עמוד ראשי  |  התחבר או אם אינך עדיין רשום, הרשם בחינם.
  בלוגר  
אודות
בדיחה של הדר ביום שישי אחד הולידה את הרעיון הזה.

אז מה בבלוג?
מתכונים, מאכלים וניסויים קולינרים
מבית משפחת דן

מי אנחנו?

טל: המכונה "דובי שף", בן 51, אב המשפחה. מומחה לבישולים אותנטיים.
בין המנות הטובות שלו: אורז, דגים, פסטות ברטבים מפתיעים, רוסטביף, במיה.

איקה: אם המשפחה, בת 50, מומחית בתמיכה מורלית במטבח. שונאת לבשל. אוהבת לאכול.

הדר: הבת הבכורה, בת 31, מומחית לענייני מתוקים (ולכל השאר).

בן זוגה של הדר, בן 39, מומחה לענייני קיגל.

לירז: הבת השנייה, בת 28, סוסיירית, מומחית לענייני לזניות, רטבים וסטייקים.

חיים: בן זוגה של לירז, בן 24, מומחה לענייני דגים. אחראי על חיסול מלאי המזון.

מאיה: הבת השלישית, בת 26, מומחית לענייני מתכונים. בין המנות הטובות שלה: מרקים ומתוקים.

איתמר: בן זוגה של מאיה, בן 28, מומחה לענייני בצקים וסלטים מן הצומח.

דניאל: הבת הקטנה, בת 15, שוקוליטרית, מומחית לענייני שוקולד.
נושאים
מזל דגים
19/01/2012 20:50
Well Dan בלוג האוכל של משפ׳ דן
אוכל, מרק דגים ופירות ים
אבא הכין מרק דגים. 
בעיה. 
מצד אחד, המרק נראה כל כך טעים, משהו במראה האקזוטי שלו מעורר בי געגועים לחופים של תאילנד. מצד שני, מדובר בדגים. יצור שלא מתקבל על הדעת (שלי לפחות) לאכול אותו.
אבא ואמא מפעילים לחץ מתון שלפחות אטעם את המרק.
חלב הקוקוס ונופיו של קו סמוי משכנעים אותי לנסות. אבל "רק מהמיץ".
וואו. מי ידע שמרק דגים יכול להיות כל כך טעים?! 
המשכתי בהרפתקה הקולינרית שלי וניסיתי ביס ביסון קטן גם מהנסיכה. מדהים.
מסקנה: לעולם אל תכריזו לעולם לא! תנסו...


מרק דגים ופירות ים
*אפשר גם ללא פירות הים


מצרכים ל 10-12 איש:
קילו חסילונים
4 חתיכות גדולות של דג הנסיכה פרוס וחתוך לקוביות (2 ס"מ) ללא עור
4 גמבות (אדומות וירוקות) חתוכות דק
זר כוסברה קצוץ
חתיכה של ג'ינג'ר (כ-10 ס"מ) חתוכה לפרוסות דקות
8-10 גבעולים של בצל ירוק קצוצים
גבעול ועלים של כרישה חתוכים לטבעות
5-6 פטריות שמפיניון חתוכות לפרוסות 
2 פחיות חלב קוקוס
1 מיכל שמנת מתוקה
כף שום כתוש
חבילת אטריות ביצים דקיקות (400 גרם) 
מים (למלוי הסיר)
מעט פלפל שחור (אנחנו שמנו- רבע כפית) למי שאוהב חריף- לקצוץ פנימה חצי פלפל ירוק
מלח לפי הטעם (אנחנו שמנו - כף מלח)





דרך ההכנה:
1. להכניס לסיר עם חצי כמות מים את הקוביות הדג
2. להביא לרתיחה ולהוריד לאש קטנה, לבשל כ-10 דקות
3. כאשר הדג רך ועשוי, לשפוך פנימה את כל שאר החומרים (פרט לחלב הקוקוס והשמנת) ולערבב
4. בסיר נפרד להרתיח את אטריות הביצים, לסנן ולהוסיף לסיר
5. להוסיף את חלב הקוקוס והשמנת- לערבב טוב את חלב הקוקוס לפני ההוספה
6. להוסיף את החסילונים ומעט פלפל שחור ומלח לפי הטעם
7. לבשל 2-3 דקות, לודא שהירקות נשארים חיים ולא רכים


להגיש לאוהבי הדגים וגם למתנגדים :) 


דייג אוהב דגים?!

