עמוד ראשי  |  התחבר או אם אינך עדיין רשום, הרשם בחינם.
  בלוגר  
ארוחות בוקר - ביצים
19/09/2015 23:35
Just A Cook
ארוחת בוקר, ביצים, מתכון, אוכל
אז לקח לי מעל חודש לארגן כאן הכל אבל הנה התמקמתי. אנחנו נמשיך מאיפה שהפסקנו ונסיים את סדרת ארוחות הבוקר שלנו עם אומלטים וחביתות (טבעונים אל חשש, תחליף טבעוני בסוף).

אז להכין חבית, עסק די פשוט הא? לוקחים ביצה, מערבבים ומבשלים, אלוהים הלוואי שזה היה כזה פשוט...

אז בואו נדבר על אך מכינים ביצים כמו שצריך ונתחיל בחלק הקל: די לרצוח ביצים, די לבשל ביצה קשה 15 דקות, הטבעת האפורה על החלמון לא אומרת שעשיתם עבודה מעולה אלא שהרסתם את הביצה.

טוב, סיימנו עם מה לא לעשות. נתחיל עם טיפ חשוב ומציל חיים, נדבקה לכם החביתה? אל חשש, השתמשו בלקקן, גם אם זה נראה עבוד, לקקן יכול לעשות פלאים ולשחרר חביתות יחסית בקלות.

עכשיו נחלק את העניין ל3 קטגוריות: ביצי עין, חביתות (כולל גם מקושקשות) ומיוחדות.

נתחיל עם ביצי העין, כאן ישנה הביצה שאנחנו מכירים ואוהבים ואת הביצה העלומה. ביצת עין טובה בעיניי חייבת להיות טרייה ועדיף עם חלמון אדמדם צהוב יפה, כמו בסרטים. טיגון עם מעט שמן בהתחלה בטמפרטורה גבוהה ואחרי חצי דקה לרדת לאש נמוכה ולתת לעסק להתבשל עד שהחלבון מתמצק. אז פשוט מורידים את האש כשהחלמון לטעמנו. טריק נחמד לקבלת מראה יפה הוא לכסות את המחבת כאשר מנמיכים את האש.

ביצה עלומה היא יותר מורכבת ודורשת תרגול. צריך מים חמים מאוד, להפיל את הביצה במרכז כאשר מסחררים מעט את המים קודם. יש מיליון טריקים כמו למשל חומץ במים או מלח אבל לשם שינוי אם תרצו להבין איך להכין את זה כמו שצריך פשוט קנו חבילת ביצים והתחילו לנסות, אתם תכשלו אבל זאת הדרך היחידה להבין באמת איך עושים את זה.

חביתות הן עסק קצת יותר מעניין והן נותנות לנו מרחב עבודה נהדר. פה נכללות המקושקשת והחביתות ירק למיניהם. קו מנחה הוא להוסיף קצת חלב או שמנת לחביתה ולטגן עם חמאה. הכל החל מבצל ועשבי תיבול ועד בשר ותפוחי אדמה מבושלים, אין הגבלות למה להכניס לבלילה ומומלץ מאוד לתת לדמיון להשתולל ולנסות. מומלצות בעיקר גבינות כגון צהובה, צ'דר ועזים.

מקושקשת היא בעצם חביתה שלא נתנו לה להתגבש לחביתה אלא שברו אותה. יש כאלו שמקפלים את החלקים שהתמצקו פנימה אבל אני מוצא שהמרקם הכי יפה וטעים מתקבל עם מטרפה.


נמשיך לקטגוריה האהובה עלי, המיוחדות, פה תמצאו את כל מה שמעניין, פריטטה, קרפים וביצים קשות, כאן נמצא כל המגניב.

קרפים קל לעשות, אתם צריכים ספריי שמן, קיסם ומחבת גדולה. קחו ביצים וערבבו אותם עם חלב/שמנת ביחס של 20 מ"ל נוזל לכל ביצה, כלומר אם יש לי 5 ביצים אני צריך 100 מ"ל חלב.

שמנו את המחבת וחממו אותה היטב וצקו מעט מאוד במרכז. הטו את המחבת כדי לכסות את כולה בביצה והניחו לה לדקה והתמצק. השתמשו בקיסם לשחרר את הקרפ וחזרו על התהליך. מלאו עם מה שתרצו את הפינוק האוורירי הזה.

ביצה קשה כל אחד עושה כרצונו אבל באמת באמת שאין סיבה הגיונית לבשל ביצה יותר מ10 דקות במים רותחים, אז בבקשה די עם זה... לגבי קילוף ביצים פשוט בשלו אותן עם טיפה מלח, מניסיוני זה עוזר, אשמח לשמוע טיפים ממכם דווקא.


פריטטה היא בעצם חביתה מאוד עשירה ומלאת יצירתיות, אתן לכם מתכון אחד שאני ואשתי היקרה משוגעים עליו:

  • 6 ביצים
  • תפו"א קטן חתוך לקוביות קטנות.
  • פלפל אדום חתוך לרצועות.
  • גבינת עזים חתוכה למטבעות.
  • שן שום קצוצה.
  • גבעול בצל ירוק חתוך לטבעות.

