עמוד ראשי  |  התחבר או אם אינך עדיין רשום, הרשם בחינם.
  בלוגר  
אודות
נושאים
מתכון לרביולי שיזעזע את חושי שבאזור בפה ספיישל
06/05/2013 22:20
דורון וינשטין
מגשי אירוח, מגשים לאירוח, מגש אירוח

יש לבצע את 3 השלבים  הבאים במקביל

מכיוון שרוטב יושב שעה וחצי  עד שעתיים על אש קטנה נתחיל לבנות אותו ראשון

לרוטב

 2 ק"ג עגבניות עדיף תמר מכיוון שמפריש פחות נוזלים

1/4 כוס שמן זית איכותי חומציות עד 0.8  כבישה קרה

7 עלי בזיליקום רצוי  טרי

12 שיני שום שלמים

3 כפות מלח גס ( גורם להוצאת הנוזלים מעגבניות וקונטרסט במליחות)

כף סוכר  ( לאזן אתה חומציות של העגבניות)

אופן ההכנה: חותכים את עגבניות קוביות קטנות מחממים את שמן הזית בסיר שופכים פנימה את העגבניות,שיני שום,מלח גס ,סוכר ,עלי בזיליקום מנחים על אש קטנה שעה וחצי עד שעתיים

מצטרף לרוטב אחרי שעה : חמאת מרווה 

אופן ההכנה חמאת מרווה :  שופכים לקלחת חצי חבילה חמאה  50 גרם + 5  עלי מרווה 40 דקות על אש קטנה לאחר מכאן מסננים ומוסיפים לרוטב ( צבע ירוק בהיר)

מצטרף לרוטב 10 דקות לפני הסוף  הבישול : לחתוך  קוביות חציל בלאדי  אחד גודל בינוני .ובנוסף לחתוך לקוביות  קישוא זוקני שני יחידות  גודל בנוני .לטגן אותם בשמן קנולה לסנן ולהניח בצד . להוסיף לקראת סוף בישול 10 דקות לקראת הסוף .

בצק לפסטה:

6  חלמונים ביצה ( הצהוב)

1/2 ק"ג קמח דורום ( קמח מיוחד לפסטה) ניתן למצוא בכל סופר.

1 כפית מלח דק

3 כפיות שמן זית

אופן ההכנה : ללוש את הבצק עד שהופך להיות דביק לארוז אותו בניילון ניצמד . ולהכניס למקרר לחצי שעה .טיפ: כאשר עובדים עם הבצק רצוי לשמור על חלק שאיתו לא עובדים במקרר ככה  הבצק נישאר יותר רך וקל לעבודה

מילוי לפסטה

300 גר פטה כבשים

2  יחידות של בטטה בגודל בנוני

עלי בזיליקום טרי

 אופן ההכנה של הרביולי וסגירת המנה  : מרדדים את הבצק עם מכונה פסטה למי שאין אפשרי באופן ידני רצוי לקנות עולה בערך 100 ₪.  מרדדים את הפסטה וחותכים לקוביות  ממלאים במרכז הקובייה  את המילוי וסוגרים את בצק הפסטה  עם חלמון ביצה מסביב . מכניסים לסיר שחומם מראש  עם מים חמים שמן ומעט מלח .שים לב פסטה טרייה מתבשלת מהר יותר בערך 7 דקות. מסננים  את הרביולי ושמים בצד . מוסיפים את קוביות חציל וזוקני  בעדינות ואח"כ ומוסיפים את הפסטה המוכנה  מערבבים על אש קטנה 5 דקות לספגת הטעמים ומגישים עם עלה בזיליקום מעל

 

תיהנו! 