0 תגובות
ככה...בקטנה
18/01/2012 21:58
Well Dan בלוג האוכל של משפ׳ דן
אוכל, מעורב ירושלמי, קציצות בשר צנובר
אני בנסיעה בדרך הביתה, מתקשרת לאיתמר. "איפה אתה"? בגינה. "מה זאת אומרת גינה?" אני קוטף בצל ירוק. "יופי!! מה מכינים?!" 
לא יודע. דובי מכין משהו. "טוב אני בדרך".
שתי דקות לאחר מכן, הטלפון מצלצל: איפה את? יופי! תביאי מהמכולת ביצים ואורז!!

קציצות בשר - צנובר
מצרכים:
קילו בשר בקר טחון
200 גרם צנובר
בצל קצוץ דק
10 גבעולי בצל ירוק (מהגינה האורגנית) קצוצים דק
זר של עירית (כ25 גבעולים) קצוץ דק
3 קישואים מגורדים
כפית וחצי בהרט לקציצות
כפית פפריקה מתוקה
כפית מלח
חצי כפית מלח שחור גרוס
זר כוסברה קצוץ דק
3 ביצים טרופות
כף שמן זית




דרך ההכנה:
1. לקלות את הצנוברים על מחבת ללא שמן
2. לערבב טוב טוב את כל החומרים יחד פרט לצנוברים.
3. לתת לתערובת לנוח בקערה כחצי שעה
3. לעצב את העיסה לכדורים ולשטח אותם
4. לחמם שמן, בגובה חצי מהקציצות, במחבת
5. לטגן ולהפוך עד לקבלת השחמה משני הצדדים
6. להגיש חם, מומלץ עם טחינה וירקות טריים חתוכים גס


מעורב עולשי

מצרכים:
קילו פרגית חתוכה 
קילו לבבות עוף
חצי קילו טחול
קילו כבד
בצל קצוץ
כף תבלין למעורב ירושלמי
כפית וחצי מלח (או לפי הטעם)
פלפל שחור גרוס
כפית פפריקה אדומה מתוקה
מעט שמן זית


דרך הכנה:
1. להזהיב בצל בשמן זית מחבת גדולה, סיר גדול מיציקה או על פלנצ'ה
2. לשפוך פנימה את תערובת העוף  ללא הכבד(פרגית, לבבות וטחול ) ולטגן מעט עד הבשר תוך כדי ערבוב
3. להוסיף את התבלינים
4. מבשלים על אש קטנה למשך 10 דקות (עד שהפרגית עשויה אך עסיסית )
5. להוסיף את הכבד ולבשל עוד כ - 6 דקות (על מנת שהכבד לא יצא יבש)
6. להגיש, מומלץ עם אורז לבן


1 תגובות
חביתיות על הפלנצ'ה
16/01/2012 21:05
Well Dan בלוג האוכל של משפ׳ דן
אוכל, חביתיות
אין יותר כיף מלהרגיש בבוקר (חוץ מחיבוק של אהוב) ריח מתוק בארומת וניל שנכנס לנחיריים ומעיר אותך עם חיוך...

חביתיות על הפלנצ'ה 
*ותודה למשפחת פרידמן על הפלנצ'ה השווה!