הוראות הכנה:
  1. בסיר עם שמן טגנו את התפו"א כ15 דקות עד שמתרכך והוסיפו את הפלפלים.
  2. טגנו עד שהם מתרככים ותניחו את התערובת בצד להתקרר.
  3. בכלי נפרד ערבבו את השום, הבצל הירוק והביצים.
  4. הוסיפו לתערובת את תפוחי האדמה והפלפלים שהתקררו ומלח וערבבו.
  5. בשלו במחבת גדולה על אש נמוכה ופזרו למעלה את מטבעות גבינת העזים.
  6. לאחר 15 דקות נסו בעזרת לקקן לנתק את החביתה, אם לא הצלחתם המתינו 5 דקות וחזרו על התהליך.
  7. הניחו על המחבת כלי גדול כגון צלחת, בזהירות הפכו את הפריטטה על הצלחת והחליקו אותה חזרה למחבת.
  8. בשלו עד שהביצה התמצקה (כ10 דקות) והגישו. מומלץ לחתוך כמו פיצה למשולשים.


אז מה עם הטבעונים? אני אתן לכם מתכון לחביתה טבעונית, הוא ממש לא רע אבל אני מזהיר מראש: ידרשו ממכם כנראה כמה ניסיונות ליצור את ה"חביתה" הזו. אני כותב "חביתה" משתי סיבות, האחת היא שזה עם קמח עדשים ובלי ביצים והשנייה היא כי יותר קל להתייחס לזה כלביבה מאשר כחביתה.

ל3 מנות צריך:
  • 300 גרם קמח עדשים.
  • 130 מ"ל מים.
  • כפית אבקת אפיה.
  • חצי כפית מלח.
  • מעט פלפל.

  1. ערבבו את כל המרכיבים לבלילה סמיכה, אם זה לא מספיק נוזלי הוסיפו מים (בזהירות עם המים, מאוד בקלות אפשר לפשל ולהוסיף יותר מדי)
  2. חממו מחבת עם שמן (בנדיבות) עד שהמחבת ממש רותחת וצקו מהתערובת במרכז (זהירות מהשמן)
  3. הנמיכו את האש והמתינו שיתחילו לעלות בועות ב"חביתה"
  4. הפכו את ה"חביתה" בזהירות רבה עם מרית, אנחנו מחפשים צבע זהוב וזה יכול לקחת כמה דקות טובות.
  5. כאשר שני הצדדים זהובים ניתן להוציא ולהגיש, בתאבון.

אז הנה נגמרה סדרת ארוחות הבוקר שלנו. היה לי ממש כיף ואני מקווה שגם אתם למדתם ונהניתם, מעכשיו אם אתם מארחים אותי אני מצפה למשהו ברמה של בית קפה, כן?

אנחנו חוזרים למתכונת הקודמת שלנו פעם בשבועיים (או בשבוע אם יהיה לי זמן) נהניתם? אשמח לקבל ממכם לחיצה על אהבתי, אבל רק אם הרווחתי את זה.

אז לאיפה מכאן קוראים יקרים שלי? ההגה בידיים שלכם? (עד לפוסט הבא) רוצים מתכון למשהו? רוצים לנסות מתכון מצולם? רוצים להתנסות בפרויקט חדש שאני שוקל לעשות? אשמח לשמוע ממכם בתגובות או במייל שלי (Sliderpain@gmail.com)

שיהיה שבוע מקסים

0 תגובות
עוד קצת וחזרנו
30/08/2015 21:12
Just A Cook
עדכון
אז כרגיל לוחות זמנים ומציאות זה שני דברים נפרדים, אבל עוד קצת ונחזור להכין אוכל טוב.

בינתיים הנה תמונה של המטבח החדש

4 תגובות
עדכון קצר
12/08/2015 12:57
Just A Cook
הודעה, חופשה
אני יודע שאתם רוצים שנגמור את פרויקט ארוחות הבוקר שלנו, גם אני מאוד רוצה ושמח לראות שתרמתם מהידע שלכם לא מעט, תודה לכם.

לצערי היום לא יהיה היום שבו נסיים את זה...

בגלל המעבר דירה יש לי מעט זמן וכולו מוקדש לאשתי (שאם אזניח אותה היא תרצח אותי ואז בטוח לא נסיים את פרויקט ארוחות הבוקר נכון?)

אני לא רוצה שתבזבזו את הזמן היקר שלכם לבוא לפה ולהתאכזב שאין כלום חדש אז הבלוג יוצא לחופשה עד הסוף שבוע של ה28 לחודש.

אשמח לראות אתכם פה שוב בקרוב ואשתדל בכל זאת להגיב במידה ותכתבו לי משהו פה בתגובות. אם תרצו לדעת מתי עולה תוכן חדש אתם מוזמנים להירשם לבלוג, זה לא עולה כלום ותקבלו הודעות כאשר יעלו חומרים חדשים.

שיהיה לכם המשך חודש רגוע ושמח :-)
4 תגובות
ארוחת בוקר – מנות צד
03/08/2015 20:15
Just A Cook
ארוחת בוקר, מנות צד, אוכל, האש בראונז

היום נתעסק בתוספות שמוגשות לצד ארוחות הבוקר.