המתכון באדיבות המגש הלוהט

קייטרינג לאירוע  

   קייטרינג ליום הולדת  

     כיבוד לאירועים

 

 

 

0 תגובות
שף עד הבית כסמל סטאטוס
05/05/2013 22:24
דורון וינשטין
מגשי אירוח, מגשים לאירוח, מגש אירוח, קייטרי

חוגגים אירוע משמח ?רוצים להפתיע את החברה? נימאס לכם לבשל ?עורכים אירוע אירוח גדול בביתכם? שף עד הבית מהווה כיום סמל סטאטוס בחברה הישראלית .אשר מעיד על המצב סוציו אקונומי שלכם אם אתם יכולים להרשות לעצמכם שף עד הבית אתם כבר ממששים את הלהיט הבא של השכבות החזקות בחברה .  

להרגיש כבני מלכים לכמה שעות

שף בעל ניסיון יכול ליצור חוויה קולינרית איכותית אשר מסחוט מהאורחים שלכם את מיטב המחמאות אחד היתרונות הבולטים בשף עד הבית היא היכולת ליצור תפריט מותאם אישית לכם ע"פ התקציב האישי שלכם ולא ע"פ סטנדרטים מוטבעים. בדגש על מוצרי מזון איכותיים וטריות מקסימאלית. אשר מעלות את הסטנדרטים של המנות לרמה הגבוהה ביותר. ריכזתי עבורכם את הטיפים הכרחיים בבחירת שף עד הבית  

שף עד הבית כמוצר

מוצר שף עד הבית אינו מוצר זול אבל  אם לשף יש ידע והכרה עמוקה של   חומרי הגלם הדבר יכול להוות גורם מכריע במחיר החבילה. בנוסף חשוב מאוד שתהיה אינטגרציה וכימיה בינאישית טובה בין השף ללקוח  אינטגרציה   יכולה להוות טריגר ליצור חוויה קולינארית איכותית .ריחות וטעימים זה אחת החוויות שלוקחים .הדבר הבסיסי שאיתו מתחילים הוא קביעת תקציב עבור אותו אירוע .ואח"כ בחירת חומרי גלם,בחירת יין איכותי שמתאים לאירוע ,כלי בישול,חומרי ניקוי –נהוג כי נושא ניקיון הכלים אינם תחת אחריות השף .לאחר מכאן יש לקבוע תפריט אישי מושתת על סוג התמחות של השף כגון: סגנון אסייתי,סגנון הודי,סגנון ים תיכוני, טאפסים ועוד. בנוסף יש לתת את הדעת על המנות האחרונות אשר מהוות פוטו פינש עבור האירוע המשמח  כאשר מסתייעים בשירותים אלו לאירוע האישי צריך לזכור שהרעיון של שף עד הבית לא אומר שמגיע מישהו, מבשל ארוחה והולך, אלא מדובר בהפעלה אשר מתאימה לכל סוג של קהל וכל גיל כאשר יכול להיות שיהיה ניתן להשתתף עם השף בהכנת הארוחה ולראות כיצד הוא מכין את הארוחה למול פני האורחים ועל הדרך ניתן יהיה ללמוד דבר או שניים בתורת האוכל אשר יקחו את כל מה שאתם מכינים בבית למדרגה חדשה ומי יודע, אולי תהפכו להיות שפים בעצמכם או שתרצו להיות כאלה.

לסיכום אם תירצו לפנק את עצמכם בארוחות גורמה איכותית מבלי לצאת מהבית . זה הזמן להזמין שף עד הבית וליהנות מהקדמה. 

0 תגובות
אירוע שובר שיגרה
04/05/2013 14:03
דורון וינשטין
קייטרינג בשרי לאירועים

שיגרה,שיגרה,שיגרה לכל אחד מאיתנו יש לא פעם אירוע משמעותי אשר מהווה אבן דרך עד סוף חייו . בציר הזמן בחייו לא פעם אנו נזכרים באותו אירוע אשר גורם לנו להתענג על אותו אירוע שילוב של תחושה של געגוע וגם תחושה של גאווה אישית לדוגמא  אירועים  אשר יכולים להוות אבן דרך : חתונה ,בר מצווה,ברית מילה,בריתה, ימי הולדת חשוב שתהיה לך יכולת גבוהה לתת בחירה נכונה של קייטרינג בשרי לאירועים 

איך מתכוננים לאירועים מהסוג הנ"ל?