מצרכים לחביתיות:
6 ביצים
כוס קמח
כוס סוכר
מיץ מלימון שלם תפוז שלם
קורט מלח
כף תמצית וניל 
חצי שקית אבקת אפייה
2 כפות שמן
מעט ספריי שמן

מצרכים למילוי:
אננס חתוך לחצאי פלחים או חצאי טבעות אננס מקופסאת שימורים 
מיכל שמנת מתוקה להקצפה
2 כפות סוכר

דרך הכנה לחביתיות:
1. להקציף ביצים  במיקסר ולהוסיף לאט לאט סוכר כ-5 דקות עד לקבלת בלילה סמיכה , אוורירית ובהירה. אך, שניתן לשפוך אותה ממצקת.
2. להוסיף מיץ לימון, קורט מלח, וניל, 2 כפות שמן תוך כדי הקצפה
3. להוסיף קמח ואבקת אפייה לאט לאט תוך כדי ערבוב
4. לחמם פלנצ'ה (משטח מיציקת ברזל או טפלון שמתלבש על הכיריים המיועד לטיגון)  על האש 
5. כאשר הפלנצ'ה חמה להתיז מעט שמן
6. לצקת על הפלנצ'ה את הבלילה לכדי עיגולים בעזרת מצקת ולהפוך עד להזהבה משני הצדדים.
7. כאשר החביתית מוכנה- לקפל אותה לחצי ולהניח במגש.





דרך הכנה למילוי:
1. להקציף במיקסר את השמנת יחד עם 2 כפות סוכר עד לקבלת מרקם של קצפת קשיחה- 
לשים לב לא להגיע להקצפת יתר!


הרכבת החביתיות:
בכל חביתית ממלאים שמנת ואננס ומגישים!!

לא לשכוח- ללקק את האצבעות :)

ולקינוח- חביתית לב שאבא הכין לאמא (אוווווו....)

0 תגובות
שבת- מטיילים או אוכלים...אנחנו לא טיילנו...
16/01/2012 20:25
Well Dan בלוג האוכל של משפ׳ דן
אוכל, חמין
האמת שבכל שבת אוכלים, כן טיול לא טיול, אם לא מעורב בזה מזון...זה פשוט לא זה....

אז מה אוכלים בשבת אם לא חמין?


חמין- תבשיל קדירה לשבת
מצרכים ל-12 איש:
שנים וחצי ק"ג של בשר שריר חתוך לקוביות
10 תפוחי אדמה עם הקליפה
4 בטטות עם הקליפה
3 ראשי שום 
קילו שעועית לבנה (שהושרתה יום לפני)
קילו גרגירי חומוס (שהושרו במים יום לפני)
4 חתיכות רגל עגל
חצי קילו גריסים
חצי קילו חיטה
בצל גדול קצוץ
8 גבעולי סלרי - רק את הגבעולים- קצוצים
כמה עלי דפנה
פלפל שחור- לפי הטעם (אנחנו שמנו כפית)
כף גדושה כמון
כף מחוקה של כורוכום
חצי כף חוויג' למרק
14 ביצים קשות- (יש להרתיח את הביצים במים על מנת שלא יתפוצצו בסיר)
3-4 כפות שמן זית
כף וחצי שום כתוש
כף מלח
קאבנוס חתוך לטבעות- רק למי שאוהב טעם מעושן


דרך ההכנה:
*יום לפני: להשרות במים גרגירי חומוס ושעועית
*לפני או במקביל להכנה: להכין ביצים קשות

1. לחמם שמן זית בסיר גדול שמתאים לבישול בתנור (עדיף מיציקת ברזל- מפזרת את החום בצורה אחידה) ולהוסיף את הבצל הקצוץ עד להזהבה
2. להכניס לסיר את חתיכות הבשר ולטגן את הבשר תוך כדי ערבוב כחמש דקות. למי שאוהב- מכניס גם את הקאבנוס.
3. להכניס לסיר את תפוחי האדמה, הבטטות , 2 ראשי השום, רגלי העגל, הסלרי השעועית והחומוס.
4. להוסיף מים שיכסו את כל המצרכים + 4 ס"מ מעל (נשתמש במי התבשיל כציר חמין בהמשך) ולהביא לרתיחה , להוריד לאש קטנה.
5. להוסיף את כל התבלינים ולערבב. להביא לרתיחה נוספת. להוריד לאש קטנה לכ-15 דקות.
6. להוסיף כף שום כתוש לסיר. 
7. אנחנו הכי אוהבים לעשות את הגריסים והחיטה בנפרד מסיר החמין: בסיר קטן נפרד יש להכניס את הגריסים, החיטה וראש שום.
8. מוסיפים לסיר הקטן מים מהסיר המרכזי - פי שנים , שנים וחצי מכמות הגריסים והחיטה. מביאים לרתיחה ומורידים לאש קטנה לכ 15 דקות.
9. מוסיפים לסיר הקטן- חצי כף של שום כתוש. 
10. מחממים תנור ל100-120 מעלות. 
12. להכניס את הביצים הקשות לסיר הגדול.
11. להכניס את שני הסירים לתנור למשך הלילה (8-10 שעות בסך הכל).
12. מוציאים, אוכלים חמין ועפים לסין :)