לפני שניכנס לזה אני רוצה להעלות משהו אחד. כידוע לכם זה לא בלוגפוליטי ואני משתדל מאוד להכניס לפה נטו מתכונים, אוכל וחיי מטבח. אבל על מה שקרה ביום חמישי (הדקירות במצעד הגאווה בירושלים) אני חייב לשנייה אחת לדבר. אני לא הולך אפילו להיכנס לאשמים ודעות על הקהילות הלהט"בית והדתית. אני רק רוצה לשלוח לפצועים איחולים להחלמה שלמה ומהירה, פיזית ונפשית. בנוסף אני שולח את תנחומי הכנים למשפחתה של שירה בנקי שנרצחה בדם קר, ומחזק את ידם בשעה אפלה זו.



הפעם אנחנו נדבר על מנות צד לארוחות הבוקר, מדובר על כל הדברים האלו שעל השולחן, הפעם אנחנו יותר נדבר ופחות נעבור על מתכונים (למורות שגם כאלו יהיו).במטרה להבין קצת יותר טוב את ארוחת הבוקר שלנו.


בנוסף אני מודיע לכם מראש, יהיה בפוסט דיבור על בשר לבן, אוכל לא כשר,בשר וחלב. אף אחד לא מכריח אתכם לאכול את זה, אני משתמש בזה רק כדי להסביר דברים ואם אין ברצונכם לחוות את זה הזכות נתונה לכם, בבקשה הגיבו בצורה מכובדת, מכבדת ושקולה, בואו נשמור על התנהגות מתורבתת.


אז בואו נדבר קצת על ארוחות בוקר, אני טיילתי בעיקר בעולם המערבי ואכלתי ארוחות בוקר בצרפת קטלוניה אנגליה והחוף המזרחי בארה"ב, יון וטורקיה. אם תרצו לתרום קצת מניסיונכם תרגישו חופשי (אשמח לשמוע מה הולך במזרח ובדרום אמריקה).


אצל האמריקאים מצאתי ארוחת בוקר שכוללת בייקון, ביצה, האש ברואנז(לביבת תפו"א) לפעמים טוסט ודייסה משיבולת שועל או קורנפלקס. הארוחה הזו הייתה מאוד שונה ממה שאנחנו אוכלים בארץ, היא הייתה כבדה מאוד.


באנגליה נתנו לי ארוחה שכוללת ביצה, תפו"א, נקניקיות, שעועית ברוטב עגבניות, לביבת ירק וטוסט עם חמאה. שוב, שימו לב לחוסר הירקות ולארוחה הכבדה.


בצרפת הפתיעו אותי עם קרפ מלוח, שבו היה בייקון, צ'יפס וגבינה מגוררת ובצד קורסון. ועדיין בלי ירקות.


בברצלונה נתנו לי ארוחה עם מעט ירקות (צלחת קטנה של עגבניות שרי)בעיקר גבינות ודגים.


יון וטורקיה היו ממש דומות לארץ, המון מתבלים קטנים ונחמדים, אבל לא היו המון ירקות אלא בעיקר גבינות.

 

שף שלימד אותי פעם הסביר לי שארוחת בוקר ישראלית היא בעצם יציר כלאיים של העליות לארץ. בהתחלה היו פה ירקות, אפשר לראות אותם עד היום כחלק מרכזי. העליות מאירופה הביאו לנו את החלות והגבינות. העליה מאפריקה והמזרח התיכון הביאה לנו את הריבות, הלחמים, החומוס והטחינה. הקפה נכנס בגלל הטורקים (כמעט והכנסתי פה בדיחה על קפה טורקי) ואת הדגים הכניסו העליות מברית המועצות.


עכשיו חשוב להבין שאין פה תבנית מסוימת של ארוחת הבוקר המושלמת,מושלם זה מונח סובייקטיבי. אני רוצה להציג לכם מספר דברים שלא הגיעו לארוחות הבוקר הישראליות שלפי דעתי יכולים להוסיף נופח לארוחה, אז הנה כמה מתכונים נחמדים:


האש בראונס:

בעיקרון תפוחי אדמה מטוגנים, במהלך הטיולים שלי בחוף המזרחי מצאתי כמהסוגים.

האחד הוא פשוט לביבה כמו שמכינים בארץ אבל יבשה מאוד. מגררים תפו"א בינוני עם חצי בצל ומיבשים את התערובת עם נייר סופג לכמה דקות, בינתיים מחממים מחבת עם מעט שמן ומטגנים את התערובת מצד אחד עד שמתרככת ומזהיבה, לאחר מכן הופכים וחוזרים על התהליך.


הדרך השנייה מתחילה שוב בלגרר תפו"א עם חצי בצל אבל הפעם מוותרים על הניסיון ליצור לביבה ופשוט מטגנים הכל עם שמן, נותנים לתחתית להתבשל טוב (לא לשרוף!) ומערבבים, חוזרים על התהליך עד שהכול התרכך והזהיב.


האש בראונס הם גיוון מיוחד ולא צפוי כי לרוב ארוחות הבוקר בארץ לאכוללות תפו"א (בורקס לא נחשב!).

 


שעועית אפויה:

האמת שאת המתכון הזה קצת לקחתי לידיים והתאמתי ממנה שגדלתי עליה בילדותי, אביקס (מנת שעועית ואורז מטורקיה)


המצרכים הם:

  • 300 גרם שעועית לבנה (השרו לילה במים לפני השימוש).
  • חצי בצל קצוץ
  • שן שום קצוצה
  • 50 גרם רסק עגבניות
  • מלח ופלפל לפי הטעם

  1. להכנה קודם בשלו את השעועית במים עד שהיא רכה לגמרי (ניתן לעבוד עם שימורים אם אין סבלנות)
  2. לאחר שהשעועית התרככה סננו אותה
  3. טגנו מעט את הבצל והשום עד שהבצל מזהיב
  4. הוסיפו את רסק העגבניות ובשלו עוד 5 דקות
  5. הוסיפו את השעועית חזרה ובשלו על אש קטנה עוד 10 דקות והגישו.

