עמוד ראשי  |  התחבר או אם אינך עדיין רשום, הרשם בחינם.
  בלוגר  

אודות
נושאים
מתכונים  (36)
סדנה  (25)
סלט  (11)
עוף  (11)
מזרחי  (9)
מידע  (6)
תמני  (5)
בשרי  (3)
דגים  (2)
תימני  (2)
איטלקי  (1)
סדנא  (1)
קערה לכל פועל .....


במרק ברגל ימין


עופות ובעלי כנף
מרקים ליום חורפי
קינוחים
חריימה לערב שבת
19/10/2015 20:35
פוקסי99
דגים, סדנא
תחילת התהליך
שום כתוש ופלפל חריף מנוקה מגרעינים ומחיצות ובינהם השמן לטיגון



השמן במחבת על חום נמוך השום והפלפל המחבת



לאחר כ2 דקות של טיגון השום והפלפל מוסיף את הפפריקה המתוקה



אני מוסיף כך ביד מתוך ניסיון מי שפוחד בערך 3/4 כפית על שני כוסות מים רותחים שנוסיף לאחר מכן



אני מוסיף כפית אחד הכמון זה עניין של טעם אני ממליץ למי שלא רגיל לעבוד עם כמון להוסיף חצי כפית להמתין חצי דקה ולטעום
ועכשיו להוסיף לפי עטמו של כל אחד



הוספת שני כוסות מים רותחים את כמות המים בוחרים לפי הסיר כמות המים צריכה להגיעה בערך ל3/4 מגובה הדג
אבל לא יותר מידיי מים אחרת טעם הרוטב יהיה דליל



ובזמן שהרוטב מסמיך ומתבשל על אש קטנה אני מכין את הדג
שוטף ממי הלימון מנקה שאריות של קשקשים (הדג מגיעה אומנם מנוקה אבל מנסיוני נשארים מעט קשקשים)
חותך לפרוסות לא עבות מידיי כדי שלא נצתרך הרבה מים בבישול
שימו לב
זה קרש חיתוך חדש אשר קניתי השבוע
הוא מיוצר מבמבוק!!!
מאד נוח לעבודה הוא גם יפה מתנקה בקלות



הרוטב מוכן לקלוט את פרוסות הדג הרוטב מקבל צבע אדום יפה בשלב זה טועם עם הטעם מאוזן ומתקן עם צריך



הפרוסות "שוחות ברוטב"



רק עכשיו מוסיף את הכרוויה
כרוויה- קימל טחון
רק לאחר שהדק התבשל כדקה והגיר נוזלים לרוטב אני מוסיף כפית כרוויה גם להשבחת טעם התבשיל וגם להסמכת הרוטב



ופרוסות דג בצלחת



פרסתי פרוסת דג כדי שתראו כיצד הוא נראה מבפנים.
שימו לב כמה העצמות גדולו וניתנות להוצאה לפני תחילת הארוחה
וזה לכל הפוחדים מעצמות דגים
גם מרקם בשר הדג יציב והרוטב יפה להגשה
עם מעבירים את הרוטב דרך מסננת לפני ההגשה הוא מתקבל יפה יותר בגוון של קטיפה




0 תגובות
« הקודם 1 2 3 4 5 6 7 8 9 ... 79 80 הבא »
קבלת עדכונים
רוצים לקבל הודעה במייל בכל פעם שהבלוג שלי מתעדכן ?

עדכוני RSS
חיפוש
מתכונים מנצחים
סדנאות אוכל
מידעון
מבחר סלטים לכל דורש