0 תגובות
ארוחת יום שישי (ה-13)
14/01/2012 00:42
Well Dan בלוג האוכל של משפ׳ דן
עוף, במיה, סלט חריף, שעועית ירוקה, אוכל
ארוחת יום שישי ה-13, אומרים שזה יום של שדים ורוחות. אצלנו שדים וריחות, אולי...
הארוחה הייתה שגרתית למדי ושום רוח לא הפריעה את מנוחת העוף בחלב הקוקוס או את שינת הבמיה ברוטב העגבניות...

בתאבון :)

עוף ותפוחי אדמה בחלב קוקוס:
מצרכים ל-15 אנשים:
8 כרעיים
10 שוקי עוף
8 תפוחי אדמה קלופים חתוכים גס (ל-4)
בצל גדול קצוץ
2 קופסאות שימורים של פטריות שמפיניון חתוכות (לשפוך עם הנוזל)
קופסה של פטריות שמפיניון שלמות (לשפוך עם הנוזל)
2 חבילות ערמונים קלופים ארוזים בואקום
2 קופסאות של חלב קוקוס
כף קארי
חבילה של עירית קצוצה
4 כפות שמן זית
מלח- לפי הטעם
כף פלפל
כף גדושה פפריקה מתוקה
כף בהרט
6 גבעולי סלרי קצוצים


תהליך ההכנה:
1. לחמם תנור ל-180 מעלות.
2. לשמן תבנית גדולה בשמן זית - לשים את הבצל להשחמה בתנור ולהוציא בזהירות (אפשר להשחים את הבצל קודם במחבת ולחסוך זמן)
3. להניח את העוף בתבנית מעל הבצל לחמש דקות ולאחר מכן להפוך ולהניח בתנור לחמש דקות נוספות.
4. להוציא את התבנית ולהוסיף: תפוחי אדמה, פטריות (עם הנוזל), ערמונים ולפזר בצורה אחידה בתבנית,.
5. לפזר מעל את התבלינים ואת העירית .
6. לצקת פנימה את חלב הקוקוס.
7. לכסות את התבנית בנייר כסף (על מנת לשמור על הנוזלים בפנים ועל עסיסיות העוף), להכניס לתנור לכשעה על 180 מעלות.
8. לאחר שעה לשים על חום נמוך לזמן של כשעה וחצי. 
9. לפני ההגשה יש להוריד את נייר הכסף ולהשאיר את התבנית בתנור- להפעיל את התנור על מצב גריל ולהשחים את העוף למשך 10 דקות.


סלט חריף גדול
מצרכים:
3 פלפלים ירוקים חריפים
4 גמבות
חבילת פטרוזיליה
בצל גדול 
לתבל עם שמן זית, מלח ולימון לפי הטעם.

דרך ההכנה:
1. לקצוץ את כל הירקות.
2. להוסיף תיבול של שמן זית, מלח ולימון.
3. לערבב ולהגיש!

שעועית ירוקה דקה 
מצרכים:
קילו שעועית ירוקה דקה טריה או קפואה (סנפרוסט)
3-4 כפות שמן זית 
200 גרם צנוברים
כף שטוחה של מלח גס
כף מלח
100 גרם צימוקים או חמוציות
כף שום כתוש


דרך ההכנה:
1. להרתיח סיר עם 3 ליטר מים.
2. להוסיף לסיר כף שמן וכף מלח.
2. לאחר הרתיחה, להכניס את השעועית לסיר ולהביא לרתיחה נוספת ולהוציא את השעועית מיד אחרי הרתיחה. 
3. לסנן את השעועית ולהעביר לקערה.
4. לפזר מעל השעועית, מלח גס, חמוציות ושמן זית.
5. לערבב ולהגיש!