הכנות לאירוע מסוג זה לעיתים מורכבות ומצריכות מאיתנו המון אנרגיות וזמן. המחשבה שמניעה את כל האירוע היא איך ליצור "חוויה מתמשכת" לאורחי האירוע ,כזה שיכניס את האירוע לטופ של האורחים שלכם . חוויה לספר לחברים .כדי שאירוע שלכם אכן יהיה כזה צריך שילוב של כמה דברים . צורך בהכנסת תוכן לאירוע כרי יצירת אפקט ייחודי שלא רואים בכל אירוע לדוגמא בחתונות  : "בירכת כלה"  שיוצרת חוויה מרגשת . גם התקליטן לוקח חלק לא מבוטל באירוע . אך הדבר החשוב ביותר הוא נושא האוכל . כאשר אנו מעוניינים לבחורת בחברת קייטרינג לאירוע יש לתת את הדגשים הבאים איזה אירוע קונספט את מעוניינים לערוך חלבי? בשרי?

דגשים לבחירת קייטרינג איכותי

אם בחרנו קייטרינג בשרי לאירועים  ניתן לשלב מנות  בסגנונות שונים על מנת ליצור נופח וגיוון לדוגמא כמה סגנונות נפוצים  : בישול צרפתי,בישול איטלקי ,בישול תילאנדי, בישול אמריקאי ,ישראלי אותנטי או שילוב של כמה סגנונות יש לתת דגשים על הפרטים הבאים יש לבדוק את הסטנדרטים שחברת הקייטרינג מציגה דברים כגון : האם מוצרי המזון שהם עורכים איתו בישול הוא טרי או על בסיס קפוא .האם יש כלי הגשה לאירוע. האם יש מינימום הזמנה עבור האירוע. האם ניתן לשלב מנות צמחוניות עבור אורחים צמחונים

עלויות- יש לתת דגש בנושא המחיר. האם הוא עומד בסטנדרטים שלכם תמיד תיקחו תווך של 17% כלפי מטה מהתקציב שלכם שייתן לכם מרחב תמרון. אל תתפשרו בנושא איכות המוצרים תנו לאורחים שלכם את הטוב ביותר.

כמה מנות להזמין לאירוע?

התחשיב הנכון ביותר הוא כ-20% מכמות המוזמנים הכוללת נניח שביצעתם הזמנה של 400 אנשים . 20% מ 400 אנשים זה 80 איש פחות כרי תבצעו הזמנה של 320 מנות . לבטח  שלא תזרקו סתם כסף על מנות שיישארו לכם . 

טיפ קטן : לרוב חברות הקייטרינג לוקחים באירוע מנות אקסטרה ברמה של בין 30%- עד 40% ככה שאתם מכוסים על הגג. 

 קייטרינג בשרי לאירועים  

1 תגובות
שף עד הבית – ארוחה אישית
03/05/2013 14:30
דורון וינשטין
שף עד הבית

לכל אחד מגיע מדי פעם פינוק ובמיוחד כאשר מדובר באירוע אישי המתקיים אחת לתקופה מסוימת, כגון ימי הולדת, אירועים עסקיים, הפעלות שונות וכדו'. הפתרון של שף עד הבית במקרים אלו מוכח כיעיל ועל כך מיד.

שף עד הבית – מה הרעיון?

