עמוד ראשי  |  התחבר או אם אינך עדיין רשום, הרשם בחינם.
  בלוגר  
אודות
קבלת עדכונים
רוצים לקבל הודעה במייל בכל פעם שהבלוג שלי מתעדכן ?

עדכוני RSS
חיפוש
ארכיון
סלט טונה אידית
17/10/2017 10:07
cheli
1 אבוקדו
1 עגבניה
1 פלפל אדום
חצי בצל או שאלוט
חצי צרור כוסברה
קופסת טונה
ג'ינג'ר טרי לפי הטעם 
מלח פלפל שמן זית ולימון

לחתוך הכל קטן קטן  לערבב  וזהו.
מומלץ ביותר
0 תגובות
קציצות רני
10/11/2016 20:21
cheli
מצרכים
1-2 בצל מאודה
1 קישוא
רבע חבילה של פטרוזיליה
2 פרוסות לחם במים
4 שיני שום 
חצי קילו בשר
250  גר הודו
1-2  ביצה
מלח , פלפל, פפריקה

רוטב
בצל
1 צנצנת   מיץ עגבניות  (מוטי)

אופן הכנה
מרסקים במג'ימיקס  את הקישוא פטרוזליה לחם ושום
מערבבים בקערה את החומרים הללו עם הבשר ההודו  הבצל   הביצים והתבלינים  
צרים כדורים

רוטב
מטגנים  בשמן רותח בצל קצוץ 
מוסיפים את מיץ העגבניות  
מלח פלפל וסוכר

מבשלים בין 30-45  דקות על אש נמוכה


0 תגובות
קוגל תפוחי אדמה - צבי
10/11/2016 20:12
cheli
מצרכים 
6-7 תפוח אדמה אדום
שליש כוס שמן
1 ביצה
מלח פלפל

אופן הכנה
מרסקים קטן את תפוחי האדמה
מכניסים  את כל החומרים 
אופים  בחום של 180 מעלות  בין שעה ורבע לשעה וחצי

0 תגובות
כבד קצוץ ציבי
10/11/2016 20:09
cheli
מצריכים
חצי קילו כבד
חצי קילו בצל
ביצה קשה

אופן העשייה
זורים מלח גס על הכבד וצולים אותו  משני הצדדים לא מדי הרבה
פורסים את הבצל לפרוסות דקות ככל שניתן 
מאדים את הבצל בשמן. לאחר שהבצל מאודה היטב מוסיפים את הכבד לטיגון משותף בערך 10 דקות. מעררבים עד שהבצל למטה מתחיל לקבל צבע חום.
 מורידים מהאש.
מכניסים למטחנת בשר ביחד עם ביצה קשה. מוסיפים מלח ופלפל שחור
טוחנים


0 תגובות
בשר צלי - ציבי
10/11/2016 20:02
cheli
מצרכים :
גוש מיני סטייק מספר 5  מופשר בטמפרטורת החדר
2-3 ראשי שום
בקבוק יין אדום

אופן הכנה:
מחממים שמן כשהוא רותח  "סוגרים" את הבשר מכל הצדדים. ומוציאים
מכניסים לשמן  שום מרוסק  
מחזירים את הבשר ומוסיפים את היין
מוסיפים מלח ופלפל
מביאים לרתיחה.

חשוב שהבשר יתבשל בסיר  עם תחתית צרה  בכדי שיהיה "לחוץ" וכך כל הנוזלים מתרכזים בבשר

מבשלים בין שלוש  עד שלוש וחצי על אש בינונית נמוכה. הסיר צריך כל הזמן לבעבע בעדינות
0 תגובות
גולש ציבי
10/11/2016 19:53
cheli
מצרכים:
בשר מספר 8
בצלים
פלפלים אדומים

אופן הכנה
חותכים את הבשר לחתיכות גדולות  
"סוגרים" אותם בשמן רותח ומוציאים
לשמן מוסיפים בצל חתוך לקוביות בינוניים. מכסים בשכבה עבה את בסיס הסיר
לאחר שהבצל נהיה שקוף  מוסיפים את הפלפל האדום . גם הוא צריך לכסות את קוטר הבסיס הסיר . מערבבים ביחד
כשזה נראה שזה  מתחיל להתבשל מוסיפים את הבשר מלח ופלפל ומערבבים הכל  ומבאים לרתיחה
אחרי הרתיחה  מורידים את האש לנמוכה
מבשלים בין שעתיים וחצי לשלוש שעות.
אם חסר נוזלים מוסיפים קצת יין אדום 