במיה בעגבניות- נהדר כתוספת על אורז!!
מצרכים :
קילו במיה טריה או קפואה (סנפרוסט)
 4 עגבניות בשלות גדולות חתוכות לפרוסות דקות (כ-5 מ"מ).
8 שיני שום 
כף שום כתוש
כפית מלח
 מיץ מלימון שלם (למי שאוהב- אפשר לקלף את הלימון, לחתוך לקוביות ולהוסיף לתבשיל)
כפית כמון
כפית כורכום
כפית חוייג' למרק
חצי כפית פלפל שחור
קופסא גדולה (200 גרם) של רסק עגבניות 
3 כפות שמן זית 
כפית גדושה פפריקה מתוקה (או חריפה- אך, רק חצי כפית, למי שאוהב).


הליך ההכנה:
1. לשים על אש קטנה 2 כפות שמן זית בסיר יציקת ברזל ולהוסיף 4 שיני השום והשום הכתוש.
2. להוסיף רסק עגבניות ולערבב כחמש דקות.
3. להוסיף עגבניות לסיר ולהגיע לרתיחה.
4. להוסיף כוס מים ולערבב ולהביא לרתיחה.

במקביל, על אש בינונית לשים מחבת גדולה לשים כף שמן זית 4 שיני שום ובמיה לערבב כמה דקות ולצמצם את הבמיה 
(על מנת לא לקבל במיה רירית, הבמיה עצמה נסגרת בחום המחבת, בסיר היתה מתקבלת במיה רירית).

5. כאשר העגבניות רכות יש להוסיף את הבמיה והשום למחבת ולערבב.
6. להוסיף את התבלינים והלימון ולערבב פעם נוספת, לבשל על אש קטנה למשך 45 דקות ולערבב מידי פעם. 



 




0 תגובות
"איך טלפון אחד קטן מעורר בי.."
10/01/2012 21:55
Well Dan בלוג האוכל של משפ׳ דן
מאנסף, אוכל

שלישי בערב, כולנו מתאספים מהיומיום שלנו, כל אחד ואחת חותם את המציאות הייחודית שלו בשעות שעברו. הודעת טקסט אחת אוספת אותנו לאלומה מרוכזת כמו שיבולים תוהות בשדה שזה עתה יודעות את הדרך: "מנסף אסלי לארוחת ערב, אתם היקרים לי ביותר מוזמנים".

איזה כיף...אבא ממרכז אותנו מול מדורת השבט המודרנית- מנה מהבילה של כל טוב.

 

אז עכשיו גם אתם יכולים להכין את המנה הטעימה הזו ולסמס לאהוביכם, שיבואו ומהר....

 

מאנסף

זמן הכנה: בסך הכל שעתיים (הבשר עומד הרבה זמן על האש כדי שיצא רך)

 

 

מצרכים:

4 כפות שמן זית

אורז (לפי הכמות שרוצים) אנחנו עשינו 3.5 כוסות אורז

בשר שריר (לפי הכמות שרוצים) אנחנו עשינו 1.8 ק"ג (במנה המקורית משתמשים בבשר כבש, אבל אנחנו יותר אוהבים בקר)

חצי כוס צימוקים שחורים

חצי כוס צימוקים  לבנים

חצי כוס פלחי שקדים

כוס אגוזי מלך

חצי כוס צנוברים

1.5 בצל גדול קצוץ

כף חוויג' למרק

כף פפריקה אדומה

קורט בהרט

פלפל שחור גרוס

כפית מלח גס

כף מלח שטוחה

חצי כפית כמון

כף שום גרוס

 

אופן ההכנה:

לאורז:

1. לטגן בצל בשתי כפות שמן זית עד להזהבה

2. להוסיף את האורז ולטגן כשתי דקות תוך כדי ערבוב

3. להוסיף כוס וחצי מים על כל כוס אורז

4. להוסיף מלח

5. להביא להרתחה

6. לבשל על אש קטנה 15 דק' בסיר מכוסה

 

 

לבשר:

1. בתוך סיר יציקת ברזל לשים 2 כפות שמן זית וראש בצל גדול קצוץ - להביא להשחמה.