 

כדורי תפו"א בתנור:


זה פינוק ממש מעניין ומפתיע שאני אוהב לשחק איתו, אתם צריכים עבור זה כף פריזיאן.

פשוט קלפו תפו"א וחרצו ממנו כדורים בעזרת הכף.

את הכדורים תבלו בשמן זית (או חמאה למי שמוכן להסתכן) מלח, פלפל ומעט בצל קצוץ.

בשלו בתנור 40 דקות על 180 מעלות והגישו.

 


כמובן שכדי להכין נקניקיות ובייקון אתם לא צריכים את ההוראות שלי אז נדלג על זה.

 


אם אני מתבונן על מה שלמדתי מכל זה אני מבין (ואני בטוח שגם אתםהבנתם) יש מגוון רחב של ארוחות בוקר אבל ניתן לחלק אותן ל2 מחלקות עיקריות.

ארוחות כבדות שמטרתן למלא את הבטן עד לארוחת ערב, אלו הארוחות מאנגליה,צרפת וארה"ב, וארוחות קלות שמטרתן לפתוח את הבוקר בטעמים מרעננים וקלילים.


התאימו את ארוחות הבוקר שאתם מכינים לסדר היום של מי שיאכל אותם, אל תפחדו להשתמש בפחמימות בבוקר כי זה לא נהוג בארץ. לי לקח זמן להתרגל לרעיון אבלהיום אני משחק עם ארוחות הבוקר בנוחות, מרכיב את מה שמתאים לי. גם אתם יכולים, זהלא קשה בכלל, רק שמרו על ראש פתוח.

 

מקווה שנהניתם לקרוא את הרשומה, אשמח לשמוע ממכם על חוויות והערות. חושבים שאתם יכולים להעשיר את המידע שיש כאן? (למשל מה אוכלים בבוקר במזרח או בדרום אמריקה) מעולה, אשמח לשמוע על זה בתגובות או במייל.


אהבתם את הסדרה של ארוחות הבוקר? רוצים עוד כאלו? תנו לי לדעת על זה,תלחצו על הכפתור "אהבתי" שבתחתית העמוד.


רוצים עדכונים כאשר אני מעלה פוסטים חדשים? אתם מוזמנים להירשם, יש ליעוד המון הפתעות עבורכם אחרי שאסיים את מעבר הדירה (חודש הבא, בעיקר יותר תמונות ואולי אפילו וידאו)


שיהיה לכם שבוע טוב וקריר, שבוע הבא נעבור על אומלטים ומנות ביצים לארוחת בוקר.

5 תגובות
ארוחת בוקר – מטבלים
28/07/2015 13:40
Just A Cook
ארוחת בוקר, מתבלים, גבינה מתובלת


בסוף הפוסט ישנה הכרזה שיכולה לעניין אתכם, מומלץ לקרוא אותה :-)


אז לקח לי קצת זמן להגיע לזה אבל אנחנו ממשיכים עם ארוחות הבוקר שלנו,אל תצפו למצוא פה דברים קלים כגון קוביות בולגרית בצלוחית או גבינת שמנת חלקה, את אלו אני בטוח שתצליחו לארגן לבדכם.


הפוסט הזה יכלול כמה וכמה ממרחים נחמדים שתוכלו להגיש יחד עם ארוחות הבוקר, חלקם צמחונים וחלקם טבעונים. השתדלתי לאפשר לכם מגוון ולסמן הכל כמיטב יכולתי, במידה ואיתרתם טעות אשמח אם תעדכנו אותי כדי שאתקן. אהבתם ורוצים עוד מתכונים או שיש לכם רעיונות משלכם? אשמח לשמוע ממכם.


חשוב לציין שהאם תכינו 5 מתבלים בכמויות האלו הם יספיקו ל4 אנשים, עשו את החשבון והתאימו את זה לצרכים שלכם.


בנוסף רוב המתכונים לא מכילים הוראות הכנה מכיון שאין הרבה מעבר לפשוט לערבב הכל ביחד.

 

לאבנה בצלים - צמחוני:

150 גרם לאבנה

50 גרם בצל לבן מטוגן וקצוץ

50 גרם בצל ירוק קצוץ

כף שמן זית

מלח לפי הטעם

 

לאבנה תבלינים – צמחוני:

150 גרם לאבנה

כף זעתר

כף שמן זית

חצי כפית פפריקה

 

גבינת שמנת עם פלפלים קלויים – צמחוני:

150 גרם גבינת שמנת/גבינה רזה

50 גרם פלפל קלוי מקולף וקצוץ

מלח ופלפל לפי הטעם

 

ממרח טונה:

100 גרם טונה מסוננת

20 גרם מיונז

20 גרם מלפפון חמוץ קצוץ דק

20 גרם פלפלים קצוצים דק

 

ממרח עגבניות מיובשות – טבעוני:

150 גרם עגבניות מיובשות

50 גרם סוכר חום

50 גרם שמן

לטחון הכל יחד למחית

 

גבינת שמנת ועגבניות – צמחוני:

