עמוד ראשי  |  התחבר או אם אינך עדיין רשום, הרשם בחינם.
  בלוגר  
אודות
קבלת עדכונים
רוצים לקבל הודעה במייל בכל פעם שהבלוג שלי מתעדכן ?

עדכוני RSS
חיפוש
נושאים
ארכיון
מתגעגעת לאוכל של אמא .....עלי גפןחומרים ל-30-
11/01/2012 16:26
dan say
אוכל של אמא..טעיבטרו
חומרים ל-30-25 ממולאים:
30 עלי גפן במי מלח + עלי גפן לריפוד הסיר
למלית:
1 כוס אורז מלא
1/3 כוס פטרוזיליה קצוצה
1/3 כוס נענע קצוצה
1/3 כוס חמוציות מיובשות קצוצות גס
3 כפות מיץ לימון סחוט טרי
2 כפות שמן זית
מלח ופלפל שחור גרוס
לבישול:
מים רותחים לכיסוי הממולאים
1 כף מיץ לימון
1 כף שמן זית

אופן ההכנה:

• שוטפים את האורז, כדי להוסיף לו לחות שתידרש לו לבישול העקיף בתוך העלים.

• מכינים את המלית: מניחים את האורז במסננת ושוטפים תחת מים זורמים. מסננים היטב ומעבירים לקערה.

• מוסיפים פטרוזיליה, נענע, חמוציות מיובשות, מיץ לימון ושמן זית, מערבבים, ממליחים ומפלפלים.

• ממלאים ומבשלים: שוטפים עלי גפן, כדי להיפטר מהמליחות, ומסננים.

• פורשים עלה על משטח עבודה, כשצידו החלק כלפי מטה (עורקים כלפי מעלה), ומניחים כפית גדושה מהמלית במרכז העלה. מקפלים את החלק הרחב מעל, לאחר מכן את צידי העלה, ומגלגלים מהחלק התחתון של העלה לכיוון החלק הצר. ממלאים באותו האופן את שאר העלים.

• מרפדים סיר בינוני בעלי גפן (לא ממולאים), ומסדרים מעל את הממולאים בשכבה אחת צפופה. יוצקים בעדינות מים רותחים, מיץ לימון ושמן זית עד לכיסוי הממולאים. מניחים על הממולאים צלחת הפוכה, כדי שלא יצופו, ומביאים לרתיחה. מכסים, מנמיכים את הלהבה ומבשלים כשעה ורבע.

• טועמים ממולא אחד ובודקים שהאורז רך. אם האורז מעט קשה, מבשלים 15-10 דקות נוספות עד שהאורז מוכן, ובמידת הצורך מוסיפים נוזלים.

גיוונים:

• מחליפים את החמוציות באוכמניות מיובשות או בצימוקים.

• מוסיפים למלית 2 כפות צנוברים קלויים קלות.


0 תגובות