2. להוסיף חתיכות בשר ולהוסיף כפית מלח גס. סוגרים את הבשר בסיר במשך 10 דק' תוך כדי ערבוב על אש בינונית.

3.  להוסיף תבלינים: פפריקה, פלפל שחור גרוס, בהרט, חוויג' למרק, מעט כמון, כף שום גרוס.

4. להוסיף לסיר שלושת רבעי כוס מים ולהביא לרתיחה. לאחר מכן לבשל על אש קטנה במשך שעה וחצי.

5. מעט לפני שהבשר מוכן מכינים את התערובת למאנסף.

 

תערובת למאנסף

1. בתוך מחבת על אש קטנה שמים: צנוברים,ואגוזים -תוך כדי ערבוב (לא להפסיק לערבב באיטיות) קולים אותם לאט לאט עד לקבלת גוון זהוב.

2. להוסיף את הצימוקים הלבנים והשחורים ולערבב ביחד כחמש דקות נוספות.

 

 

הרכבת המאנסף:

1. לשים את האורז בקערה גדולה.

2. לצקת את ציר הבשר על האורז.

3. להוסיף את הבשר מעל האורז.

4. מעל הבשר להוסיף את תערובת המאנסף.

 

 

בתיאבון!!!!

 

 

 

 

0 תגובות
מי יאכל את כל זה?!
06/01/2012 22:18
Well Dan בלוג האוכל של משפ׳ דן
דג טונה, מרק בטטה וירקות, רוסטביף, תפוא
ארוחת יום שישי בפתח וצריך להתחיל לבשל...

איתמר מחליט שהוא מתגעגע לבית אמא ומבקש ממני להכין לו דג טונה א-לה- אמא שלו. אומרים שהדרך לליבו של הגבר עוברת דרך הקיבה,  אז כמובן שהסכמתי. מכיוון שאצלנו הבנות לא אוכלות דגים- הכנתי גם מרק כתום סמיך.

השולחן באמצע העריכה שלו...

מנות ראשונות- מאיה:

דג טונה אדומה א-לה אילנה:
מצרכים:
טונה אדומה קפואה (בהתאם לכמות שרוצים)
0/5 כוס שמן רגיל (קנולה תירס חמניות)
0/5 כוס שמן זית 
4 כפות פפריקה אדומה מתוקה
2 פלפלים אדומים חריפים חיים או מיובשים
ראש שום - מופרד לשיני שום מקולפות
כוסברה - אלומת גבעולים
כוסברה קצוצה
מלח גס
מלח שולחן
פלפל שחור גרוס
חצי לימון פרוס לפרוסות
4 כוס מים חמים

דרך ההכנה:
1. להפשיר את דג הטונה במים חמים (שהמים יכסו רק מעט את הדג) ולשפוך מעל מלח גס (שימלא כמחצית מכמות המים) לכ 40 דק'
2. לטגן את שיני השום בשמן זית בסיר נמוך ורחב עד שיהיו מוזהבים ולהוסיף 2 כפות פפריקה
3. לחצות את 2 הפלפלים האדומים ל-2 לנקות מגרעינים ולהכניס לכמה דקות לכוס עם מים חמים ולאחר מכן להוסיף לסיר.
4. להכניס את פלחי הלימונים ועלי הכוסברה.
5. להוסיף מלח ופלפל לפי הטעם.
6.  לערבב בכוס שמן רגיל ו-2 כפות  פפריקה ולחכות עד אשר הפפריקה תשקע. לאחר מכן יש לשפוך רק את השמן לסיר ושהפפריקה תשאר בכוס.
7. להוסיף את המים- ולערבב. 
8. לחכות עד שהלימון יהיה רך ולהניח את פרוסות הדג ולהוסיף מעליהן את הכוסברה הקצוצה. 
9.  את הדג יש לבשל כ-10 דק' על אש בינונית, מדי פעם לנסוך את הרוטב על הדג עד אשר יהיה מוכן. 