100 גרם גבינת שמנת

100 גרם עגבניות מיובשות

 

ממרח פלפלים ויין – טבעוני:

150 גרם פלפלים קלויים קלופים ומסוננים

כף יין לבן

לבשל את הפלפלים עם היין למשך כ15 דקות ואז לטחון הכל ולקרר

 

ממרח שעועית שחורה גבינת תום מעושנת:

150 גרם שעועית שחורה מבושלת

50 גרם גבינת תום מעושנת (או גבינה מעושנת דומה)

לטחון הכל יחד

 

סלט אבוקדו ומיונז – צמחוני:

100 גרם אבוקדו טחון

25 גרם ביצה מגורדת גס

25 גרם מיונז

25 גרם בצל קצוץ

 

סלט גוואקמולי – טבעוני:

100 גרם אבוקדו

50 גרם פלפל טרי קצוץ דק

כף מיץ לימון

20 גרם בצל קצוץ דק

 

גבינת שום שמיר – צמחוני:

100 גרם גבינת שמנת

25 גרם שיני שום

25 גרם שמיר

2 כפות שמן

לטגן את שיני השום והשמיר בשמן כ5 דקות לקרר ולטחון. לערבב עם הגבינה.

 

יוגורט עשבי תיבול – צמחוני:

100 גרם יוגורט

20 גרם עלי נענע קצוצים דק

20 גרם עלי בזיליקום קצוצים דק

20 גרם פטרוזיליה קצוצה דק

20 גרם שום קצוץ

20 גרם כוסברה קצוצה דק (מי שלא אוהב יכול להחליף בפטרוזילה

 

סלט ביצים:

2 ביצים מרוסקות דק

50 גרם מיונז

מלח ופלפל לפי הטעם

אז זהו להפעם, אם תרצו אולי בעתיד אוסיף עוד מתכונים כאלו, בפעם הבאה נתמודד עם מנות צד קטנות לארוחת הבוקר המושלמת שלנו.

 

בנוסף בינתיים הייתי רוצה לשמוע את דעתכם, בעוד כחודש אעבור לדירה עם מטבח גדול ומרווח ותהיתי האם תהיו מעוניינים שמדי פעם נעשה סטרימינג אינטרנטי (Streaming) ונכין מתכון בזמן אמת יחד, זו יכולה להיות בשבילכם הזדמנות נהדרת להתנסות עם משהו ולא סתם לקרוא את מה שאני כותב אלא באמת להכין את זה יחד איתי, אשמח לשמוע דעות ממכם כאן ובמייל שלי: sliderpain@gmail.com


שבוע מצוין.

6 תגובות
רגלים קרות
18/07/2015 22:30
Just A Cook
שחרור קיטור, מסעדות, משכורת, אוכל

טוב, מצטער אבל הפעם לא יהיה מתכון, רק עדכון. אשתדל לעלות בקרוב את המשך תוכנית ארוחות הבוקר שלנו.


אז מה בעצם קרה ועל מה שמרתי בסוד? כידוע לכם אני חובב גדול של מטבח מולקולרי.


לפני בערך חודש פנה אלי שף גדול בתחום (לא אציין שמות בפוסט כדי לא לפגוע באנשים, בסוף הסיפור נגרם מספיק נזק ולא צריך להוסיף), הוא שמע עלי ורצה אותי במסעדה חדשה שצריכה להיפתח בשרונה מרקט.


אחרי שהבנתי שמדובר על משכורת טובה ומשהו שיכול לקדם אותי מאוד מקצועית קפצתי על ההצעה כמו אריה.


כמו שאולי ראיתם בליתי ימים שלמים בלימודי קצבות ושרקוטרי (הכנת נקניקיות) כדי ליצר למקום תפריט מטורף לגמרי שכלל המון דברים כמו בריסקיט, אסאדו נגרו, האני גלייז ועוד המון מאכלים טעימים ולא נפוצים בארץ, הבאנו מעשנת וסוויד של 240 ליטר, היה צריך להיות מטורף לגמרי, דבר כמוהו לא נראה בארץ.



אז מה קרה בדרך? עצוב לי להגיד אבל הבעלים קיבל רגלים קרות...


יום אחד התפרץ ריב בינו לבין השף. השף רצה חופש יצירתי לעבוד, הבעלים רצה לעשות מזה מעדניה עם סנדוויצ'ים. כשהכל התפרץ השף פשוט התפטר והלך. אחרי כמה דקות הבעלים הודיע לנו שזהו, שום מולקולרי ושום סנדוויצ'ים, מהיום רק מעדניה.


כמובן שהיה לי ברור שאני בחוץ, מעדניה זה לא התחום שלי, הודעתי לו שאני עוזב והוא הודיע לי שהוא לא מתכוון לשלם לי על הזמן שכן היה.


אז בסופו של דבר הפרויקט הזה נפל, בינתיים אני מחפש עבודה לחודש וחצי ככה, לסגור את הזמן.


בספטמבר אני עובר לחיפה או לקריות(חזרה לעיר הולדתי), אולי משנה מקום משנה מזל.

 

אז שיהיה לכולנו שבוע מוצלח, בפוסט הבא אנחנו הולכים לשדרג סט מתבלים לחלה שלנו, ארוחת הבוקר מכה שנית

2 תגובות
חלת קוקוס, ארוחות בוקר ופרויקטים
13/07/2015 19:28
Just A Cook
ארוחת בוקר, חלה, קוקוס, מלון, ערק, נענע

השבוע הזה אני מוצא את עצמי לומד דברים חדשים, טבעונים וצמחונים אני מתנצל מראש על התמונות.