מי שהיה במצב שהזמין כמות גדולה של מוזמנים לאירוע מסוים יודע מן הסתם את ההכנות הכרוכות בכל מה שקשור למזון ולאירוח הקולינרי. זה מתחיל מאיסוף החומרים, ממשיך באיסוף מתכונים ונגמר בהסתייעות בחברים על מנת להכין את התפריט. הרעיון של שף עד הבית בעצם נותן את החופש להינות מהאירוע ללא צורך בכאב הראש הכרוך בהכנות וזאת מאחר שלשף עצמו יש את כל הכלים, הניסיון והצוות על מנת להפיק ארוחה משביעה ומהנה.
אפשר לומר שמהרגע שהחלטנו על הזמנת שף אפשר להיות רגועים בכל מה שקשור לאירוע מוצלח ,מהנה והכי חשוב, טעים.

שף עד הבית – אטרקציה קולנרית

כאשר מסתייעים בשירותים אלו לאירוע האישי צריך לזכור שהרעיון של שף עד הבית לא אומר שמגיע מישהו, מבשל ארוחה והולך, אלא מדובר בהפעלה אשר מתאימה לכל סוג של קהל וכל גיל כאשר יכול להיות שיהיה ניתן להשתתף עם השף בהכנת הארוחה ולראות כיצד הוא מכין את הארוחה למול פני האורחים ועל הדרך ניתן יהיה ללמוד דבר או שניים בתורת האוכל אשר יקחו את כל מה שאתם מכינים בבית למדרגה חדשה ומי יודע, אולי תהפכו להיות שפים בעצמכם או שתרצו להיות כאלה.

שף עד הבית – גם באינטרנט

אחד מהדברים הראשונים שמאפיינים אתר של מי שנותן שירותי שף עד הבית הוא התמונות להמחשה שבהן ניתן לראות מבחר של מאכלים ומאפים למיניהם שאותם הוא מציע יחד עם שירותים נוספים שיכולים לכלול שירותי קייטרינג, שירותי מגשי אירוח בהזמנה אישית ועוד מבחר נרחב של שירותים ופתרונות בתחום הקולינרי והאוכל.
במידה והתמונות שבאתר עשו לכם חשק לאוכל טוב, כדאי ליצור קשר עם השף ולהתעניין לגבי השירות שהוא מציע, מהם המחירים שהוא מבקש והאם יש הנחות על דברים מסוימים ויש גם כאלה אשר מאפשרים להתרשם מהאוכל המוצע על ידי סדרת טעימות המיועדות להרכיב את התפריט האישי המיועד להיות באירוע. ושיהיה לכם בתיאבון. 

2 תגובות
קייטרינג ליום הולדת – גדלנו בשנה
02/05/2013 22:58
דורון וינשטין
קייטרינג ליום הולדת

יום הולדת הוא אירוע אשר קורה רק פעם בשנה ואולי פעמיים אם חוגגים גם לפי הלוח העברי ומן הראוי לציינו על ידי שירותי קייטרינג ליום הולדת באירוע שיכולים לכלול מגוון רחב של אפשרויות, כגון מגשי אירוח, פלטות שונות וכדו'. איך עושים זאת? תשובות במאמר זה.

קייטרינג ליום הולדת – בשביל מה?

אף אחד, בינינו, לא מצפה שבעלי השמחה יתעסקו בהכנת כיבוד האירוע ומותר להם פעם בשנה להתפנק על ידי שירותי קייטרינג ליום הולדת, סך הכך הם גדלו בשנה. היתרון הגדול של שירותים אלו הוא שהם מתאימים לכל אחד ולכל גיל, בין אם נולד לפני שנה או בן שמונים.
שירות זה מעניק את האפשרות להפיק אירוע אשר יזכר לזמן רב וזאת בשל השילוב של פסטיבל הטעמים שמעניק הקייטרינג, הפעלות האירוע והשמחה הכללית. אז אם שאלתם בשביל מה, זו התשובה, לשמח את קרובינו ולשמוח יחד איתם כי אין הרבה הזדמנויות שיוצרות סיבה למסיבה כמו ימי הולדת.

קייטרינג ליום הולדת – מי מזמין?

