עמוד ראשי  |  התחבר או אם אינך עדיין רשום, הרשם בחינם.
  בלוגר  

אודות

סאמי וגומבוץ הן אפונים מזנים שונים, אבל באופן מוזר הן אחיות.
הבלוג יתעדכן מידי פעם בהגיגים מעולמן.

תודה שצפיתם.
קבלת עדכונים
רוצים לקבל הודעה במייל בכל פעם שהבלוג שלי מתעדכן ?

עדכוני RSS
חיפוש
ארכיון
מה חדש אצל האפונים ומתכון שווה
12/10/2013 11:20
סאמי וגומבוץ
עבר די הרבה זמן מאז כתבנו. בעיקר כי שכחנו לכתוב והיו המון דברים מעניינים אחרים לעשות. 
זה בדיוק הזמן לספר שהאפונים הופרדו.. סמי נשארה אצל אמא שלה וגומבוץ עברה לאמא של אמא של סמי. 
אבל אל תדאגו, אין שום הרעת תנאים (להפך) לכל אחת יש חדר משלה, ארגז חול משלה ומלא כדורי צמר משלה.. (!!!)
שתיהן גדלו להיות חתולות שמחות ומטופשות - סמי בוהה בציפורים רוב היום ובשאר הזמן רצה ברחבי הבית , גומבוץ שוכבת על הארון ומציקה לעוברים ושבים. בשאר הזמן היא מנסה לפתוח את הרשתות (ואפילו הצליחה פעמיים!).  

ננסה היום משהו חדש - פוסט משולב מתכון שווה שאמא של סמי אוהבת !
והפעם .. 

מתכון לחריימה טעים ומהיר שהולך מעולה עם לחם טרי 
אני לא מרוקאית - אני רק אוהבת לאכול חריימה - תחסכו לעצמכם מרמור אם זה לא בדיוק המתכון שעור אצלכם מדור לדור. מותר לגוון. 

מה צריך?
מחבת ומכסה (במקום מכסה אפשר גם נייר אלומיניום או צלחת)
שמן צמחי כלשהו (אומרים שקנולה הכי בריא אבל לא באמת למדתי תזונה אז who knows?)
פפריקה מתוקה (אם יש מעושנת מה טוב) - שימו לב שהיא אדומה ויפה ולא איבדה צבע וטעם 
פלפל צ'ילי יבש  (לאוהבי החריף)
רסק עגבניות
מלח, פלפל, סוכר 
מים 
דגים (אני משתמשת במושט קפוא, אבל זה יעבוד גם עם כל דג לבן ואפילו עם סלמון טרי)
* אפשר כוסברה קצוצה
*אפשר כמון 

מה עושים?
במחבת מטגנים בקצת שמן את הפפריקה (המפתח כאן הוא כף פפריקה על כף וחצי שמן בערך) 
אחרי שמתחילים להריח את הארומה המופלאה של הפפריקה  (אולי הריח הכי טוב ביקום..... ) 
מוסיפים : מים, רסק, פלפל חריף, מלח, סוכר (ואם בא לכם אז גם כמון) - תפקיד הרסק  להסמיך את הרוטב לכן לא להתקמצן וגם לא להשתגע
מערבבים הכל ומנמיכים את האש 
*אזהרה למי שגם אמור לנקות אח"כ - אם האש גבוהה מידי הכיריים יקבלו נתזים מעצבנים של שמן אדום שפשוט מעצבן לנקות

בשלב זה מוסיפים את הדגים ומכסים  
לאחר כמה דקות בודקים שהדג רך וניתן להוסיף את הכוסברה הקצוצה למי שאוהב 

אנשים שמכינים חריימה מוסיפים לפעמים גם שום, פטרוזיליה, פלפל ירוק חריף, גמבה ועוד תוספות נוספות שחלקן מאריכות את זמן הבישול 
אם הוספתם את אחד מאלו שימו לב שגם הוספתם מים בהתאם. (הרוטב מצטמצם ואם לא תשימו לב תשארו עם פפריקה חרוכה - שזה לא דבר טעים בכלל !) 

בהצלחה וד"ש מהאפונים 



0 תגובות
האישה הרעה עם המדחום
10/11/2012 07:03
סאמי וגומבוץ
אתמול היה יום נחמד יחסית בכלוב הזהב שלנו. 
משום מה לא מוציאים אותנו לחצר יותר אולי זה קשור לפוסט הקודם..

האישה שמנקה לנו את החדר הביאה חתיכת בד ענקית בצבע ורוד והניחה בשקע גדול ובולט בחדר.  מעניין מכמה חתיכות בד זה עשוי . נפרק ונודיע.

ישבנו ליד החלון ופתאום היה ריח משונה שאנחנו לא מכירות. נשארנו שם עוד שעה להריח אותו. 

אחר כך באיזור שבדרך כלל אין כלום התחילו להיות מים. הם הרעישו מאוד וזה היה יפה. נשארנו לבהות בזה עוד שעה. 

אחר כך אמא של סאמי באה והכניסה אותנו לכלוב קטן ונסענו לטיול. אנחנו לא אוהבות טיולים. (הי סאמי היינו בטיול? מתי?)

יצאנו החוצה לתוך חדר משונה עם שתי נשים ירוקות. 

סאמי קיבלה אוכל טעים ואז מדחום בתחת. לא כיף בכלל. 

גומבוץ לא זוכרת שהיינו שם בכלל אז נעזוב אותה בשקט לבהות בסורגים. 

קיבלנו זריקות ואמרו שאין יותר פטריות. האח. 

בסך הכל היה יום מרתק. 

 





1 תגובות
ההעלמות המסתורית של גומבוץ
18/10/2012 23:15
סאמי וגומבוץ
יום חמישי , האישה הנחמדה שמאכילה אותנו ואנחנו ישנות לה במיטה הוציאה אותנו החוצה לשחק. 
חור בעלילה .. 

הבת שלה שגרה בחדר המשחקים שלנו מצאה את סאמי על העץ ליד הבית אחרי פאניקה של חצי שעה . 

עקבותיה של גומבוץ אבדו נכון לכרגע.. 

גומבוץ שובי הביתה יצור מטופש כמוך.


0 תגובות
פוסט ראשון
08/10/2012 22:22
סאמי וגומבוץ
סאמי: 
"כככככששששששששששששששששששששששששששששששששששששששששששששששששששששששששששששששששששששששששש
כשששששששששששששששששששששששששששששששששששששששששששששששששששששה".

גומבוץ : 

"כגךךךךךךךךךךךךךךךךךךךךךךךךךךךךךךךךךךךךךךךךךךיייייייייייייייייייייייייייייייייייייייייייששששששששששששששששששששששששששששששש".

אני: 
"אני יותר מסכימה עם סאמי. בעיקר כי השפם שלה לא גזור כמו שלך גומבוץ!!"

הסוף

1 תגובות