במסגרת הפרויקט החדש שלי אני עובר התלמדויות בקצבות ונקניקים/פסטרמות,המון המון דברים שונים ומגוונים ומתכוננים, יש אפילו תאריך – 21/7, אם הכל ילך חלק וטוב (רמז קטן בתמונה האחרונה).


אחד הדברים שהכי היה חשוב לי ללמוד זה קצבות של חזיר, זה משהו שקיים בשוק בארץ ולצערי לא התאפשר לי מסיבות שלא היו תלויות בי... אז למדתי וטעמתי ועמלתי ועכשיו אני יודע הרבה יותר.


היום יהיו שני מתכונים. אז אם הראשון לא נשמע לכם מתאים תרגישו חופשי לקפוץ לשני.


בתור התחלה נכין משהו שהוא פינוק של טבחים, בימים ממש חמים כשצריך להתקרר קצת זה מתכון מנצח ומרענן, מרק מלון קר ואלכוהולי.


מרכיבים:

  • מלון בינוני קלוף חתוך גס ונקי מגרעינים.
  • חופן עלי נענע.
  • כוס ערק.


הוראות הכנה:


  1. השתדלו לעבוד עם חומרים ששהו במקרר לילה לפני.
  2. בבלנדר טחנו את כל החומרים והכניסו למקרר לשעה עד שקר.
  3. הגישו בכוסות.

 

אני יודע שהמתכון פשוט מאוד, זה היופי שבו. בגלל שהוא כזה קצר הרגשתי שיש מקום למתכון נוסף.



המתכון השני שלנו היום יהיה חלק ממשהו גדול יותר שאנחנו נכין, זוכרים את סידרת הלזניה?


אנחנו מתחילים סדרה חדשה, ארוחות בוקר. אז תתחילו לרשום, אחרי שנסיים תוכלו להכין בבית ארוחות בוקר שלא תבייש אף בית קפה מפואר ותוכלו לפנק את היקרים לכם.


אין יותר מפנק בבוקר מלחם טרי שנאפה בתנור. אז בלי עוד עיכובים קבלו את הכוכב שלנו: חלת קוקוס.


מרכיבים (תבנית אינגליש קייק):

  • 300 גרם קמח.
  • 50 מ"ל מים.
  • 100מ"ל חלב/מי קוקוס.
  • 8 גרם שמרים.
  • 2 כפות סוכר.
  • קורט מלח.
  • ביצה להברשה על הלחם.

 

הוראות הכנה:

  1. ערבבו את המוצקים (קמח, שמרים, סוכר ומלח) בכלי והוסיפו את הנוזלים(מים וחלב קוקוס)
  2. לושו היטב עד לקבלת בצק לח ומעט דביק.
  3. תנו לבצק לנוח בכלי מכוסה (בניילון נצמד או מגבת) רבע שעה. תוך כדי חממו תנור ל50 מעלות.
  4. לאחר רבע שעה בדקו את הבצק ולחצו עליו כדי להפיל את השמרים.
  5. הכניסו את הכלי עם הבצק לתנור החמים (כבו את התנור) וסגרו את הדלת כדי שייווצרו התנאים האופטימליים לשמרים.
  6. לאחר רבע שעה נוספת קחו את הבצק והעבירו אותו לתבנית אינגליש קייק משומנת, הברישו עליו את הביצה ואפו אותו ב180 מעלות למשך כ20 דקות.
  7. כאשר הלחם מזהיב נעצו בו קיסם שינים, אם יוצא נקי החלם מוכן. הוציאו אותו מהתנור, תנו לו להתקרר מעט והגישו, בתאבון.

2 תגובות
החופש/עונש הגדול - ארטיקים
08/07/2015 13:17
Just A Cook
ארטיק, קטריב, מתכון, קר, קיץ, שוקולד


לפני כמה ימים זה התחיל, חודשיים של גיהינום עלי אדמות. אני לא מדבר רק על החום של תקופת הקיץ, אני מדבר על החופש הגדול.


כל טבח מסעדות יכול להגיד לכם שאלו הימים הנוראים, את המסעדות מציפים אלפי ילדים קטנים והוריהם שרק מחכים לספטמבר.


כטבח אחד הדברים השונאים אלי זה לשנות מנות, כבר דיברתי על השנאה שלי לזה. ילדים הם עם בררן, אם בדרך כלל יש הזמנה אחת או 2 במשמרת שמחליפים מרכיבים במנה בקיץ יש אולי הזמנה אחת או 2 שלא מחליפים כלום במנה.


עם החום, ההמון והלחץ כמעט תמיד זה נגמר בצעקות, על מלצרית, על מנהל,על הילדים.

 

 

אני אוהב את הקיץ בגלל הארטיקים, יש לנו בבית תבנית לארטיקים, זה עולה גרושים והרבה יותר מגוון ונחמד ממה שמוכרים לנו בעשרות שקלים בחוץ. אז הכינו את עצמכם, היום אנחנו נכין ארטיקים.