הרוטב לדג....

לאחר הוספת הטונה...

מרק כתום
מצרכים (אפשר לשחק עם הכמויות למרק גדול קטן יותר- אם חסרים חלק מהירקות אפשר גם בלעדיהם:
4-5 בטטות
4 גזרים
חתיכה קטנה של דלעת 
2 כפות מרק עוף
רבע מיכל שמנת מתוקה
כף מלח מלח
מעט פלפל שחור
קרוטונים למרק

דרך ההכנה:
1.מרתיחים סיר עם מים
2.מקלפים את כל הירקות וחותכים לחתיכות גסות- מכניסים לסיר 
3. כאשר הירקות רכים (אפשר להעביר דרכם מזלג) להוריד את הסיר מהאש
4. לסנן את המים מהירקות - ולשמור את המים בצד!!
5. לטחון את הירקות בסיר בעזרת מוט טוחן עד למרקם סמיך ואחיד
6. למי הירקות להוסיף 2 כפות אבקת מרק, מלח ופלפל
7. להוסיף כל פעם מעט מים לסיר ולערבב- להפסיק כאשר מתקבל המרקם בו אתם מעוניינים - למרקם סמיך להוסיף חצי מכמות המים (מומלץ!)- למרקם דליל להוסיף את כל המים.
8. להחזיר לאש ולהוסיף את השמנת- לערבב - ולהשיא רעל האש למספר דקות נוספות (אם לא רוצים שהמרק יהיה חלבי אפשר לוותר על השמנת).
9. מומלץ לאכול עם קרוטונים למרק (אפשר לקנות מוכנים או להכין בבית).


מאיה מדגמנת את טחינת הירקות ...

מערבבים פנימה את השמנת...
דובי -שף לא נשאר חייב והכין גם הוא דג ומרק   (!!!!)

דג נסיכת הנילוס:
מוצרים:
נסיכת הנילוס קפוא- לבחור חתיכות יפות ועבות- כמה שרוצים
3 עגבניות חתוכות לקוביות
2 פלפל חריף אדום יבש או חי
אלומה של עלי כוסברה
8 שיני שום 
פפריקה אדומה מתוקה
כף שום כתוש
שמן זית- 2 כפות 
3 גמבות
פרוסות לימון

דרך ההכנה:

1. לטגן שיני שום , פפריקה אדומה ופלפל חריף 2 כפות שמן זית עד להזהבת השום.
2. להוסיף את העגבניות, פרוסות הלימון ואת הגמבות- להוסיף חצי כוס מים ולבשל על אש קטנה עד שהתערובת נהיית רכה.
3. להוסיף את חתיכות הדג. לבשל על אש קטנה 20-30 דקות.

רוטב עשיר לדג...

מרק 4 מיני ירקות- ענק
מצרכים:
ראש כרובית
3 קישואים חתוכים לקוביות
3 גזרים חתוכים לקוביות
2 קופסאות של פטריות
3 כפות שמן זית
2 קופסאות חלב קוקוס
בצל ירוק
מלח
פלפל
כף קארי
כף מרק עוף

דרך ההכנה:

1. לטגן  בסיר גדול בצל ירוק בשמן ואחר כך להוסיף את כל הירקות.
2. למלא את 4 מהסיר במים ולהביא לרתיחה
3.לבשל על אש קטנה במשך 30 דק'
4. להוסיף כף קארי וכף מרק עוף, מלח לפי הטעם 
5.  ב- 5 דק' האחרונות של הבישול להוסיף חלב קוקוס, להוריד מהאש
5. לטחון בעזרת מוט טוחן ולהגיש!


טוחנים את המרק...