בנקודה זו, הזמנת קייטרינג ליום הולדת מתחלקת לשניים. ישנם כאלה אשר מארגנים את אירוע יום ההולדת לעצמם, מפקחים על רשימות האורחים והם בעצם אלו שקובעים מה יהיה באירוע על סמך כמות המוזמנים, מקום האירוע ואופי האירוע וישנם כאלה אשר מארגנים להם את האירוע בהפתעה, דבר אשר תמיד משמח את בעל השמחה כשהוא רואה שקרוביו אוהבים אותו.
בכל מקרה, לא חשוב מי מזמין, מה שחשוב זה רק לדאוג שהשירות מתאים לאירוע על מנת שלא יהיו טעויות מביכות וחס ושלום שלא תהיה עוגמת נפש וזאת על ידי התייעצות עם נותן השירות אשר יוכל אולי להציע עוד פתרונות ורעיונות לאירוע שאולי לא חשבנו עליהם.

קייטרינג ליום הולדת – איך להזמין?

ישנו מספר רב של חברות, עסקים ובעלי מקצוע בתחום אשר מציעים שירותי קייטרינג ליום הולדת ומכיוון שכך נצטרך לבחון את השירות שאותו מזמינים. מה שבדרך כלל עושים זה חיפוש באינטרנט במידה ואין המלצה מקרובים או חברים אבל גם שם נגלה כמות גדולה של מציעי שירותים ולכן מומלץ להכנס לאתר של המציע ולבחון האם הוא נראה בעינינו ואתר זה יתן את הרושם הראשוני לגביו, שזה אומר קלות השימוש באתר, אתר מסודר ונעים לעין, פרטי התקשרות וכו'.
מעבר לזה מומלץ כמובן להתקשר פיזית לעסק ולקבוע את פרטי השירות ולא לשכוח, אם אהבתם המליצו לחבריכם.

0 תגובות
המגש הלוהט
07/04/2013 20:37
דורון וינשטין
אוכל

המגש הלוהט מענה אולטימטיבי עבור כל אירוע, קייטרינג ליום הולדת הכולל  תפריט עשיר הכולל את כל אבות הטעמים שבמזון, אם אתה עורך קייטרינג חלבי כשר הכולל עוגות ועוגיות, פירות ומאפים מגוונים המעשירים את טעם האורחים.ושירות חדש שף עד הבית אשר יבצע עיצוב בקפידה רבה על-פי בקשת הלקוח, כל מגש אירוח יאובזר ע''י רעיון הלקוח והקייטרינג הייחודי ביותר שאמור להתקיים.מגש האירוח אמור לרענן את כל האירוע ויעשיר את מגוון טעמי האורח.

3 תגובות
דרך לארח חברים
07/04/2013 20:36
דורון וינשטין
אוכל

אם באים אליכם חברים ,או סתם יש לך אירוע משפחתי רציתי לתת לכם  אתר שיכול לתת לכם  רעיונות איך לארח ועונה על המון  קטגוריות חלקן הנושאים הבאים קייטרינג ליום הולדת גם  קייטרינג לאירוע וגם קייטרינג בשרי יש שם רעיונות נחמדים מאוד או סתם  דברים בקטנה .אפשר גם לעשות להשתמש בדוגמאות באתר של  פלטת גבינות  בגדול זה פשוט מאוד מרשים מאוד וטעים מאוד והכי חשוב קל!

0 תגובות
המלצה
07/04/2013 20:36
דורון וינשטין
אוכל

אם אתם עורכים אירוע  יש לך אפשרות להזמין קייטרינג חלבי כשר  או קייטרינג בשרי או

שף עד הבית ,ישר לביתכם, בנוסף ניתן להזמין מגשי אירוח הטובים ביותר עם מגע מרענן של מגוון מאפים, סנדוויצ'ים אקטואליים וטעימים.בכל הזמנת מגש אירוח יתקבל התפריט שירענן את חושי האורח שבאזור, החל מטורטיות ועוגיות עד פלטות ירקות טבעיים ובחירות אורגניות מגוונות.