כמובן שדבר ראשון עליכם להשיג את התבנית, אני יודע שהעלות נעה בסביבות ה10 שקלים, אני אשאיר לכם את החישובים אם ואיפה לקנות. אצלנו התבנית מכילה 300מ"ל ומכינה 6 ארטיקים קטנים, שימו לב שייתכן ובהתאם לתבנית שלכם הכמות לא תתאים.


ארטיק טוב צריך לדעתי להפתיע את הטועם אז בואו שנייה נניח בצד את הסירופ פטל והמים ונשקיע טיפה.


הנה 4 שילובים ממש נחמדים שמצאתי:


קרטיב אבטיח ונענע (רעיון נהדר של אישתי):

  • 290 גרם אבטיח טחון
  • 10 גרם עלי נענע טחונים

 

ארטיק יוגורט ודבש:

  • 250 גרם יוגורט
  • 50 גרם דבש

 

ארטיק תותים ושמנת מתוקה:

  • 150 גרם יוגורט
  • 100 גרם שמנת מתוקה
  • 50 גרם ריבת תות

 

ארטיק שוקולד*:

  • 125 גרם שמנת
  • 175 גרם שוקולד

את כל המתכונים צריך פשוט לערבב יחד לצקת ולהקפיא.

* בארטיק השוקולד קודם יש לחמם את המרכיבים עד לקבלת גנש ואז לצקת.

 

כמובן שיש עוד המון שילובים מעניינים כמו למשל לטבול את מקל הארטיק בשוקולד ולהקפיא אותו קודם כדי ליצור ליבת שוקולד (שוקובו) או לצפות את התבנית כדי ליצור ציפוי שוקולד.


אז איזה רעיונות יש לכם בשביל ארטיקים מגניבים לקיץ? אשמח לשמוע.

 

אז הורים יקרים, לפני שאתם יוצאים למלחמת החופש הגדול, בואו ננשום,בואו נרגע, בסופו של יום כולנו בני אדם וצעקות לא באמת יפתרו כלום אלא רק ילמדו את הילדים דברים לא טובים. שיהיה חופש מוצלח.

 

2 תגובות
מרק טום יאם
01/07/2015 20:13
Just A Cook
מרק, טום יאם, מתכון, אוכל, תאילנד


אני חייב להודות שבתור טבח אני לא חסיד גדול של אוכל אסיאתי. אני אוהב מוקפץ טוב ומרק תירס זה דבר חביב אבל סושי דיונון ושטויות כאלו זה ממש לא הדבר בשבילי (כמו שאתם אולי מבינים אני ופירות ים לא חברים בכלל).


לפני 4 חודשים נגררתי למסעדה תאילנדית (למורות המחאה שלי שאין שם פסטות או המבורגר) ובדרך לא דרך הגיע לצלחת שלי מרק טום יאם.


אני חייב להודות שלמורות חוסר אהבתי למטבחים האלו המנה הזו תפסה אותי חזק ומאז אני במצוד אחרי המתכון למרק הזה.


מעולם לא עבדתי במטבחים כאלו ולא היה לי מושג בנושא או איפה להתחיל לחפש, הטעם של המרק היה כל כך מורכב ועשיר שזו הייתה פשוט תעלומה.


מתכונים באינטרנט לרוב לוקים בטעויות אבל החלטתי להתחיל שם, מצאתי הרבה אבל רובם לא היו מה שטעמתי באותה מסעדה. החלטתי לנסות מסעדה אחרת אולי לטעום גרסה שונה אבל מצאתי את עצמי שוב מול המורכבות המדהימה שמגיעה ממגוון הטעמים.


החלטתי שאין ברירה, אני את המרק הזה משחזר גם אם זה הדבר האחרון שאני אעשה. הגיע הזמן לעשות ניסויים וכמובן שפן הניסיונות היה אשתי המסכנה שלדעתי עברה בערך 20 גרסאות פחות מוצלחות (איומות ונוראות) של המתכון.


לבסוף הצלחתי והיום אני מגיש לכם את המתכון, מקווה שתיהנו.


*תודה רבה לארתור דנט24 על העזרה והתיקונים, המתכון שלו נהדר ואימצתי ממנו לא מעט אבל בסופו של יום אני מגיש לכם את האינטרפרטציה שהכי מצאה חן בעניי




חשוב לי רק להסביר שהמתכון נחשב מורכב וכולל לא מעט מרכיבים שחלקם נדירים וקשה להחליפם, נסו להיצמד למתכון אבל אם אינכם מצליחים תוכלו להחליף את המרכיבים במה שכתוב בסוגריים.


טבעונים וצמחונים שימו לב, אפשרי לגמרי להכין את המרק עבורכם, שימו לב להערות בסוגריים.

 

מרכיבים ל4 מנות:

  • קצת שמן לטיגון
  • 3 בצלי שאלוט קצוצים (בצל לבן גדול קצוץ)
  • כפית ג'ינג'ר
  • כפית שום כתוש
  • עגבנייה קלופה וקצוצה גס
  • 2 חזה עוף נקי חתוך לרצועות (טבעונים לא לדאוג, החליפו בגזר מגורד ועוד פטריית שיטאקי אחת)
  • 2 פטריות שיטאקי פרוסות
  • כף שורש גאלאנגל (כפית ג'ינג'ר נוספת וכמה טיפות מיץ לימון)
  • 4 עלי כפיר ליים (אם אין פשוט לדלג)
  • כפית מיץ ליים (כפית מיץ לימון)
  • 2 גבעולי למון גראס שבורים (אם אין פשוט לדלג)
  • 3 ליטר מים (אם יש ציר עוף עדיף)
  • פחית מי/קרם קוקוס
  • גזר מגורר
  • רבע פלפל צ'ילי טבעות (או פחות למי שלא אוהב חריף)

 

בנוסף אלו התבלינים שדרושים:

  • כף קארי צהוב
  • חצי כפית רוטב דגים (מלח לפי הטעם)
  • מלח/פלפל (לפי הטעם)
  • 2 כפות סויה
  • חצי כפית רוטב סרריצ'ה (או פחות למי שלא אוהב חריף)

 

אז מה עושים?


