עמוד ראשי  |  התחבר או אם אינך עדיין רשום, הרשם בחינם.
  בלוגר  
אודות

בכפרים של חבל מרקה באיטליה, הנושק מצד אחד להרי הסיבילינים, ומהצד השני לים האדריאטי, למדתי על רזי המטבח האיטלקי הביתי...
מבשל ואופה בסיגנון איטלקי כמו הסבתות של האיזור, תמונות מתכונים וחידושים קולינריים מהאזור..
קבלת עדכונים
רוצים לקבל הודעה במייל בכל פעם שהבלוג שלי מתעדכן ?

עדכוני RSS
חיפוש
נושאים
אוכל  (1)
איטליה  (1)
בישול  (1)
כפר  (1)
שף  (1)
ארכיון
לבשל עם נונה
12/09/2014 22:42
Nir Adler
איטליה, אוכל, בישול, כפר, שף
כשבישלתי עם נונה, שגילה עולה על 90, סיפרה לי איך כשהיתה בת 10, אמא שלה עבדה במפעל ואבא שלה עבד בשדות ועליה היה להכין ארוחת צהריים למשפחתה. מדובר בעידן בו היו מבשלים בכפרים באיטליה על תנורי אש פתוחה, הבנויים מאבן, בבוקר היתה מדליקה את התנור עד שהיתה אש חזקה,לקראת צהריים היתה מעמידה סיר של מיים לרתיחה וכשפעמון המנזר צלצל לצהריים היתה שמה את הפסטה בסיר עד שהיתה שומעת צלצול נוסף כך ידיה שהפסטה מוכנה, שמנהל המפעל שהיה חוזר בצהרי היום הביתה וחוצה מול ביתה של נונה היתה יודעת כי צריך לערוך שולחן , בקיצור זה מדהים כמה שזה פשוט, לא צריך שעון רק תשומת לב לסביבה שלך שאפשר על פי הרוטינה שלה לבשל.... התרגשתי מהסיפורים על כובע מעלים של כרוב ומשחקי ילדות שניראים לנו מצחיק... ואז חזרנו למחבת עם הארנבת שמתבשל על הכיריים, שלא תתיבש...אך... אין כמו פשטות של כפר...
0 תגובות