מגש האירוח מאובזר באופן אקטואלי ורלוונטי, מתאים לכל המסיבות והאירועים הרלוונטיים .

0 תגובות
סידרת מאמרים איך לבחור בשר איכותי?
01/04/2013 11:31
דורון וינשטין
בשר

סילבוס

1.      איך לבחור בשר איכותי

2.      מילון  חלקי הפרה ושימוש נפוץ

3.      טיפים להתעסקות עם בשר

4.      סיכום ונקודות עיקריות 

צבע הבשר- בשר בקר טרי חייב להיות  אדום, אך לא  אדום מבריק מכיוון שדבר זה מעיד כי הוכנסו  חומרים כימיקלים שונים אשר גורמים לבשר להיראות רענן , וכדי שמשך חיי המדף שלו יהיה ארוך .יש לשים לב כי  בנתחים מיושנים ולא מהפשרה שהצבע שלהם  חום  מעיד על כך שהבשר אכן טרי. צבע וצורה נוספים שעדיף להימנע מלרכוש, הוא בשר אשר חלקים ממנו כהים בשל 'התייבשות' שנגרמה מאחסון ממושך ולא נכון

 צורת הבשר – בשר שהוקפא הופשר ונמכר כטרי יהיה רטוב בשל תהליך הפשרה , בשל תהליך ההפשרה, וריחו יהיה שונה מהרגיל.בנוסף צרותו תהיה רופסת סימן מובהק לכך שהנתח לא טרי נוזלים בבשר- הסתכלו על הכלי שבו שוכב הבשר אצל הקצב האם הוא מונח בתוך שלולית נוזלים? אם כן, מדובר בבשר שהופשר . בשר טרי יהיה בעל מרקם קפיצי, וחוזר לצורתו המקורית לאחר שנוגעים בו, לעומתו, בשר מופשר שנוגעים בו משאיר את המקום 'שקוע'. בנוסף בשר טרי ניתן "לסגור" בטיגון, ובבשר מופשר יופרשו נוזלים שלא יאפשרו את התהליך

השומן הנתח – צבע השומן הוא לבן בלבד ,כאשר השומן בצע צהוב זה מעיד על חוסר טריות. חשוב לשים לב כאשר בוחרים חלק שומני כמו אנטריקוט יש לשים לב כי בין הסיבים של הבשר קיים סיבים של שומן .השומן בין הסיבים שומר על הבשר בזמן שעולה עולה למנגל . השומן נמס  ברכות ועוטף את הבשר מבחוץ ושומר אותו רך  .לכל נתח יש לו את כמות שומן הרצויה שלו  יש כלל אצבע ככל שהפרה מניעה את  אותו החלק יותר, ככה הוא פחות שומני ויותר שרירי, כלומר זהו בשר רזה יותר נתחי בקר רזים נעים בין 5%-10% ונפוצים הם: כתף, צוואר,  ושטייל שבדרך כלל  מהם עושים בשר טחון . באנטריקוט וצלעות יש בערך 20 אחוז שומן.

להלן נתונים  של  אחוזי שומן בבשר בקר ( כל נתונים ביחס ל 100  גרם ). הנתונים משתנים מנתח אחד לשני בבסיס אילו הנתונים.  