  1. דבר ראשון עשו לעצמכם טובה ולכו להכין את כל המרכיבים מראש, חבל שתגלו שמשהו חשוב חסר לכם.
  2. בהתחלה צריכים להכין ציר בסיס עליו יבנה המרק, בסיר גדול טגנו עם מעט שמן את הפטריות הגזר  העגבניות, הצ'ילי והבצל עד שהבצל מזהיב.
  3. הוסיפו עוף, ג'ינג'ר, גאלאנגל, למון גראס, שום ועלי כפיר ליים, טגנו עד שהעוף צרוב ולבן (לא חייבים להכין את העוף עד הסוף בנקודה הזו).
  4. הוסיפו את המים, מיץ הלימון כל התבלינים, ערבבו היטב והביאו לרתיחה(שימו לב שחלב הקוקוס הוא היחיד שלא נכנס עדיין למרק).
  5. לאחר רתיחה של כ3 דקות וערבוב מדי פעם הנמיכו את האש ובשלו את המרק עד שמצטמצם לחצי כמות, חשוב מאוד לערבב מדי פעם ולהיות סבלנים, החלק הזה הוא הקריטי במרק.
  6. לאחר שהצטמצם אפשר לשמור את המרק במקרר עד 5 ימים.
  7. להגשה חממו את המרק והוסיפו את חלב הקוקוס, תקנו תיבול אם צריך, הרתיחו והגישו עם מעט בצל ירוק קצוץ ואורז.

 

חשוב לשים לב שחלב הקוקוס נשמר בנפרד מהמרק, אחרת המרק מתפרק מהר מאוד ומתקלקל, רק בהגשה הוסיפו את חלב הקוקוס.


את עלי הכפיר לים, הלמון גראס והגאלאנגל לא אוכלים, השאירו אותם בצד.

 

אז זה היה מורכב ולא פשוט אבל שווה את זה, אני מקווה שנהניתם ואשמח לשמוע איך יצא לכם. בהצלחה ובתאבון.

10 תגובות
רוזלך
24/06/2015 11:15
Just A Cook
רוזלך, מתכון, אוכל, פינוק
כולנו אוהבים אותם, מין רוגלך ממולאים בנוטלה, פינוק ליד הקפה אחרי יום עבודה ארוך או סתם כיף עם כל המשפחה.

היום אני אתן לכם את המתכון ליצר את המתוקים האלו שנמכרים ברשת לנדוור. ולא רק זה, יש פתרונות גם לטבעונים ולעצלנים.

להכנת המתכון אתם צריכים את החומרים הבאים: (מנה זוגית)
  • 200 גרם קמח.
  • 100 מ"ל מים.
  • 10 גרם סוכר.
  • קורט מלח.
  • 6 גרם שמרים.
  • מעט נוטלה.
איך מכינים?
  1. מערבבים את הקמח הסוכר והשמרים ולאט לאט מוסיפים מים עד שהבצק רך וגמיש אבל לא דביק.
  2. נותנים 3 דקות מנוחה ואז לשים פנימה את המלח.
  3. נותנים לבצק לנוח בכלי אטום למשך רבע שעה.
  4. מרדדים את הבצק לריבוע בעובי סנטימטר.
  5. מורחים על הריבוע נוטלה אבל לא יותר מדי אחרת זה יינזל.
  6. מגלגלם את הריבוע לנחש כאשר הנוטלה כלפי פנים.
  7. מותחים בעדינות את הנחש וחותכים לטבעות בעובי כ3 ס"מ.
  8. כאן ניתנת הבחירה לעצלנים שלא רוצים להכין את המוצר אלא לשמור אותו למתי שמתחשק, הקפיאו את המטבעות והפשירו אותם כשיתחשק לכם פינוק.
  9. הניחו את המטבעות על נייר אפייה והכניסו לתנור שחומם מראש ל180 מעלות עד שהרוזלך מזהיבים קצת.
  10. הגישו ופזרו מעט אבקת סוכר למעלה כפינוק.
טבעונים יקרים כל שעליכם לעשות הוא להחליף את הנוטלה בכל דבר שתרצו, פרג, תמרים, חרובים וכ"ו, תשתוללו.

אז פעם הבאה נתפנק עם מנה ממש מורכבת, היכונו להכנת מרק האימה, טום יאם קאי. זה הולך להיות מורכב אבל טעים רצח.

בינתיים ספרו לי, איזה רוזלך אתם מתכוונים להכין?

2 תגובות
« הקודם 1 2 הבא »
אודות
טבח מקצועי וחובב אוכל טוב ואיכותי.
קבלת עדכונים
רוצים לקבל הודעה במייל בכל פעם שהבלוג שלי מתעדכן ?

עדכוני RSS
חיפוש
נושאים
ארכיון