מנות שניות:

נתח אנטריקוט שלם:
מצרכים:
נתח אנטריקוט טרי בלי הרבה שומן (בגודל הרצוי )- הכמויות בהתאם לגודל הבשר.
חרדל דיזון גרגירים
שום כתוש
פלפל שחור גרוס עבה
מלח גס
שמן זית

דרך הכנה:
1. מורחים את גוש הבשר בשמן זית מכל צדדיו , לאחר מכן בחרדל , שום כתוש, פלפל שחור, מלח גס.
2. עוטפים את גוש הבשר בנייר כסף
3. מכניסים לתנור לחום גבוהה (כ-200 מעלות) למשך 30 דק'- את הבשר יש לשים על רשת כאשר מתחתיו יש לשים מתחת לבשר תבנית עם מים - על מנת לקבל בשר עסיסי ולא יבש - הבשר מתקבל ברמת מדיום רייר- אם רוצים בשר ברמת מדיום - להשאיר אותו ל10 דק' נוספות. 
4. להוריד את החום ואת נייר הכסף 
5. להשאיר בתנור לעוד 20 דקות - לאחר 10 דקות להפוך צד.
6. להוציא מהתנור- לפרוס דק ולהגיש


לירז פורסת את נתח האנטריקוט
טה-דם! נתח אנטריקוט במידת צלייה של מדיום-רייר


תפוחי אדמה בתנור- כל כך טעים וכל כך פשוט:
מצרכים:
כ- 6 תפוחי אדמה ( או יותר לפי כמות האוכלים)
4 כוס שמן זית
4 כפות אבקת מרק בצל

דרך ההכנה:

1. לחתוך את תפוחי האדמה לפרוסות או לקוביות ולהניח בתבנית שמתאימה לתנור.
2. לערבב בכוס שמן זית וכ-4 כפות אבקת מרק בצל ולשפוך על תפוחי האדמה
3. להכניס לתנור לחום בינוני ל30-40 דקותאו עד שתפוחי האדמה רכים במרכז וחומים- קריספיים בצדדים.


כל מה שנשאר לשאול...מי יאכל את כל זה?!?!?!?

בתאבון!! שבת שלום!!
0 תגובות
בא לי פיצה!!!
31/12/2011 19:51
Well Dan בלוג האוכל של משפ׳ דן
פיצה, רוטב פיצה, אוכל

רגע לפני שמתכוננים לקבל את השנה החדשה....
איתמר הכריז ש.....בא לי פיצה!
פיצה?!
ברור שפיצה!

אז טל (השף הראשי) ואיתמר (סו שף לענייני בצקים) נסעו לקנות מצרכים וחזרו עם:
קמח, אנשובי, שמרים, פפרוני, פרמזן, גבינה צהובה, תירס, פטריות, ארטישוק, קבנוס, שמן זית, סוכר, מלח, שום, עגבניות, רסק עגבניות

AND LET THE GAMES BEGIN

איתמר, טל וחיים ערבבו בסיר ענק:
2 ק"ג  קמח, 6 כוסות מים, חצי כוס שמן זית ו2 חב' שמרים

הבצק תפח ותפח במשך שעתיים

במהלך התפיחה יש לחלק את הבצק לכדורים שיהיו מאוחר יותר הבסיס לפיצה


וטל הכין את הרוטב:
לקלף 3 עגבניות ולחתוך לחתיכות קטנות
רסק עגבניות מרוסקות- 2 קופסאות
1 קופסאות רסק עגבניות
2 כפות פפריקה מתוקה
3 כפות אורגנו
חופן בזיליקום (טרי מגינת הירק שלנו!!)
כף מלח 
כפית סוכר
4 כפות שמן זית
10 שיני שום

לאחר תפיחת הבצק רידדנו אותו מעל משטח קמח לעיגול מושלם  ודק עליו יצקנו את הרוטב , גבינה ומכל הבא ליד....


הפיצות נכנסו לתנור על גבי אבן שמוט לאפייה לכ-15 דק'




כמובן, שמהבצק שנשאר (אנחנו לא יודעים להכין קצת) הכנו גם לחם שום, חלות ומאפים שונים....

טל ושאריות הבצק שהפכו למאפים יפיפיים

בתאבון!!!

כך נראה המטבח לאחר האפייה- איתמר בשדה הקרב

2 תגובות
קבלת עדכונים
רוצים לקבל הודעה במייל בכל פעם שהבלוג שלי מתעדכן ?

עדכוני RSS