרם בחירת הפולים. ישנם פולים שמתאימים יותר להכנת קפה מסוג קפוצ'ינו לדוגמא מאשר להכנת אספרסו.

צריך גם לטחון

אחרי שמצאתם את הפולים המתאימים, צריך לטחון אותם לפני השימוש. את הטחינה תוכלו לעשות בבית באמצעות מכונת טחינה או בחנות הקפה. רצוי לא להגזים בטחינה, שכן טחינה דקה מדי תותיר אתכם עם קפה שרוף. מצד שני, מומלץ גם לא להפחית בטחינה, זאת מכיוון שטחינה עבה תיתן לכם קפה דליל ומלא במים.

מידת הטחינה האידיאלית תלויה רבות בסוג המכונה שבידיכם. רוב המכונות ממליצות על רמת הטחינה המתאימה להן, אך הן לא חקוקות בסלע. ייתכן כי תאלצו לנסות מספר רמות טחינה עד שתמצאו את זו אשר הולמת ביותר את טעמכם.

אפשר להתחיל בהכנת הקפה

זהו, אפשר לחזור הביתה. הגענו לשלב הכנת הקפה. על מנת להכין קפה הדומה במרקם ובטעם לזה שמוגש לכם בבית הקפה, ישנם כמה דברים שכדאי שתדעו.

כמובן שבשביל קפה כמו שיש בבית קפה, צריך גם לדעת להקציף חלב. אם המכונה שלכם לא מגיעה עם מקציץ אוטומטי, תצטרכו להצטייד בנוסף גם במקציף חלב.

הקצפת חלב מאווררת אותו ועוזרת לעדן את טעמו המרוכז של הקפה. הקצפה נכונה חייבת מד- טמפרטורה, על מנת להבטיח שלא תרתיחו את החלב יותר מדי. למרות האהבה שלנו לקפה רותח, חלב מוקצף לא צריך לעלות על טמפרטורה של 70 מעלות בלבד.

אם אתם רוצים להבטיח כי הקפה לא יתקרר בעודו ממתין לחלב, או להיפך, מומלץ לתאם בין הפעולות. את הקפה מכינים במכונה במקביל להקצפת החלב, כך תבטיחו לעצמכם קפה טעים וגם חם.

לשתות בנחת

כעת שאתם יודעים את מרבית התורה, אתם מוזמנים ליישמה. תופתעו לגלות עד כמה זה פשוט להכין בבית קפה משובח ואיכותי, אפילו יותר מזה שהכרתם בבית הקפה. תפתיעו גם את האורחים, עוד תראו שהם ישאירו לכם טיפ.

1 תגובות
כל המידע על קפה שחור
11/03/2012 14:52
hacafesheli
חנות קפה, הכנת קפה

מאירוח מושלם ועד לניבוי העתיד, קפה שחור הוא הרבה יותר מעוד משקה. כמה עובדות על המשקה הכי פופולארי.

מה מקור השם?

עם השנים דבק לקפה השחור כינויו המוכר כקפה טורקי. בהתחשב בעובדה שהפולים ששימשו להכנת קפה שחור מקורם באתיופיה, נשאלת השאלה מהיכן הגיע הכינוי.

סוחרים סורים הם אלו שהביאו לראשונה את פולי הקפה לטורקיה, אי שם בשנת 1555. עם זאת, רק בשנת 1683 לאחר שהפסידו הטורקים בקרב וינה, החליטו לאגור מלאי גדול של שקי קפה שחור במדינה ולכן דבק בו השם קפה טורקי.

משאיר טעם מר? לא באמת

הבחירה של סוג הקפה אינה מסתכמת בקפה שחור עם הל או קפה שחור לא הל. אולי תופתעו לשמוע, אבל ברחבי העולם גדלים סוגים שונים של פולי ערביקה, מהם מייצרים קפה שחור. הפולים שונים בטעמם מאזור לאזור, וטעמו של הקפה משתנה בהתאם.

אם אתם מעוניינים בקפה שחור בטעם עדין ופירותי מומלץ לבחור בפולים שהגיעו מהקריביים. מנגד, אם בא לכם קפה מתוק וחזק חפשו פולים שמקורם באינדונזיה. כך או כך הכנת קפה שחור מתערובות שונות של פולים תעניק טעם הנע בין טעם שוקולדי לטעם אגוזי. 

שעון מעורר

הקפה השחור גורר אחריו אסוציאציות רבות, כאשר הראשונה שעולה לראשנו היא ערנות. לא חסרות דוגמאות, במיוחד בקרב הישראלים, של פעולות המצריכות קפה שחור לפני עשייתן. החל ממשחק שש-בש, דרך נסיעה ארוכה ועד לכל פעולה הנעשית במסגרת הצבא.

מה שרובנו לא יודעים זה שבתה יש הרבה יותר קפאין לעומת הכמות הנמצאת בקפה. אך מאחר ומנת התה קטנה במשקלה לעומת מנת הקפה כמות הקפאין המגיעה אלינו בסופו של דבר נמוכה בהרבה. יתרה מכך, בשתיית חליטת תה לא תזכו לקבל קפאין, אפילו לא מעט.

תרבות קפה

לאורך השנים, שימש הקפה השחור למנהגים וטקסים תרבותיים שונים. בקרב הבדואים, נחשב הקפה השחור לדרך ביטוי למנהג הכנסת האורחים בעדה ובא להעיד על כוונת המארח להגן על אורחיו.

שימוש נוסף למשקה הנפוץ הוא קריאת העתיד. הבחירה בקפה השחור נובעת מהשפעות אזוריות שהושרשו בארץ על ידי יוצאי מדינות ערב, אך למעשה קריאת העתיד אפשרית עם מגוון רחב של נוזלים. זאת מאחר והשיטה מבוססת למעשה על פענוח כתמים שהותיר אחריו נוזל כלשהו, אשר בעת שתייתו נשמתו של האדם התמזגה עם הנוזל.

תורת הבישול

 

בחירת התערובת המתאימה לכם היא השלב הראשון על מנת ללמוד איך מכינים קפה שחור מוצלח. את הפולים או התערובת המתאימה לכם תוכלו לבחור בכל חנות קפה הקולה את הפולים בעצמה ומרוקחת שלל תערובות.

כעת, את התערובת שבחרתם מבשלים בפינג'אן עם מים עד לרתיחה. בעת הרתיחה הקפה עולה ויוצר שכבת קרם לנוזל אז יש לכבות את האש, בדיוק שניה לפני שהוא גולש לכם. את הסוכר, למרות הדעות החלוקות, מוסיפים אך ורק בעת הבישול ולא לאחריו

דרך זו להכנת קפה שחור, המקובלת בטורקיה, יוון ואזור הבלקן כולו היא הדרך הנפוצה ביותר בעולם להכנת קפה וצריכתו.

ולרגע לו חיכינו

אנו מקווים כי חידשנו לכם ולו במעט על הקפה הישן והמוכר. גם אם לא, וודאי עוררנו בכם את החשק ללגום קצת קפה, אז זה בדיוק הרגע להדליק את הגז ולהשקיע בהכנת קפה מוצלח.


0 תגובות