סינטה – 104 קלוריות, שומן 2.2 ,כולסטרול 23,חלבון 50

צ'אק – 139 קלוריות, שומן 5.8 ,כולסטרול 31,חלבון 60

כתף מרכזי-128 קלוריות, שומן 4.8 ,כולסטרול 55,חלבון 20

צלי כתף-  141קלוריות, שומן 5.8 ,כולסטרול 57,חלבון 20

שייטל-115קלוריות, שומן 3.4 ,כולסטרול 22,חלבון 46

ויסברטן-96 קלוריות, שומן 1.3 ,כולסטרול 25,חלבון 41

פילה- 129 קלוריות ,שומן 4 , כולסטרול 25,חלבון 61

אנטריקוט- 221 קלוריות ,שומן 15.4 , כולסטרול 49,חלבון 23

צוואר- 159קלוריות ,שומן 8.4 , כולסטרול 29,חלבון 53

צלעות-247קלוריות ,שומן 15.4 , כולסטרול 119,חלבון 27

 

נתחים רזים הם: כתף, פילה, פילה מדומה, צוואר, מותן, עדיף להשתמש בשיטות בישול שאינן דורשות שימוש מוגבר בשומן: צלייה, אידויבשר בקר טרי עשיר יותר ברכיבי תזונה חשובים, ברזל, אבץ וויטמין B12 ומספק אותם במידת זמינות גבוהה .מנת בשר בקר טרי שמשקלה לאחר ההכנה הוא 100 גרם,מספקת ברזל, אבץ ויטמין B12. כמויות מוגברות של ברזל, אבץ וויטמין B12, נדרשות לנשים הרות ומיניקות. הכמויות הגבוהות ביותר של ברזל, נדרשות למתבגרות, נשים בגיל הפוריות ולנשים הרות. אפשר לשלב בתזונה היומית נתח של בשר בקר, ללא שומן נראה לעין, מבלי לעבור את כמות השומן או כמות הכולסטרול המותרות ליום. לאדם הזקוק ל- 2000 קלוריות ליום, כמות השומן המכסימלית המומלצת היא 67 גרם. כמות הכולסטרול המכסימלית היא 300 מיליגרם ליום. כ-50 אחוז מהשומן בבשר בקר מהווה השומן החד בלתי רווי שהוא סוג השומן שמספק שמן זית. לשומן חד בלתי רווי השפעה חיובית על בריאות הלב. כאשר קונים בשר בקר טרי, ניתן לבחור נתחים רזים במיוחד ובמקרה הצורך להרחיק שומן נראה לעין לפני הבישול. 

1 תגובות
חומר למחשבה מונוסודיום גלוטמט
28/03/2013 15:04
דורון וינשטין
מונוסודיום גלוטמט

מונוסודיום (Monosodium ) גלוטמט  (glutamate) ראשי תיבות באנגלית  MSG.מורכב  ממלח נתרן של חומצה גלוטמית, והוא כיום משפר הטעם הנפוץ ביותר בעולם. חומר זה מוסף לעתים למזונות מעובדים ובייחוד אבקות, שימורים ורטבים, במידה שקיים צורך לחזק ולרכז את טעמם. גלוטמט הוא חומצת אמינו טבעי, המשמשת בעיקר בגוף שלנו כדי להפוך את החלבון. . רובנו רגיל לאכול סביב 10 גרם של גלוטמט בכל יום, הרבה מהם משתחרר לתוך הגוף כאשר אנו אוכלים  ועוזר ולעכל חלבון. . החלק מהמזונות הציונים כאן עשירים בחלבון - כגון בשר, דגים, עוף, מוצרי חלב, קטניות ותירס - עשירים במיוחד בגלוטמט. נוכחותו של מונוסודיום גלוטמט  יוצרת את הטעם הנקרא אומאמי. ברשימת המרכיבים המופיעה על־גבי מזונות מצוין MSG לעתים קרובות כ־E 621.. אבל גלוטמט יש עוד תכונה חשובה: זה טעים.. כאשר גלוטמט נוגע בקולטני הטעם על הלשון שלנו, זה נותן טעם מזון מלוח (המכונה . כאשר הוא מעורב עם הארוחה שלנו, הוא אמר (גלוטמט )לאזן, להתמזג ולשפר את התפיסה הכוללת של טעם.  אבל אנחנו לא יכולים לקבל תחושה כאשר גלוטמט נוגע בלשון , על מנת לקבל פרספקטיבה לגביו יש לטעום גלוטמט שנעול בחלבון בשביל זה הוא רק  מדגדג  את בלוטות הטעם שלנו, זה חייב להיות בצורת גירוי . החומר התגלה ונרשם עליו פטנט ב-1909 על ידי חברת  מיפן. בצורתו הטהורה החומר הוא מוצק גבישי לבן; כאשר הוא מומס במים (או ברוק) הוא מתפרק במהירות לקטיון נתרן ואניון גלוטמט.מונוסודיום – במחקר לאורך השנים,  של ה-  FDA (משרד הבריאות העולמי) קבלו לא מעט  דיווחים על תגובות שליליות למזונות המכילים . תגובות אלו - ידועים כסימפטום MSG המורכב  במזונות - הכוללות: כאב ראש, שטיפה, מיוזע, לחץ או אטימות פן, חוסר תחושה, עקצוץ או צריבה בפנים, הצוואר ואזורים אחרים, ראפיד, פעימות לב מפרפר (דפיקות לב), כאבים בחזה, בחילה, חולשה