0 תגובות
עוף עם זיתים
22/07/2016 11:26
cheli
מצרכים לשישה אנשים

1 עוף חתוך
2 קופסאות  של זיתים אדומים  מגולענים
3 שיני שום
1 לימון כבוש קטן
מיץ חצי לימון
חצי כוס שמן זית
2 כפיות של פפריקה מתוקה
מלח פלפל
אופציונלי 
כפית של כמון 
וגם 1-2 פלפל אדום

שמים בקערה את הזיתים ושופכים עליהם מים חמים בשביל להוציא את המרירות. לשפוך את המים ועשות את הפעולה שוב.
שמים את הזיתים במסננת

לטגן את העוף עם השום והשמן.
להוסיף את הזיתים , התבלינים מיץ לימון ולימון כבוש חתוך דק  כוס מים  ולבשל על אש קטנה- בינונית חצי שעה
0 תגובות
עוף עם קישוא
22/07/2016 11:21
cheli
מצרכים:  ל6 אנשים

1 עוף חתוך
קצת שמן זית
4 שיני שום
צרור פטרוזיליה
קילו קישואים
1 כפית כורכום
מלח פלפל


בסיר לשים שמן ושום ולטגן את העוף . להוסיף כוס מים כורכום מלח פלפל  ולתת להתבשל על אש נמוכה

במקביל  לחתוך דק את הפטרוזיליה ולחתוך את הקישואים

כשהעוף התבשל בחציו מוסיפים פטרוזיליה קישואים וחצי כוס מים

מבשלים עד שזה מוכן



0 תגובות
פאי מרוקאי
22/07/2016 11:15
cheli

מצרכים
500 גרם בשר טחון
ו בצל גדול פרוס
צרור של פטרוזיליה
מלח פלפל
קצת זעפרן שהומס במים חמים
2 כפות שמן
1 כפית של חומץ
1 כפית של מוסקט


לשים את כל המצריכים בסיר לכסות במים ולתת לזה להתבשל עד שהמים מתאדים לגמרי לערבב תוך כדי שלא יישרף
כשזה מספיק יבש,  לקצוץ את כל התערובות במעבד מזון ולהעביר לקערה.
להוסיף:
4 ביצים אחד אחרי השני (לערבב ולהוסיף ....)

קערה נפרדת

2 שקיות של אבקת פירה מוכן לבישול
מלח פלפל זעפרן
להוסיף מים כדי שהמרקם של הפירה יהיה יחסית קשה  וגמיש כאחד  (כי מוספים לזה ביצים)
להוסיף  אחד אחרי השני   עד 4 ביצים
עד שזה תופס מרקם של פירה גמיש
כל הזמן לערבב

לקחת תבנית ולשמן אותה 
שכבה של פירה
לשפוך את כל הבשר 
ולכסות בפירה שנשאר על זה

להעביר על הפירה מזלג שעושה שורות
קצת שמן מעל

לאפות 40-50  דקות    180 מעלות





0 תגובות
מרק כרישה ותפוח אדמה
22/07/2016 11:07
cheli

מצרכים:
4  תפוחי אדמה לבנים (קליפה אדומה)גדולים
3 כרישה קטנים- בינוני  חתוך קטן
1  חבילה כוסברה קצוץ גס
מלח פלפל
קצת זעפרן \ או חצי כפית כורכום
קילו בשר שריר  או מח עצם

הכנה
לבשל את הבשר או מח העצם  עם מים  עד לחצי עשייה
להוסיף תופח אדמה חתוך גדול 
כשהם מבושלים מוציאים את התפוח אדמה ומרסקים אותפ
מחזיר למרק ומסיף את הכרישה  החתוכה  
להוסיף את הכוסברה והתבלינים 
להמשיך  לבשל עד שמוכן
 
0 תגובות
« הקודם 1 2 3 4 5 6 הבא »