עם זאת, חוקרים לא מצאו ראיות מוחלטות של קשר בין MSG ותסמינים אלו. . חוקרים מכירים סבורים כי , שאחוז קטן של אנשים יכול להיות תגובות קצרות טווח ל-. סימפטומים הם בדרך כלל   קלים ואינם דורשים טיפול. הדרך היחידה למנוע תגובה היא להימנע ממזונות המכילים . יש מאכלים (טעים) - מוצרי עגבניות, סויה מותססות / דגים / סטייק / רטבים וגבינות ארוכות הבשילו-כגון סטילטון ופרמזן - הם עשירים בגלוטמט החופשי. ? לא פעם  אני תוהה מדוע לפרמזן יש טעם  טוב יותר (ובשרני יותר)זה גלוטמט!

על פי רוב - אם לא כל - אחד מהקישורים כביכול בין MSG והסרטן הם לא  מבוססים על ראיות אנקדוטיות.הבטיחות של מונוסודיום גלוטמט כבר נבדק ביסודיות  והנושא נלמד במשך עשרות שנים. . התוצאה: ארגוני בריאות מכל רחבי העולם שאשרה מחדש את רף הבטיחות של תוסף מזון.

בישראל היצרנים מחויבים לציין הימצאות MSG במזון, ובשימוש יומי מותרת כמות של עשרה גרמים לקילוגרם מזון. בשל ערנות הצרכנים בשוק והמודעות ההולכת וגוברת, יצרנים רבים מוצאים לנכון לציין על גבי אריזת מוצרם כי הוא אינו מכיל מונוסודיום גלוטמט. ובכל זאת, איך אפשר לשפר את טעם התבשילים? במזון חי, כמובן, לא קיימת בעיה כזו, רק במזון מבושל. אפשר לשפר טעם על ידי שימוש במלח ים טבעי ובתבלינים כמו מלח סלרי, כורכום, כמון, פלפל שחור או לבן,

. במקום להתמקד במונוסודיום גלוטמט, שזה כנראה טוב יותר להסתכל על התמונה הגדולה של מה שאתה אוכל.. תזונה עשירה במזונות מעובדים היא לא בריאה מהרבה סיבות ככה שהפגיעה היא לא רק מי מונוסודיום גלוטמט., . אכילת מזונות מעובדים פחות - ודגנים מלאים, ירקות ופרות - הם צעד גדול לקראת אכילה יותר בריא ולהגן על עצמך מפני מחלות כרוניות.

 

מגשי אירוח חלבי

מגשי אירוח חלביים

0 תגובות
« הקודם 1 2 הבא »
קבלת עדכונים
רוצים לקבל הודעה במייל בכל פעם שהבלוג שלי מתעדכן ?

עדכוני RSS
חיפוש
ארכיון